Visitor

14.2.14

februari




bulan Februari dah kan?kalau kat facebook aku,awal awal cover photo dah bertukar ke gambar kawen.kira nak flashback leteww.ehem.

pada yang taktau,bulan Februari adalah bulan cinta untuk aku.
jangan ingat aku sambut valentine ok.bulan Februari ni kalau nak tahu,bulan bulan kejadian di mana lelaki dalam hidup aku dilahirkan.

7hb Februari : birthday abah
14hb Februari : birthday abang aku, abangah.
20hb Februari : birthday suami my dearest


dan best sekali :

22 - 23 - 24hb Februari : wedding anniversary.ha.jangan jeles.3 hari 3 malam sambut tu tau.haha.


eksyen aku kan?haha.
in sha Allah tahun ni genap 6 tahun perkahwinan aku dengan ejang.aku rasa dah 2 tahun kot aku takde apa nak bagi kat suami.bagi kasih sayang je.ehem.ehem.

dalam kepala planning jugak nak bagi something.last year aku nak beli bangle.tapi malangnya ekonomi memang meleset.tahun ni pun nampaknya macam tak stabil jugak.konon aritu ternampak kasut hensem kat Leno.ala.Leno je pun tapi bermodal jugak tu.

nak isi minyak kereta pun kena one two som.nak beli kasut?
hahah.

nanti.aku rasa aku ada something yang tak terlalu mahal untuk suami.nak tau?
eh.rahsia la beb.tunggu birthday dia la baru korang tahu.haha.


12.2.14

the Lego Movie

ahad baru baru ni, kitorang anak beranak layan the Lego Movie di Starmall Mentakab.

ramai gila kot umat manusia kat depan GSC tu.nak nak ca ya nun alip.hah.masa hasya terlepas aku puas carik mana anak aku.rupanya duduk sebelah anak cina.pakai pulak baju merah sama je kaler.ceh.

movie pukul 2.05pm.aku beli tiket ngamngam pukul 2.00pm.bravo lah.pastu nak queue beli popcorn lagi.perut masing masing lapar gila.nak tengok Lego punya pasal kan.






cerita memang tak mengecewakan langsung.walaupun lego je pun tapi cerita memang kreatif & positif.haha.

cerita dia pasal Emmet,seorang pekerja binaan biasa yang sangat positif.tiba tiba dia terlepas ke dunia lain dan jadi luar biasa.dia mampu kalahkan batman, superman, green lantern, wonder woman, abraham lincoln untuk menyelamatkan dunia dia.haha.best gila.aku recommend kat korang agar tengok cerita ni.

klakar gila.enjoy dan lagu dia best.


EVERYTHING IS AWESOME




nak baca lebih boleh pergi ke sini : http://www.thelegomovie.com/

11.2.14

#chantekmanes

sebabkan sekarang ni ramai sangat orang bisnes guna instagram,maka aku pun dengan taknak kalahnya buat jugak akaun untuk bisnes shawl & kain cotton.

taknak kalah okay.


boleh pergi ke sini ye :



jemput tengok dan beli.murah murah je.
*tutup muka malu*

Hello Melaka : Part 3

Part 1
Part 2


target hari ni nak balik.tapi macam tak je lagi.haha.
so,sebab hari ke3 kat melaka jatuh pada hari krismas,maka hari tu kitorang pergi zoo melaka.haih.tak paham aku apa kaitan krismas dengan zoo.

konon lepas pergi zoo melaka nak pergi taman buaya,nak pergi waterpark..
sekali rupanya kitorang duduk kat zoo melaka the whole day tahu! -- pencinta menatang sangat gayanya.

1. Zoo Melaka





kepoh sangat ibu diaorang tuuuu













buat buat baca map




penat gila duduk kat zoo.dahla mula mula kitorang round satu zoo.lepas tu,anak alang nangis nak naik tramp pulak.makanya,round la pulak kali kedua zoo tu dengan tramp.yang lawak sebab haifa tidur masa nak naik tramp,dalam tramp dan sampai sudah second round.naik kereta,dia nangis pulak nak naik tramp.haihh.tak kuasa nak layan.letih badan.cancel semua plan nak pergi main air bagai.balik tidur lagi bagus lah.


2. Asam Pedas Claypot, Kota Laksamana

recommend.
memang best.lauk asam pedas tenggiri atau pari atau daging tetel.memang terbaek wok.



makan kat sini siap kitorang call ana (anak pengasuh rifdi & haifa) lagi sebab dia keje kat melaka.lama gila kot tak jumpa.haha.dia ni rapat dengan ejang since form 4 kott.sebab tu ejang jadi anak angkat ayah ana ni.sebab tu la kitorang rapat dengan pengasuh (makcik pakcik).memang dah macam family sendiri dah.


3. Melaka River Cruise

kalau dah datang Melaka,memang rugi kalau tak naik ni.recommend jugak.memang seronok.sepanjang aku naik cruise ni,memang penuh dengan perasaan teruja.walaupun sakit hati dengar rifdi menangis sepanjang perjalanan.kesnya,terpisah bot dengan harraz (anak alang).alahaiii...

so,lepas makan tadi terus ana bawak kitorang ke sini.lepas tu ana pergi keje.boleh?haha.



ana.
kembar sama tarikh birthday. 6-7-1982.
hahaha.



sepanjang perjalanan tau dia nangis.










best gila..rasa nak naik lagi.haha.


so,esoknya hari ke 4 kitorang balik kuantan.kira lunch dulu kat kedai..err..kedai mana ha?tak dapat nak refresh.arghhh!

so,tamatlah kisah Melaka trip kami.jumpa lagi Melaka.baiii.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...