Visitor

5.9.14

Gerhana Ska Cinta ft Altimet, Salam, Nabila Huda - Sayang




Lirik Sayang oleh Gerhana Ska Cinta ft Altimet, Salam, Nabila Huda
Sayang
Kalau aku beri sedikit masa
Sudikan kamu beri aku kucupan manja
Boleh kita kongsi senda tawa
Moga kita ceria sentiasa bersama
Kita
Pegang cermat hatiku dalam tangan
Aku kembali selepas aku penat berjalan
Cekalkan hatimu aku harus pergi
Bila kembali sambutku dengan senyuman berseri

Kasih
Kau jambatan ke masa hadapan
Naikku kau berdiri di sebelah kanan
Ambik alih tugas buat sementara
Sambungkan namaku bila aku sudah tiada
Tiga bucu jiwa ragaku
Tiga suku sudah hampir penuh seluruh hatiku
Tinggal lagi satu cuba teka kalau tahu
Pelengkap ke empat mamaku si ratu
Sayang
Kata yang indah diberi kepadanya
Sayang
Panggilan manis dan mesra ke hatinya
Mempersembahkan, salam
Masihku teringat kali pertama kau di sekolah
Dalam pelukan ibu tanganku lambai rindu bertapa
Masihku teringat kali pertama kau bercuti
Dalam pelukan papa bawa pulang kaset Metalicca
Jalan bersama lihat indahnya, indahnya alam semesta
Waktu berjalan lihat tiada, tiada tanaman hanyalah bangunan
Lautan biru kini hitam arusnya
Satu perdua habis dirobeknya
Satu pertiga tinggallah bakinya
Jika anak cucu kita bertanya
Gambar kenangan menjadi penggantinya
Jika kita.. hey!
Sayang
Kata yang indah diberi kepadanya
Sayang
Panggilan manis dan mesra ke hatinya

mati mati aku ingatkan mereka yang nyanyikan lagu ni sepenuhnya
dan dihiasi dengan abil.

rindu gsc yang original.
*sapotlokal*



jamuan makan yang meriah di kala syawal 1435

last entry pasal Syawal.aku janji.(angkat jari kelingking)



19 Syawal
jamuan raya rumah kak noni jkr
main menu - nasi lemak ayam & bihun sup.pastu banyak lagi.

25 Syawal
jamuan raya office aku
main menu - laksa pahang, laksa penang etc

26 Syawal
jamuan raya office suami / mantan office aku lah.
main menu - bihun,lemang,rendang etc




27 Syawal
kenduri kawen adik nad (siang)
main menu - nasi hujan panas catering

open house rumah TA Jaf, boss lama (malam)
main menu - nasi dagang yang sedap gila, mee kari, roti jala.

siang bersama nad


28 Syawal
kenduri kawen rumah din mopiko (pencen opis lama)

bersiap ke kenduri la ni..


29 Syawal
jamuan makan di pejabat jkr
main menu - (potluck) mee rebus, pecal & lontong.pastu banyak lagi makanan basic raya.

30 Syawal
jamuan raya kelab pejabat di temerloh
main menu - nasi hujan panas, sate & makanan raya basic



 1 Zulkaedah
jamuan raya tadika haifa di taman I-City Jerantut
main menu - laksa, dan makanan raya basic








habis cerita bulan Syawal.
okbai.

4.9.14

beraya di office

aku taknak habis lagi cerita pasal raya.
ok.kali ni sambutan raya kat office.tapi sebelum jamuan raya ada staff meeting dulu.kahkahkah.lepas tu, sebab nak meriahkan keadaan,kitorang siap pesan esok meeting pakai baju raya.

menu : laksa penang, laksa pahang, sate, nasik impit, lemang, dan segala macam puding.
(gambar makanan memang takde.jangan harap dapat jamu mata)

dan sengaja aku and the gang sediakan photobooth.semata-mata nak meriahkan majlis.jyeahhh.




semua staff perempuan

yang pakai spec tu boss kitorang

semua staf




tetamu dari jkr








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...