Visitor

19.8.15

SHRAMZB 2015 di Genting Highland!

raya kelima kitorang satu family ke Genting Highland. last year raya kitorang bercuti di Swiss Garden Kuantan. this year kita naik tempat sejuk pulak. many thanks to kakak ipar i dengan abang yang susah payah booked bilik sebab nak bawak family The Jaafar pergi bercuti.

sampai atas, kereta kakak aku temperature naik, panas sangat. stop kat kereta aku. bila kereta kitorang stop, tetibe enjin senyap. rupanya kereta kitorang sejuk. amik kau satu kereta panas, satu kereta sejuk. dah nak dekat pukul 6 baru dapat check in.keh.

 

bilik ni dapat rm40 semalam. abang dengan kakak ipar aku booked 4 bilik. ok la, walaupun toilet & bathroom kecik. bilik tak sesuai la untuk orang anak ramai macam aku. kehkehkeh.

siap check up , solat terus turun bawah gi makan dulu kat Marrybrown. Pastu jalan jalan la cuci mata. Kasi panas enjin.


the Ejang's



the Jaafar's!





pusing pusing tu konon nk tengok Ant-Man. sekali tengok tiket rm16 sekeping. tak jadila, terus bawak budak tengok free magician show. okaylah. haifa paling seronok sekali tengok magik.
penat terus kitorang naik bilik, tidur.


Hari kedua aka hari last. ahaha. sebelum balik singgah Strawberry Park dulu.



 

 

 

 




hasya tido masa ni, so dia dengan abah dia dalam kereta. tapi 15 minit lepas tu, ejang tetibe masuk dalam Strawberry Park, sebab hasya bangun. haaaa, dh bangun makcik sorang ni memang tak dapatla kakak dia nak manja ngan ibu sangat.

lama kot dalam tu, dah tengahari baru keluar. berkumpul jap ramai ramai, terus bersurai. abangah dengan nasrul (adik) terus ke KL. abah terus ke kuantan dan aku balik jantet! tapi sebelum balik tu sempatla aku dengan abah singgah kat RnR Temerloh. makan dulu. hehe. 




maka, habislah cerita raya kami!!
(cerita cuti raya actually). haha.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...