Visitor

3.10.14

Mistine Egg White Peel Of Mask

(iklan tak berbayar)




entah macam mana aku boleh beli ni masa pergi Wakaf Che Yeh aritu.sebab harga RM8 dan original,aku pun beli jugak la.klakar jugak sebab aku bukan jenis suka beli menda camni.jenis tak berani.tapi sebab dia base in egg,aku pun beli ajelahhh.pastu bila dah beli memikir pulakk.hanyir la muka aku jap lagi.

so,malam tu jugak aku try sebelum tidur.basuh muka bersih bersih,lepas tu tepek.bau dia..pergggh.wangi bak hanggg.makin laju la aku sapu kat muka.siap sapu,aku rilek rilek sambil layan instagram.

20minit berlalu.

aku pun peel la macam pakai masker biasa.best je rasa.muka pun feeling feeling suci..best.tak pedih pun muka.sebab aritu aku penah pakai 1 brand yang kawan bagi,pas pakai tu bila basuh muka rasa pedih.yang ni plak berbeza,dahla sejuk je.

sebab aku pakai dah dua kali,aku try plak kat ejang bila balik kursus.kemain ko,macam bukak kedai facial lak aku aritu.ejang memang jenis jantan tak pakai kosmetik okay.so,bila aku pakaikan kat dia terus dia cakap..

bestnya yang.bestnyaaaa..sejuk je.

sampai aku suruh dia diam sebab pakai masker mana bleh bercakap.behave sikit ye bangggg.

sambil sambil tunggu 20 minit tu,memang keje aku la kena kikis kelemumur dia jap.sambil sambil carik rambut gatal.kemain kan laki aku?kahkahkah.

saat peel mask tu best.masa yang dahi,pipi..whitehead mestilah ada kan,dia tak teruja sangat.tapi time tarik yang kat hidung,mak aiii..melekat segala blackhead.dia punya terkejut..kahkahkah.tahap suruh buat lagi second round.amboi.

tapi kesimpulan dia,pakai egg white ni memang best.kalau baca testimonial lain,diorang cakap boleh putihkan kulit.eh yeke?..
posted from Bloggeroid

2.10.14

Ugly Kid Joe - Everything About You

aku tau lagu ni masa kecik.zaman sekolah rendah.
ye.zaman aku tengah nak up dulu life aku banyak dipengaruhi dengan muzik yang abang aku dengar.

kalau kawan sekolah rendah aku masa tu sibuk dengan lagu ziana zain ke, spring ke..entah apa apa lagi entah.aku pulak lebih tau lagu lagu Metallica, Nirvana, Mr.Big, Guns And Roses, Iron Maiden dan seangkatan.paling aku terkesan sekali dengan band Ugly Kid Joe.

dan aku suka gila lagu ni.



I hate the rain and sunny weather
And I hate beach and mountains too
(And) I don't like a thing about the city, no, no
And I, I, I, hate the countryside too!

And I, hate everything about you!
...Everything about you!

And I don't like a thing about your mother
And I, I hate your daddy's guts too
And I don't like a thing about your sister, no, no
'Cause I, I, I think sex is overrated too

And I get sick when I'm around, I can't stand to be around
I hate everything about you!
Everything about you, everything about you, everything about you!

Some say I've got a bad attitude
But that don't change the way I feel about you
And if you think this might be bringing me down
Look again 'cause I ain't wearing no frown!

Well, I don't really care about your sister
Forget the little bitch, 'cause I already kissed her
One thing that I did to your lady
I put her on the bed and she didn't say maybe

I know you know everybody knows
The way it comes, the way it's gonna go
You think it's sad
Well that's too bad
'Cause I'm havin'
A ball hatin'
Every little thing about you! ha-ha!

Everything about you, everything about
I get sick when I'm around
I can't stand to be around

I hate everything about... 

YOU!






series.i miss my late brother so much.

30.9.14

Kursus vs shopping, Kota Bharu

lastweek aku kena berkursus di Kota Bharu, Kelantan.teruja lain macam walaupun kursus ngam ngam sebelum gaji.

ahad tu gerak,so sampai dalam jam 5 lebih.jalan KB memang jammed gila sebab aku lupa aritu ore kelate semuo kijo.aku siap call warden asrama tempat aku kursus tu,nak bagitau aku sampai lambat sikit la.kang tetibe warden balik,aku nak tido mana plakkk malam tu.

so,siap check in tu..lepak lepak sambil menikmati hari yang mendung,aku dengan partner memang target malam tu jugak nak pergi Wakaf Che Yeh.gila.dalam hujan renyai bacaan tadahan 15mm,aku redah je jalan sebab nak pergi Wakaf Che Yeh.ewah.bukan aku,aku tukang baca map je.driver la redah jalan sebenarnya.kahkahkohkoh.eh.terbuat lawak pulak aku.

sebelum redah hujan kat Wakaf Che Yeh tu,kitorang sumbat makanan kat Restoran Pak Lah dulu.dah kenyang tahap perut sleeping buddha,baru aku pergi wakaf.

sampai situ..perghh.rambang mata.padahal nak carik tilam kekabu untuk baby je sebab officemate kirim.sekali partner aku dah beli macam macam.harap gerau bukak tak banyak je sebab hujan,so takleh nak lama lama sangatlah.lagipun partner aku tu pregnant.kena bawak bertenang la malam tu.







itu malam first.malam second tu,kitorang repeat lagi pergi situ.kahkahkah.sebab malam tu tak hujan,lagi banyak la gerai yang dibuka.aku pun sempatla sambar baju budak budak sepasang sorang.jadilaaaa..nama pun ujung bulan.

esoknya,lastday.sebelum balik jerantut aku dah cadang nak gi Pasar Siti Khadijah pulak.kakak ipar aku kirim beras pulut dengan serunding.












haaa.itu tengah hujung bulan.kalau aku pergi kursus time gaji,lagila ranap hidup aku.

sebab,

aku pun konpius aku ni gi KB nak kursus ke shopping?
bahahahahah.



makan sedap gila.


sempat lagi tuuuu..


ok.ni baru hal kursus.











ok.bai.



posted from Bloggeroid
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...