Visitor

5.6.14

haifa #29

  1. dalam proses toilet train.berbanding rifdi, rifdi cepat je tak pakai diaper time malam.aku test kat rifdi 2-3 hari.lepas tu terus rifdi boleh tak pakai diaper sampai sekarang.berak pun dah boleh settle sendiri. tapi haifa tak boleh.2-3 hari aritu dah tak kencing malam.sekarang ni, tiap tiap malam kencing atas tilam.T-T
  2. dah besar ni,dia jadi seorang yang pemalu.semua nak malu.
  3. pemalu tapi cepat perasan.camne tu?aritu pergi amik cheese cake leleh,dia nak ikut.siap dia cakap kat aku, "mesti makcik tu nanti cakap kakak ni comel".masa makcik tu bukak pintu dan nampak dia terus makcik tu cakap, "ehh.comelnya diaaa".haifa pandang aku terus cakap..."kan kakak dah kata.."  huii.perasan!
  4. pantang bergambar.mesti muka macam macam gaya.ko tengok jela sendiri gambar sudah sudah yang terkini
  5. kurang nak makan.maybe peringkat dia kot.tapi susah hati aku.pernah sekali pengasuh dia cerita haifa taknak makan nasik.bila pengasuh tanya kenapa taknak makan,haifa jawab "kakak taknak gemukkk".eh.sape ajar diet ni?
  6. bijak dan bergeliga.banyak idea yang diketengahkan.
  7. paling aktif.dia ni kuat memanjat.meja,almari,sofa..memang dia champion.
  8. penyayang.paling pandai memujuk orang.mulut ada manis
  9. tapi kuat merajuk.huh!
  10. periang dan happy go lucky
video
norhaifa rafissa
today : 2y6m


4.6.14

selamat pengantin baru my big bro

jumaat lepas,officially abangah aku dah tamatkan zaman dudanya dengan awek umur 20an.
alhamdulillah.rezeki dia.

so, jumaat tu aku cuti.gerak dari jerantut around 12 tengahari,sampai Sri Petaling dalam pukul 4.30 petang.jauh sungguh perjalanan kami dengan bantuan pakai waze. T.T
masa check in bilik,tengok abang aku tengah bersiap.bilik sebelah bakal kakak ipar tengah bersiap.pastu,bila dah on..terus kitorang berarak ke Bandar Sri Petaling.

petang tu,dalam hujan gerimis (ewah), dengan sekali lafaz, syamin dah jadi kakak ipar i.

hai kakak ipar.
tehehehe.

malam tu,sebabkan ada live Pahang vs JDT jadi kitorang satu family tak pegi mana.melepak dalam bilik tengok bola je.family adik aku pun lepak bilik aku je.kakakaka.

elephant army


so,esoknya hari sabtu.kitorang gerak ke Monterez Golf & Country Club untuk majlis sanding abang dengan kakak ipar.sementara tunggu pengantin bersiap,weolls satu keluarga menyibuk kat bilik pengantin sambil buat keje sampingan.macam biasalah..bergambaq.

muka wajib ada


dengan maklong diorang.yakni cousin aku.


sampai menggigil tangan tukang amik gambar sebab aku cantik sangat.
kofkofkof.

family adik yang pemalu nak pengsan


pengantin baru sehingga ke akhir hayat
makabah yang comel muda belia


ok.pengantin dah siap.mari kita berombongan ke tingkat atas.



pastu sampai time bersanding,aku langsung takde chance amik gambar.takpela.kita amik gambar time makan pulak.

lily maryam








dan last but not least sebelum gerak balik.

ehem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...