Visitor

11.7.14

Agar Agar Marble Milo

kalau dalam instagram ni aku letak hashtag.dalam blog jangan nak ngada la kan.



+++++++++++++++++++++++++++++

Mangsa-mangsanya ialah :

mangsa pertama
6 keping roti potong kecik kecik
Setin susu cair
6 sudu susu pelkat manis berkrim
2 biji telur
1 sudu teh esen vanilla

mangsa kedua
sepeket agar agar
5 gelas air
5 sudu gula pasir

mangsa ketiga
serbuk milo

+++++++++++++++++++++++++++++++

dan cara-cara buat adalah :

1. blender mangsa pertama sehalus-halusnya.
2. dalam periuk, masak semua mangsa kedua
3. masukkan mangsa pertama ke dalam periuk yang ada mangsa kedua tadi.
4. dah elok bercampur gaul, asingkan kepada 2 bahagian pulak.
5. 1 bahagian letak terus dalam loyang dan 1 bahagian yang dalam periuk tu, tambahkan serbuk milo ikut suka dan hati korang.masaklah serbuk milo tu.
6. agak agak milo dah konpem bergaul dengan bahagian tu,masukkan pulak dia pada bahagian yang kat loyang tadi.
7. masukkan dalam fridge.dah keras nanti boleh la potong buat berbuka puasa.


senang gila kan?
aku buat ni masa birthday aku aritu.saja saja fefeeling birthday cake.yang excited nak makan adalah rifdi.tapi makan 3 potong je.oih.bila tanya kenapa abang?tak sedap ke?

sedap ibu.tapi abang dah kenyang.

T-T

9.7.14

haifa #30



dah lama haifa mintak hantar dia ke sekolah.
tapi aku dengan ejang fikir,alah.baru 4 tahun kot.bagi la dia main puas-puas.

dia nak sangat pergi tadika lama rifdi tu.depan rumah makcik je.sebelah surau (dalam gambar atas).

agaknya tahap kesabaran dia dah sampai.
jumaat lepas, dia nampak ramai budak budak tadika depan rumah makcik.maknanya depan surau ni la.diorang baru balik lawatan ke JKR.tengok machineries.

"tokkk.kakak nak pegi sekolah.nak pegi sekolah" - tok dia cerita ni.

pastu tok dia pun balas;

"kakak nak sekolah gi lah sendiri".sambil gelak gelak.

lama tu tok dia sedar rumah senyap.carik dalam rumah takde.dia syak haifa pergi sekolah sendiri.jadi tok dia pergi sekolah, nak menyiasat.rupanya memang ye.dalam kelas dah pun.kahkahkah.

dan semalam,start la persekolahan budak haifa ni.
semangat.pagi tu abah dia tanya je.. "kakak nak pegi sekolah ke?"

terus haifa bangun.haa.cikgu cakap memang haifa semangat.duduk dalam kelas pun confident, jawab soalan pun confident.

tengok gambar atas tu la.baru hari kedua kot.dah nak pergi sendiri tak payah berteman.aku usha dari rumah makcik ajela.

takpelah haifa.teruskan usaha ye.
ganbatte kudasai!

8.7.14

Happy Birthday To Me

pada 6 Julai 2014 yang lalu (ahad)..

haha.
32 tahun dah puan dd woi.



"Some people want it all
But I don't want nothing at all
If it ain't you baby
If I ain't got you baby
Some people want diamond rings

Some just want everything
But everything means nothing
If I ain't got you..."


many thanks to my beloved husband for the gift.

tiada apa yang lebih membahagiakan seorang isteri selain adanya seorang suami yang sentiasa di sisi,menyayangi isteri setiap detik, dan memberikan segala kasih sayang yang tidak berbelah bagi.

abang, i love u to the moon and back.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...