Visitor

23.1.15

Opick - Rapuh

ehh. lagu dah 3 taun lepas glamer, aku baru ni nak suka??..






Detik waktu terus berjalan

berhias gelap dan terang
suka dan duka tangis dan tawa
tergores bagai lukisan

seribu mimpi berjuta sepi
hadir bagai teman sejati
di antara lelahnya jiwa
dalam resah dan air mata
kupersembahkan kepadaMu
yang terindah dalam hidup

meski ku rapuh dalam langkah

kadang tak setia kepadaMu
namun cinta dalam jiwa
hanyalah padaMu

maafkanlah bila hati

tak sempurna mencintaiMu
dalam dadaku harap hanya
diriMu yang bertahta

detik waktu terus berlalu


semua berakhir padaMu

22.1.15

typical mom

anak aku suka bagi gambaran sesuatu pasal aku.

Misalan contoh :


______________________________

Haifa melepak dengan aki (pak mertua aku) sambil main kucing. sambil aku lalu keluar dari bilik air, aku dengar haifa cakap kat aki dia,

"tetek kucing ni macam tetek ibu. besar."..

aku lalu depan pak mertua aku dengan sopan santun. sambil terdengar bunyi cengkerik

_______________________________

aku baru siap mandikan rifdi untuk pergi sekolah. aku ke depan dulu, sebab nak sambut dia yang terbogel tu untuk bagi tuala. dia yang berjalan di blakang berjalan terus dan buat buat langgar punggung aku. rifdi gelak.

"abang suka punggung ibu. macam bantal"

________________________________



dalam kepala aku, entah apa budak budak ni bayangkan aku ye?
raksaksa? monster?

21.1.15

hasya #13 : her birthday

bukan celebrate mana pun. macam aku cakap, sekadar bawak diorang makan dengan keluar dari rumah. makan makan pun bukan on that day, saja saja in advance kata orang. haha.

birthday girl

favorite rifdi blajar dari abah dia. fries cecah sundae.

makannn

makannn


fun fun fun

tergelak aku tengok balik gambar ni.
rilek je hasya pijak tangan haifa



ok. gasak korang nak main lama mana.
ibu dengan abah nak dating.
heheh.

19.1.15

hasya #12 : she's turn 3




Ya Allah. rasa macam baru lagi bersalin kan budak ni 19 Januari 2012 lepas.

Semoga hasya diberikan kesihatan yang baik, dimurahkan rezeki, dan berjaya menjadi muslimah yang solehah, di dunia dan akhirat.
Jangan notty notty. Ibu tak larat nak layan. Haha..
Ibu sayang adik ketat ketat ketattt!

so,malam tadi keluar bawak pergi McDonalds.meriah la kann..

gambar seterusnya tunggu nantilah. tak upload lagi .wifi tak pantas. 


AJL29

aku layan recording je semalam sebab aku keluar pergi makan dengan anak anak aku sempena birthday hasya.

mujur la sempat tengok performance masing masing. elok time tomok dengan rodi nyanyi "Kita Serupa" versi raggae, record PVR stop sebab dah habis masa. cis sangat. tapi mujur ada group whatsapp yang rajin update kemenangan. haha.

bagi aku, suara semua power. dayang dengan alyah menyentuh perasaan jantan aku ni sangat.
tapi paling menyentuh perasaan adalah lagu Roman Cinta dari Caliph Buskers.





aku teka lagu Malaikat dapat performance terbaik. tapi Caliph menang aku tak ralat lah!
memang power.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...