Visitor

1.4.10

review album album lagu favorite gua

malam td,ejang (hubby i le) suh carik kat mana letaknya mesin potong rambut dia.dia dh missplace,pastu suh aku carik.unfair betoi..sbb malas2 je nk carik,aku terlebih sudah plak ngadap koleksi album aku yg slama ni aku simpan kt bawah katil tu.ehh..byk gak album2 macam kaset & cd lagu..aku bwk ke jerantut ni time aku bujangan dulu.yela..tu la penghibur jiwa time dok umah.xdek keje..balik opis je bukak radio or psg lagu,pastu melalak2 bagai sharifah aini.rasa macam diva plak.tp diva lagu ska,lagu rock ngan lagu dangdut.haihh,bila plak aku beli cd dangdut.


tersengih2 aku belek2 album smalam.mula rasa nk bukak sejarah satu2.tp xpe,jgn risau.kali ni aku review xpanjang2 cecah kerak bumi.aku letak gmbr dan kenangan je.




best band album


Oasis - Be Here Now
beli masa nk masuk skolah teknik taun 1997.
cukup berantu dgn lagu dont go away,stand by me,d' you know what i mean,
my magic pie,all around the world,the girl in the dirty shirt
..haih.baik aku review seme lagu dlm ni.


Blink 182 - take off your pants and jacket
first album blink 182 xsilap aku.beli masa aku study sijil kt polisas.tu pn sebab terpengaruh ngan member baik bernama khairul adnan.killer song mstilah all the small thing.

Blur - 13
lambat aku beli album ni.tu pn aku beli sbb jumpa kaset longgok2 kt Speedy.
tp best wohh..tender,song 2,coffee & tv pn ada dlm album ni.

Cake - Comfort Eagle
zaman polisas gak ni.sbb membeli?dh tntu sbb ada lagu i will survive.
yg lain mcm opera singer,long line of cars tu mmg bonus la.xrugi beli.

The Cranberries - No Need To Argue
yang ni aku beli masa tgh jalan sorang2 kt bandar Temerloh.masa ni lone ranger nk gi kl taun 2006 ke 2007.lupe plak.sebelum bas gerak tu aku sempat merayau2 dan bleh beli cd lagu ni.haih..

Coldplay - a rush of blood to the head
yg ni aku beli masa lepak kat uptown Bangsar taun 2003.masa tu tgh celebrate beday aku ngan member2 aldora.pastu bleh beli cd lagu ni ngan Audioslave.aku xnk review album audioslave sbb lagu dia satu je yg sedap.Like A Stone.

Incubus - Morning View
beli masa tgh jatuh cinta kat brandon boyd,vokalis dia.lagu drive tu sbnrnya yg buat aku sgt2 minat dia.hahah.pastu bila dh dengar banyak gak lagu bleh layan mcm wish u were here, nice to know you, 11 am..

Muse - Absolution
ni pn aku beli masa merewang2 kat pd.cam xdek keje je beli album ni padahal lagu seme aku dah save dalam mp3.time is running out,hysteria..mmg bonus.

The Strokes - Room On Fire
aku beli masa study safety & health kat psdc taun 2004.mmg best la bila layan band camni.ada lagu someday, 12:51, last night...oo,rasa cam muda je bila dgr smula lagu ni via mp3.


System Of A Down - Toxicity
yg ni sbnrnya my lil bro pnya tp sbb aku ni lebih bagus bab menyimpan2 ni,maka terjadilah cd lagu ni yg aku pnya simpanan plak..hahah.lagu best?dh tntu toxicity.

System Of A Down - Steal This Album
yg ni pn citer sama dengan je dgn kisah di atas.bukan aku beli tp jd kepunyaan aku.hahah.pencopet rupanya..(elehh..cd aku berlambak2 kt tangan member adik aku..sket pn aku xgi kutip kat dpn umah diorg seko seko)

System Of A Down - Mezmerize
yg ni konpem aku beli.sbb dlm ni ada bonus track lagu2 yg aku minat.adik aku la ni yg influence aku..maka aku pn terbeli la.lagu2 best diorg seme ada dlm ni cam b.y.o.b (baru),audio/radio (ke salah??)-baru jugak,arials,chop suey,toxicity,sugar & fav lagu mak aku,cycho.hihih..


best boyband album

aku beli gak cd/kaset boyband tp ikut mood & nasib.heheh.

Boyzone - by Request
hahah.aku beli masa duduk jerantut ni la tp time bujang.aku rindu kat lagu picture of you, smile, everyday i love you, love me for a reason,baby can i hold you tonight..oohh,byknya rasa tak tertanggung bestnya diorg.sebenarnya cover cd je ori tp lagu dlm tu seme bonus.biase la..cetak rampok!

Duran Duran - Greatest
ahah.ni aku beli sama ngan Blur 13 tu.jual longgok2 kat Speedy.bila aku dgr balik,no wonder la sepupu2 aku dulu giler sgt kat diorg ni.best wohh..nk2 Ordinary World.rasa mcm balik taun 80-an..series!

best malay album
(kategori malay ke?)

Gerhana Ska Cinta - The New Authentic
ska?mmg aku layan ska pn.xpayah aku kenalkan,rasanya seme dh tau diorg nih.aku beli kaset taun 2006 bila cd dia diambil org (*ni zaman ngan peminat ska jugek*).lagu superb dlm ni adalah senyuman ragamu,hadirnya cinta,right track,terpesona,mimpi,asmara dll.kebanyakan lagu dlm kaset aku ni campur2..ada rekod dlm studio,ada live.ikut suka.

ehh..ni je??

best compilation album

Green Day - International Superhits
Sape yg menyangkal ke-best-an album ni mmg dapat tapak kaki la kat dahi.
lagu2 dr zaman nookie sampai zaman nimrod..seme the best.mmg green day la paling best!
lagu fav aku redundant,macy's day parade,time of your life,minority..tp frust la.lagu misery xdek.xtau nape..lagu ni lagi best woh!

Sixpence None The Richer - The Best Of
yg ni aku beli masa kat mana ek?blur ni sbb aku beli 2x.yg mula2 aku beli gmbr baby besar ni bawak keta (rasanya) tp cd album (ori siot) bg pinjam kat ehem ehem masa dulu pastu xpulang.xsilap yg ni beli kat jerantut kot.

Blink 182 - lebih kepada compilation track (tak tau tajuk)
beli kat tunas manja sg.isap,kuantan.lagu2 dlm ni mmg byk yg best mcm adam's song, first date, i miss u, the rock show blabla..

best solo album

James Blunt - Back To Bedlam
you're beautiful,wiseman,goodbye my lover,..pehh.ni mmg killersong dia.

best free album
hahah.nama pn free album.dh tentu la best.

Corumn 80's - Stop Da' Pressure
hahah.sounds weird.mst korang xtau ni geng mana.tp ni ehem ehem aku bg,suh try layan.and baru aku tau,lagu2 rilex camni mmg masuk.lagu paling best : oh rina..

Tipe X - Discography Hitam Putih
yg ni en. wazir bg sekeping cd ni trus.hehe.aku mulanya tau sebijik lagu je, Salam Rindu.pas layan satu cd ni,baru aku tau..mmg byk lagu best.layan ska ni sebenarnya rilex,sgt tenang & xbising.fav song bg aku kamu nggak sendirian,melati..aku benci kamu,jangan jadi pencundang,sakit hati..


so,ni la review album sebahagian dari koleksi aku.mmg byk sebenarnya tp kebanyakan album adalah kompilasi,cetak rampok,dan byk album yg aku dh puas carik kt google..tp xjumpa.maka.di sini aku isytiharkan beberapa album yg wajib beli.tp aku xjual ye..
dan juga pasni aku mula gatal kaki lak nk try review filem favorite,drama bersiri,iklan best,kumpulan paling best blabla..tp xtau bile lg ada masa gini.hahah.

enjin turbo kuasa 780kuda dari : http://www.google.com/


dush!

No comments:

Post a Comment

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...