Visitor

22.12.15

ber-asap

ada satu hari tu, dah petang. aku bawak anak aku pergi drive thru mekdi semata-mata nak tapau bubur nasik. masa tu haifa sakit tekak dan tak bleh makan. hasya pulak hidung tersumbat. sebab diorang lapar tapi tak bleh makan, so dalam kepala otak aku nak sumbat bubur aje.

masa balik tu, kereta ngam ngam stop traffic light. tiba-tiba rifdi tegur,

"ibu! kereta tu ada asap!"

memang cemas gila. aku pun pandang kereta iswara aeroback sebelah aku. haifa dengan hasya yang tengah mamai mamai tu pun bingkas bangun sebab terkejut tengok. gila babi punya berlambak asap. aku dah takut buatnya meletup kang, mintak simpang oih. tapi skejap aje. pastu asap dah gone, sekonyong-konyong aku nampak penuh bebudak lelaki ni gelak kuat dari dalam kereta tu.

hah. memang babi. korang isap vape rupanya.
berdebar aku tau. rasa nak letupkan pulak kereta korang tu. cis.




21.12.15

May the 4th be with you.


gambar takde kena mengena. haha.


actually, aku dapat petanda Ramadhan lepas.


after raya tu kebetulan ejang ada training handball di kuantan. aku pun sebab series tak larat terdetik nak buat UPT. alhamdulillah, masa tu terus nampak double line. tak sabar-sabar tunggu ejang balik, sudahnya aku whatsapp gambar result lepas tu kami pun happy la dapat tau. tapi kitorang sama-sama taknak over excited sebab yela, dulu dah pernah miscarriage. cukupla sekadar pengetahuan kitorang aje.

lama jugak kot simpan rahsia. haha. first time aku up gambar nampak perut pun time holiday di Swiss Garden raya haji aritu. tu pun sebab perut dah besar takleh cover haha. pun begitu, masih belum aku publish cerita pregnancy secara public. group ajela yang tau, tu pun secara berhemah.

this time punya pregnancy memang aku lembik selembik-lembiknya. kejap ada selera makan, tapi banyak yang takde. makan pun awal 4 bulan tu memang ke laut perginya. aku pun banyak rehat, banyak baring, dan banyak tido. haha. teruk gila, agaknya faktor usia. tapi aku tetap enjoy this moment. 

so far sekarang alhamdulillah dah nak masuk 27 weeks. makan pun dah stabil, cuma penat tu takleh nak cover dah. selalu jugak tak masuk office sebab tak larat naik tangga, boleh?

apapun, doakan yang baik-baik aje untuk kesihatan baby dan ibu dia sekali yek. macam biasa, rifdi la paling excited. kakak kakak dia cool tapi dalam masa yang sama hari hari cium perut ibu.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...