Visitor

28.1.16

chaotic kiddos #14

Malam tadi dua kali airmata aku bergenang , tapi berbeza situasi.


Lepas siap masak, makan makan..aku terus tak larat nak buat apa dah. So rehat, berlunjur atas katil dalam bilik. Sekali rifdi datang bawak beg sekolah. Dia carik ibu dalam bilik nak buat homework punya pasal. Dia kata,

"Takpe. Ibu rehat laa, abang buat kat sebelah ibu ni. Ibu tunjuk je"..

Alahaiii anak den. Merembes airmata jantan ibu ni haaa..









Ejang keluar ngeteh dengan alang. Rifdi dah siap buat homework, so dah waktu main dan lepak tengok tv dengan adik adik. Aku perasan dia makan calsi-yum dengan Hasya. Aku pulak still dalam bilik, kemas kemas baju untuk pakai hari esok.

Lepas tu aku dengar macam bunyi air kena jirus atas lantai. Pastu senyap. Bunyi lagi. Aku pun jenguk ke ruang tamu.

Sekali aku tengok.. Haaaa, banjir dari ruang tv ke dapur. Hasya pulak tengah sibuk mengemop lantai. Hasya cakap kat aku, "adik tolong ibu mop lantai. jaga..licin ni.."..sambil sengih sengih.







Rupanya calsi-yum yang dia makan tumpah! Hadoiiiiii..bertuah sangattttt.

Bergenang lagi airmata jantan ibu!
posted from Bloggeroid

27.1.16

hasya #16 : makan 3hari 3malam sempena birthday yang ke4 tahun.

aku pun tak sangka entah berapa kali ada makan makan (family) sempena birthday hasya ni. sebab masa birthday dia Selasa *19 Jan tu memang aku bawak diorang pergi Marrybrown. saje sebab macam tak best aje kan birthday tak bawak tempat makan yang best (walaupun hujung bulan).


jangan pegang kepala sangat la bangg..


so hari gaji *21 Jan tu pergila makan malam special. konon nak carik western, so pergila D'Nyiru. sekali sampai kat kedai tukar menu. haha. birthday girl nak nasi dan ibu dia terliurkan tomyam kelapa.

gila tak terliur? ketam, udang, lala, sotong, udang semua ada.
phewww.

lepas makan terus ke Secret Recipe. birthday takde kek ibarat berak takde air.
eh, tak kena sungguh perumpamaan.



birthday girl sudah ampat taun maaa..
.

eceh. bergambar aje lebih. sebenarnya tapau aje kek.
tapi kek tu pun bukan potong malam ni sebab semua orang dah kenyang kan. maka, esoknya Jumaat *22 Jan baru potong kek time dinner. kira takyah makan menda lain dah.

kan jimat. haha..

best kek ni. kek baru kot.
Chocolate Au Lait



birthday girl nak hadiah ni aje.
set pistol. haha.

ha kan. kemain birthday dia punya makan.
sampai tiap tiap malam makan sedap aje. tau la dia seorang pemakan. hehe.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...