Visitor

14.8.14

Aidilfitri 1235/2014 : 4 Syawal

masih gigih nak cerita hal raya.gigih tak?

4 Syawal tu takde apa sangat.cuma kemas kemas nak tukar tempat tidur pulak.plan hari semalam tukar hari ni so,hari ni tido umah mak mertua pulak.ceh.macam jauh je umah mak mertua gayanya aku ni.kahkahkah.nangis la korang tengok perjalanannya sejauh mana.

8 minit.kehkehkeh.
kalau zaman sekolah dulu,aku penah jalan kaki je pegi umah kawan baik aku, Jamie.


cakap pasal Jamie,sebelum aku balik umah mak mertua, Jamie datang beraya kat umah aku.sekarang dia ni duduk kat Cheras pastu dah jadi trainer di Pizza Hut.dia boleh pilih mana mana francais Pizza je untuk pergi kerja.best gila.dia start keje Pizza Hut since umur 18 tahun jadi budak piza.hah.gila tak naik pangkat kalau dah 14 taun keje dalam tu? -- haha.


kawan baik dari umur 13 taun setengah.

ada 2 orang anak.tapi anak laki dia pergi join anak anak aku main kat belakang


lepas mie balik,aku sempatla makan dulu mee rebus yang kakak aku buat untuk mommy-to-be yang mengidam tu.haha.nompang makan tak salah.yang salah masak malas,tapi nak makannn je keje.kahkahkah.

13.8.14

Aidilfitri 1435/2014 : 3 Syawal

plan hari tu nak balik rumah mak mertua.tapi rupanya abang ngan kakak aku ada plan nak buat BBQ.so,dari pagi masing masing macam sibuk la jugak nak buat macam macam.

macam macam la.mujur sampai tahap tak buat kambing golek.tapi beli la jugak part kambing mana yang sedap tu.pastu beli ayam.marinate siap bagai.tugas hakiki aku memang buat coleslow.ibarat kalau pekena air tangan aku semua orang boleh pengsan kesedapan.haa.betul ke bohong ni?teka.teka.sape salah aku letak kat tiang letrik.

anak pempuan semua ikut ayahngah beli barang nak buat BBQ

so abang duduk dengan ibu la.makan aiskrim.

raya taun ni meriah sebab ada March.
kucing dhiya ni.sangat homely type.penakut nk mampos.dengar bunyi mercun,lari masuk dalam rumah.menyorok bawah kerusi.haih.

mertua-menantu talk

agak agak dah petang,kitorang adi beradik slow slow start membako.memang sajela bagi asap masuk berkepul ke rumah jiran tetangga.kahkahkihkoh.

yang cekak pinggang tu masterchef

ko tengokla masterchef apa je keje dia.huiii.hahah.

yang ni memang pakar pakar mebakar la

yang ni tukang buat kecoh

man of grill

kak mas



takde keje








dan inilah hasilnya


lepas makan,golek golek ...terus tido.wakaka.

11.8.14

Aidilfitri 1435/2014 : 2 Syawal

rutin raya kedua.
balik kampung!


on the way ke Kg.Awah (kampung mak)
siap sempat welfie pastu whatsapp kat kakak & kakak ipar.padahal sama sama berkonvoi je.kahkahkah.







siap kat umah makde,kitorang pegi umah makteh pulak kat Jengka Pusat.
lepas tu balikkkk..

tido.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...