Visitor

29.12.12

pengantin hujung tahun

ini mungkin entry terakhir aku tulis...
untuk tahun ini.aku terberhenti sebab telan air liur tadi.jangan la cepat sangat bergembira.

biasa kalau rancangan tv diorang suka sorot balik apa yang diorang show on untuk tahun tu.tapi aku takkan nak sorot balik apa yang tulis?hah.gila aku nak pikir balik apa yang tulis.tak rajin aih aku nak sorot satu-satu.bukan korang nak bayar aku pun.dah tu kenapa ko ni merepek sangat dd.agak-agakla kalau umur dah menginjak ni.hoi.bencinya.merepek sangat ni.merepek.



cerita hujung tahun ni adalah : sepupu aku kawen di Jengka 25 pada 29/12/2012.
dia ni sepupu belah mak aku.bapak dia adik mak aku.dia dah selamat nikah dah pun kat kedah aritu.so,kali ni merupakan majlis menyambut menantu.kemain ayat buku skrap.

teruk sangat dah grammar aku ni.maka azam aku taun depan : Perbaiki ayat menulis blog!KAHKAHKAHKAH.


selamat pengantin baru fizri.
belakang adalah adik-adik beliau.eh.tak cukup sorang lagi tu.
dan yang hujung tu adalah anak sedara pupu mereka.sama besar je kan?

ehsan dari fb ayeek.sori la takcam mana satu awak dalam gambar ni.
muka sama lagi dengan pojan!..hahaha -- nama pun kembar!




٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

28.12.12

The Verve - The Drugs Don't Work




All this talk of getting old
It's getting me down my love
Like a cat in a bag, waiting to drown
This time I'm comin' down

And I hope you're thinking of me
As you lay down on your side
Now the drugs don't work
They just make you worse
But I know I'll see your face again

Now the drugs don't work
They just make you worse
But I know I'll see your face again

But I know I'm on a losing streak
'Cause I passed down my old street
And if you wanna show, then just let me know
And I'll sing in your ear again

Now the drugs don't work
They just make you worse
But I know I'll see your face again

'Cause baby, ooh, if heaven calls, I'm coming, too
Just like you said, you leave my life, I'm better off dead

All this talk of getting old
It's getting me down my love
Like a cat in a bag, waiting to drown
This time I'm comin' down

Now the drugs don't work
They just make you worse
But I know I'll see your face again

'Cause baby, ooh, if heaven calls, I'm coming, too
Just like you said, you leave my life, I'm better off dead

But if you wanna show, just let me know
And I'll sing in your ear again

Now the drugs don't work
They just make you worse
But I know I'll see your face again

Yeah, I know I'll see your face again
Yeah, I know I'll see your face again
Yeah, I know I'll see your face again
Yeah, I know I'll see your face again

I'm never going down, I'm never coming down
No more, no more, no more, no more, no more
I'm never coming down, I'm never going down
No more, no more, no more, no more, no more
I'm never going down, I'm never coming down
No more, no more, no more, no more, no more
I'm never coming down, I'm never going down
No more, no more, no more, no more, no more


richard ashcroft.
ilebiu.

one of my favo song.
-- ever!





٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

27.12.12

kegilaan #15 : shawl kuning!

sebelum ni,aku pernah buat entry pasal favorite shawl.sila kaji semula ye.BACA!


hari ni,aku sangat caca marba.seperti yang aku upload di instagram,aku dapat saksikan fesyen yang agak ke-makcik-an di mata aku.tapi ramai pulak yang memuji.sungguh ni.aku tak tipu pun.

lepas tu tetibe aku terperasan yang aku sangat cantik bila pakai tudung kuning ni.BAHAHAH!
tolong pengsan baca statement penuh perasaan aku tu.serious shit!

bukan shit sebab aku perasan lawa tapi baru aku perasan rupanya aku ni teruk sungguh perangai sebab asek pakai shawl KUNING ni setiap masa.dah hampir lunyai dah pun.tapi gigih sangat nampaknya pakai tudung ni.

mari kita saksikan bersama-sama.betapa kerapnya aku pakai shawl ini.


hari ini.


hari raya dulu.


hari itu.


hari itu.


hari itu.


dan hari itu.



betapa dasatnya penangan shawl kuning ini.lunyai.




٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

26.12.12

kuantan banjir!

Bandar Kuantan banjir!

setiap ceruk bandar air naik.kebetulan hari tu encek ejang keluar pergi Yayasan Pahang bawak adik dia.ceritanya 2 jam kereta jammed di Batu 3 sebab Tanah Putih naik air.lama jugak berlangsung di situ,last-last jalan tutup.

sesiapa yang bekerja area bandar hari Isnin hari tu memang jadi reporter bertauliah la.mula-mula aku dapat tau area CIMB Megamall naik air.tu pun berkat ehsan dari instagram.tak lama tu berdoyon masuk gambar hapdet bersama via fb,whatsapp,instagram..fuh.memang dasat.

alhamdulillah rumah mak tak teruk macam dulu-dulu.tak tahu la lepas ni kan.tapi air banjir yang sikit tu la yang kemain lagi anak-anak aku suka sangat.first time dapat main air.

hujan non-stop dari malam tu.
nasib tak datang sekali dengan air pasang.

mangsa banjir.AHAHAHAHA.
aku baru je pakaikan sweater kat bebudak ni.
amikkan gambar.lepas tu masa aku mandikan hasya,lepas tu 
pelik kenapa rumah mak senyap sunyi.
"mana budak mak?"
mak pun jawab -- "tuuuuu"

ye.mereka sedang berseronok main air hujan plus air banjir.
sebab jarang sekali dapat peluang gini,aku biarkan saja.
ghasakkk...



see.see.
sampai posing lentik abang rifdi ni.


main sampan abah pulak.

kesian budak ini.

semua dah naik.tidur.



harapnya air tinggi macam ni jela.dulu-dulu air sampai masuk rumah.tak sanggupla dengar air naik lagi.kesian kat mak abah yang berdua beromantik kat rumah tu nak punggah barang bagai.semoga semuanya baik-baik sahaja.

BANJIR 2009 dulu.




٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

21.12.12

cerita seminggu

cerita secara lump sum ye.

sabtu lepas mak aku datang ke rumah.of course la jemaah sekali dengan abah,kak ina,hilman dan dhiya.
tujuan asal sebab pergi ambik hilman dari motivation camp di Lanchang.so,sebab saja nak berjalan ke rumah aku so diorang singgah rumah dan bermalam.

hilman kalau dah sampai Jerantut,tempat dia paling nak pergi adalah I-City.sebab last time dia nak pergi tapi semua orang bo layan.jadi bila dah sampai ni dia tuntut balik.kebetulan malam tu pulak encek ejang nak tengok bola.ibu dia plak malas nak keluar,nak melepak kat rumah je.so,ahad tu rupanya kakak aku je yang balik dengan mak abah aku.hilman dengan dhiya senyap-senyap bawak bekal baju lebih,tinggal kat rumah aku.hahah.kemain kan bebudak ni.ada secret.

ahad tu bestla aku.mak pagi-pagi dah pergi pasar pagi dengan abah.while kak ina goreng bihun.aku terlambat bangun.haih!tengahari plak mak masakkan masak lemak kulat & labu.pehh.untung betul aku.hahah.

yang berusaha


cik ina & hasya

ini manja cik ina.
sanggup tunggu cik ina bersiap nak dukung punya pasal.


maka,balik je abah aku terus bermula la aktiviti aku bersama 5 orang budak.haih.
malam tu terus pergi I-City Jerantut.suka sangatla rifdi dengan haifa.hasya macam biasa,rileks sebab masih belum memahami.

*gambar memang teruk kualitinya.hp & tab takde flash*
memang gitu ke brand Samseng ni?


ben 10

copy paste

dhiya berlari tak jejak tanah.awesome.

haifa try buai

ye.buat muka klakar.

ini rifdi ye.

haifa tanya, "ibu.kuda ke ni?".
aku pun confuse ini kuda ke singa.

haifa bawak hasya!

haifa.rifdi.dhiya.hilman.

naik train

hikhik *gatal*


itu cerita ahad lepas.baru ni malam khamis encek ejang bawak hilman & dhiya pergi funfair pulak.aku tak pergi la sebab jaga anak-anak kat rumah.anak-anak sedang rifdi,haifa & hasya tak elok bawak pergi tempat macam tu.hehe.

tapi siang tu aku bawak hilman dengan dhiya temankan aku pergi saloon.ahahaha.ini arahan encek ejang ye.dia suruh aku potong rambut sebab tension tengok rambut berguguran merata-rata di atas lantai rumah.ahahaha.bukan senang tau dia bagi chance aku gunting rambut.ini memang peluang keemasan.wink.wink.*mata bersinar*

tapi pattern rambut biar dia yang pilih.aku nak rebonding dia cakap takpayah.wuwuwuwu.apa nak buat,jangan jadi isteri derhaka.

diorang cuci rambut je.

aku ingatkan nak rambut gini.hahah.


so,hari ni dah jumaat.petang nanti balik la kuantan.lega perasaan diorang agaknya sebab aku paham,diorang pun bosan duduk kat rumah aku siang hari.asek hadap tv dengan ps2 je.tu rifdi pun dah join kat rumah,dia taknak pergi rumah pengasuh pulak dah.tengokla minggu depan.ahahaha.jangan mengada-ngada la buat perangai taknak pergi rumah tokki dia.grrr...


*ayat memang teruk gila babi hari ni.aku pun tak paham apa yang terjadi pada aku hari ni*


٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

19.12.12

Wordless Wednesday #58


class of Process Plant's Safety & Health 2006
PSDC kuantan

*SPOT ME*






٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

18.12.12

Quick Pizza

lama dah nak carik resepi ni tapi selalu lupa nak google.wahaha.
sebab dah terjumpa kat fb puan intan sahabat lama aku share terus kat blog.malas nak tunggu aku buat.takut resepi terperam lama.nanti jadi jeruk pulak.



QUICK PIZZA 

Bahan2:
6 keping roti

6 batang sosej (potong kecil-kecil/ikut suka - satu untuk setiap keping)

1 biji bawang besar cicang halus (in cubes)

cheese (ikut suka banyak - disagat halus)

mayonese secukupnya (topping)

sos tomato/cili (toping)


Cara:


1. Sapu roti dengan sedikit mayonese 

2. Campur sosej dan bawang (dah dipotong/cincang) dan tabur atas roti

3. Taburkan cheese di atasnya dan letakkan sos tomato/cili serta mayonese

4. Bakar dalam oven dengan suhu sederhana selama 5 mins











QUICK PIZZA

Bahan2:

6 keping roti

6 batang sosej (potong kecil-kecil/ikut suka - satu untuk setiap keping)

1 biji bawang besar cicang halus (in cubes)

cheese (ikut suka banyak - disagat halus)

mayonese secukupnya (topping)

sos tomato/cili (toping)


Cara:


1. Sapu roti dengan sedikit mayonese

2. Campur sosej dan bawang (dah dipotong/cincang) dan tabur atas roti

3. Taburkan cheese di atasnya dan letakkan sos tomato/cili serta mayonese

4. Bakar dalam oven dengan suhu sederhana selama 5 mins




selamat mencuba jaya!



٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

17.12.12

oh my buddy!

٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶

kepala gua dah jammed.semua nak push gua fax laporan yang bukan-bukan sebelum pukul 2pm.gua bukan taknak buat.tapi gua takde informasi.orang yang berkaitan semua takde kat pejabat.aduh.kepala gua dah barai bai!

banyakkan bersabar dd.

sebab dah tensi taktau nak buat cemane.call orang kuantan pesen bercakap macam aku ni budak darjah 1 carik sekolah tak jumpa.aku nekad.mari berblogging.KAHKAHKAH.lawak tak.lawak tak.

lastweek hari jumaat aku pergi kuantan.alasan memang aku nak settlekan pasal tunggakan natangharam tu.berkat pertolongan abah yang hensem sepanjang hayat,kami settlekan masalah kami dengan sekejap saje.menyampah.lima ribu habis kat situ je.baik beli motor ego kat aku.ptuihhh.

sebab hari tu hari jumaat,time suami pergi solat Jumaat aku mintak izin suami untuk pergi membuang masa dengan best buddy.sebab dia solat Jumaat kat Masjid Besar Kuantan,maka aku call la rock supaya pick up kat library awam.peh.rasa macam budak nerd je tunggu kat library.

6 minit katanya.
aku lupa nak set time masa tu.kahkahkah.

terus pergi ke CIMB untuk cashkan check encik abah bagi sebagai pertolongan.lepas tu aku dengan rock terus menuju ke East Cost Mall.nak membaham katanya.

so kitorang decide ke Sri Affa aje la.konon taknak makan nasik aku ni.maka aku order America Beef Lasagna dan rock order kuey tiaw .... err.ape ye?lupa dah.

yang aku tau air apple plum ni memang syiok.

errr..fokus pada air ye.
bukan pada model sambilan di belakang.haha.

makanan gua dah sampai tapi
eh.besaq ni je ke?



sudah makan dan bergosip sesama sendiri.lepas tu rasa aih lapar lagi.macam tak cukup makan.terus kitorang keluar pergi lepak di Big Apple pulak.hah.hebat gila perut memasing.

hah.sopannya ibu kepada 3 anak ni.

err..tak cukup ni.mana ni.mana?

rupanya sorang seketul je yang lepas masuk.gaya lapar tadi macam nak makan 3 ketul sorang.
tak lama lepas bergosip di Big Apple,suami call nak ambik aku pergi bayar tunggakan tadi.masa untuk berpisah wahai sayangku rock.ewah.

hopefully this time bukan last jumpa untuk 2012 ye rock.harapnya sebelum tutup tirai 2012 kita jumpa lagi.ahak.ahak.




٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

13.12.12

traveling & meeting

wow.

nowadays memang i sibuk sangat.tengok sampai dah ter-i pulak dengan uolls.hari-hari ada meeting sampai gigih menipu kata ada hal.*tak baik*.bukan apa,nak siapkan kerja sebelum tutup akaun.tapi selasa hari tu aku pergi join meeting yang selalu aku tak pergi iaitu meeting masjid di Kg. Kuala Sat.

untuk pengetahuan uolls yang taktau,tempat ni berada di belah hulu dan kami perlu naik perahu untuk ke sana.wow.sila jangan terkejut.memang thrill sebab kali ni pergi balik hari.selama ni yang aku tak join adalah sebab bermalam kat sana.oh.kalau bab bermalam memang kena fikir 2-3 kali.ibarat kena buat mesyuarat dengan suami.

jam 7.30 pagi kitorang dah gerak secara konvoi ke Kuala Tahan.so,dalam 9.30 pagi baru mulakan perjalanan menaiki perahu.bigboss bawak 1 family dia bercuti,so semua mengikut pergi site sekali.begitu juga boss aku.dia bawak 2 heroin dan isterinya.so,senang cerita 2 bijik perahu jugakla kitorang sewa.ngahaha.

yay.dah sampai kuala tahan.

bismillah...




dapat melawat site yang tak pernah tahu ada projek kat situ.
projek naiktaraf jambatan gantung.
T-T teruknya aku. 

dari atas jambatan gantung

bigboss merasai naik jambatan gantung.


mari kita gerak ke site sebenar.


perjalanan ambik masa 2 jam.berkematu vontot gebu i ni duduk dalam bot.sampai habis seplastik rambutan aku hadap.so,sampai-sampai Kampung Kuala Sat,sedang elok azan Zohor.makanya,kami jemaah beramai-ramai.dan buat jamak terus.

see.
sampai sakit tekak aku belasah rambutan gading yang besar godang.


lepas solat,kami dirai dengan MAKAN!


anak boss gua.dalam banyak-banyak lauk,dia makan
telur goreng dadar je.hahaha.

dan the best adalah ini :


patin & ubi kayu masak tempoyak

gendang gendut tapi kecapi.
kenyang perut terus kena masuk meeting.

orang lain pulak pergi main air.jeles gua.ketar je kaki ni nak join orang main air.brrrr...

so bila siap je meeting,tak agak-agak aku berkejar ingat sempat nak terjun sungai.tapi rupanya dah tak sempat.orang yang main air semua dah siap tunggu nak balik.haih.

kame kame haaaa!
frust aku takleh main air sampai jadi goku.

perempuan gemuk yang macho

model bot perahu

dan mari gerak balik.time tu dah jam 4.00 pm.

anak officemate yang pendiam gila.
sama macam anak boss yang duduk jadi partner aku.
sampai aku berapa kali on off tab main game.

tengok la boss aku.siap menjala bagai.
dalam hujan petir pun dia masih menjala.

memang dah gelap time ni.
hujan.aku balik basah dengan air hujan.
bukan sebab air sungai kat jeram.


pukul 9.00 malam baru sampai rumah.ohsem meeting hari ni.
cukup.





٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...