Visitor

15.10.15

Keira Knightley - A Step You Can't Take Back

(OST Begin Again)



So you find yourself at this subway
When your world in a bag by your side
And all at once it seemed like a good way
You realized its the end of your life
For what it's worth
Here comes the train upon the track
And there goes the pain it cuts to black
Are you ready for the last act?
To take a step you can't take back
Take in all the punches you could take
Took 'em all right on your chest
Now the countless back is breaking
Again, again
For what it's worth
Here comes the train upon the track
And there goes the pain it cuts to black
Are you ready for the last act?
To take a step you can't take back
Did she love you?
Did she take you down?
Was she on her knees when she kissed your crown?
Tell me what you found
Here comes the rain, so hold your hat
And don't pray to God, cause He won't talk back
Are you ready for the last act?
To take a step you can't take back
Back, back, back
You can't take back
Back, back, back
So you find yourself at this subway
When your world in a bag by your side








lagu ni best. yang bestnya ejang record cerita ni sebab dia cakap, "mesti awak suka lagu ni..", dia maksudkan lagu A Step You Can't Take Back ni lah. Punya la memahaminya sisi muzik aku ejang ni kan?

best woo ost dalam cerita ni. dahla cerita pun best. aku paling suka part Dan (Mark Ruffalo) bantu Gretta (Keira Knightley) buat arreangement / klip video lagu. Best sebab dia masukkan macam macam elemen dalam muzik. Lepas tu aku juga suka part Dave Kohl (Adam Levine) bagi Gretta dengar lagu masa kat dapur, pastu Gretta tau Dave curang.

pendek kata, aku enjoy tengok cerita ni. siap repeat lagi skali. kehkehkeh.

12.10.15

Motion Sickness

Motion sickness or kinetosis, also known as travel sickness, is a condition in which a disagreement exists between visually perceived movement and the vestibular system's sense of movement. Depending on the cause, it can also be referred to as seasickness, car sickness, simulation sickness or airsickness.[1]
Dizzinessfatigue, and nausea are the most common symptoms of motion sickness.[2] Sopite syndrome, in which a person feels fatigue or tiredness, is also associated with motion sickness. "Nausea" in Greek means seasickness (nausmeans ship).[3][4] If the motion causing nausea is not resolved, the sufferer will usually vomit. Vomiting often will not relieve the feeling of weakness and nausea, which means the person could vomit until the cause of the nausea is treated.



Motion sickness ni bukan saja pada kenderaan ye tuan puan, ia jugak berlaku pada pergerakan lain contoh macam lift. Ya...lift pun bergerak.

Simptom dia korang boleh rasa bila :
  1. Terasa pergerakan walaupun sedang duduk diam, sedang baring atau waima sedang bekerja mengadap pc.
  2. Apakah sedang bergerak maju dan mundur (seperti ketika berjalan).
  3. Apakah sedang mengalami percepatan atau perlambatan (seperti ketika berada dalam mobil yang sedang digas atau direm).
  4. Apakah sedang beralih/berputar/berbelok dari satu sisi ke sisi lainnya (seperti ketika pesawat terbang beralih dari satu sisi ke sisi lainnya).
  5. Apakah Anda sedang bergerak ke atas atau ke bawah (seperti mendaki atau menuruni tangga).
  6. Apakah Anda merasakan efek gravitasi atau tidak (yang Anda alami saat naik lift).



kemain aku mengkaji hari ni kan.
ok, sebenarnya aku ada masalah ni la. dari kecik memang asal naik lift pastu seminggu aku jadi macam orang mabuk todi. memang macam ni.

3 taun lepas.first time naik flight, masa tu aku pegi Kuching sebab adik aku kawen. Bila balik kuantan, aku rasa teruk gila. hari hari aku dengar suara makteh dengan cu aku bercakap dengan gelak. padahal dah seminggu kot berlalu, aku tak pulih pulih lagi. aku teka aku jetlag, pastu member bantai gelakkan aku. pemenda la jetlag pegi kuching aje pun. kahkahkah. mana aku tau jetlag tu menda woii..

so kali ni jadi lagi sebab aku naik turun lift saje masa meeting baru ni. halahhh..tengah pregnant sickness gini tambah pulak motion sickness. .power!

kehkehkeh. first time up gambo diri sendiri dengan baby bump menonjol di khalayak ramai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...