Visitor

10.4.14

Tag Thursday : Get To Know Me

singgah blog coklateyes terjumpa pulak ini.haaaa..lama gila tak main tagging tagging ni.
jadi dengan penuh bangangnya, eh.dengan bangganya aku nak menjawab tag tersebut.

*emoticon happy*



1. What is your nickname?
member & kenalan panggil dd (read : didi) atau dee.
family panggil ida atau ateh.
suami panggil aku sayang.auww.

2. What was your favourites subject in school?
math, seni dan lukisan kejuruteraan.
*subjek membaca dan menghafal memang bukan pilihan.

3. What's your favourite drink?
tak specified sangat.tapi paling kerap order air berasaskan kopi & limau.

4. Favourite song at the moment?
at the moment?..
..err.kalau usb dalam kereta ni,aku tengah hangat dengan lagu Pete Yorn & Scarlett Johansson - I Don't Know What To Do.

5. What would you name your children?
aku suka nama klasik yang mudah.
macam perempuan aku suka nama khadija,maryam,sofea,aiysha.laki pulak nama hadi rahman.tapi sorang pun tak layan kesukaan aku tu.miahaha.maka,nama anak anak aku semua aku petik ikut buku jela.

6. Do you participate in any sports?
masa skolah aku banyak ke arah balapan.berlari 200m & 400m kira dalam ranking lagi la.acara bola bola  ni ke laut.tak pandai.kalau main konpem jatuh bedebuk.zaman sekarang sukan paling aku suka adalah sukan atas katil.kahkahkohkoh.

7. Favourite book?
hadoi.susahnya soalan.
buku bank,boleh?

8. Favourite colour?
susah jugak nak jawab sebab suka semua colour ikut mood.
tapi kebanyakan barang mesti colour merah-oren-brown.

9. Favourite animal?
ikan.

10. Favourite perfume?
aku lupa nama dia tapi by bodyshop.bau dia manis.remind me please anyone?

11. Favourite holiday?
langkawi.haha.
first time bawak anak anak naik flight.

12. Have you graduated High School?
jyeahh!

13. Have you been out the country?
takde lagi.teringin sangat.

14. Do you speak any other languages?
bahasa kanak kanak 

15. Do you have any siblings?
yes.ada abang,ada kakak dan ada adik lelaki.

16. What's your favourite store?
pasaraya tempatan.haha.

17. Favourite Restaurant?
paling kerap pergi McDonald's.

18. Did you like school?
mestilah! -- walaupun zaman sekolah dulu asek rebel aje.

19. Favourite You Tubers?
takde kot.aku layan clipvideo je.

20. Favourite movie?
banyak gila.tapi kalau kartun memang aku suka sangat ratatouille.

21. Favourite TV Show?
curently addicted pada Walking Dead & Sherlock.tapi semua dah habis.kena tunggu next season.ceh.

22. Pc or Mac?
PC je ada.

23. What phone do you have?
Samsung Galaxy Chat & Samsung Galaxy Tab II

24. How tall are you?
163cm. 





sape baca sila ambik.yay.

9.4.14

Wordless Wednesday #72 : sunday morning











and last but not least

.
.
.
.


The Cranberries - Zombie

lagu favorite rifdi currently.

nak pergi sekolah je pun dah 3 kali ulangtayang lagu ni.sepanjang perjalanan.nasib baik lagu favorite ibu.takde la rasa boring tahap super saiya.





Another head hangs lowly,
Child is slowly taken.
And the violence caused such silence.
Who are we mistaken?

But you see, it's not me, it's not my family.
In your head, in your head they are fighting,
With their tanks and their bombs,
And their bombs and their guns.
In your head, in your head, they are crying...

In your head, in your head,
Zombie, zombie, zombie,
Hey, hey, hey. What's in your head,
In your head,
Zombie, zombie, zombie?
Hey, hey, hey, hey, oh, dou, dou, dou, dou, dou...

Another mother's breakin'
Heart is taking over
When the violence causes silence,
We must be mistaken.

It's the same old theme since nineteen-sixteen.
In your head, in your head they're still fighting,
With their tanks and their bombs,
And their bombs and their guns.
In your head, in your head, they are dying...

In your head, in your head,
Zombie, zombie, zombie,
Hey, hey, hey. What's in your head,
In your head,
Zombie, zombie, zombie?
Hey, hey, hey, hey, oh, oh, oh,
Oh, oh, oh, oh, hey, oh, ya, ya-a...

7.4.14

public speaking

lastweek aku berkursus di Ampang.peh.datang dengan penuh kebimbangan sebab situ kawasan catuan air.tapi alhamdulillah,dari isnin sampai rabu aku dapat mandi dengan gembira sekali.sampai balik rehat untuk solat zohor pun boleh mandi.haihh sangat.

kursus syok.penginapan syok.kawan kawan syok.yang tak syoknya diorang provide makan tengahari je.aih?

penginapan selama 2 malam ditanggung oleh kerajaan malaysia
T-T


aku dapat bilik ni duduk sorang sorang je.eh.aku tak kisah pun.sebab selalu sangat kot aku kursus kena tido bilik sorang sorang.dari zaman bujang.penah sekali aku gi kursus sekali dengan ejang,masa tu roommate aku gi duduk bilik geng dia.maka,ejang la duduk dalam bilik aku.honeymoon tak memasal.kahkahkah.



sebab tak provide makan malam & breakfast kann?


view dari bilik aku.siang & malam.

ni takpayah cerita la.first day pergi kelas.

sebab dah ada kawan,balik kelas terus pergi ampang point.makan.
macam budak skolah terlepas asrama.gitu la gayanya.

siap beli kasut pulak.

lily maryam

balik makan,aku tapau pulak dunkin donut.dengan harapan,malam buta ni karang takde la perut aku histeria.
sampai hostel, sedang hadap donut dengan smoothies, adik aku call ajak keluar.so malam tu lepak mamak,order cheese nan.
kesudahan, perut aku full macam perut lily maryam tu hah.



balik kedai mamak,baru la solat isyak.satu hal pulak aku nak tidur.
boleh imaginasi aku berkhayal.membayangkan ada perempuan rambut panjang bertenggek atas kerusi tu.takde keje betul minda aku memalam hari time perut kenyang ni.

.
.
.

last last around 3am baru aku dapat tidur..kot!

second day.the last day.
rekha & lin.kawan kawan dari JPS Johor yang ngam sampai tahap
 beli kasut sama sama pergi kelas hari ni.
kahkahkah.


last day.dan balik.

bye.



p/s : pasal kursus memang best lah.bangsa ko dapat topic on time,pastu kena bercakap depan semua peserta spontan.first talk dia bagi 1 minit, second talk 3 minit dan lastday tu kena bercakap 5 minit.hah.aku dah jadi macam stand up comedian dah depan audience tau.melawak saje.tapi serius,memang best!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...