Visitor

23.12.09

my life & gadgets

No. 1 : my SLR Sony Alpha 200.


mmg syg giler.tanpa dia,gmbr yg gua hasilkan xbermakna.
skrg ni masih study cara2 shooting utk hasilkn foto yg ada umphh..

No. 2 : my main hp, Nokia ESeries E63

hoho.ni lg laaa,mana bleh tinggal.nyawa..
seme data/maklumat/facebook pn kt cni..hehe

No. 3 : my 2nd hp, Sony Z610i


sayang woo,beli masa mula kuar.
mmg xkan trade in/jual/lelong..pernah anak sedara pupu
merayu2 nk beli ngan gua sbb cun sgt kata dia..

No. 4 : Lappy yg bernama Compact

ini juga sgt pnting.
fishdom adalah 1 penyakit terkini.

No. 5 : Kingston 4G
percaya xaku ada 3 bijik jenis yg sama.
xtau nape mst pilih gaya,jenis & kaler yg sama. =D

dan sebenarnya di saat ini,aku sbnrnya rasa nk mcm2 gadget lg utk idup aku.
aku jadi suka,suka sgt.sbb bg aku teknologi itu penting.
tym ni aku nk pakai berukband,tp ramai ckp xbagus,sila pakai line yg lebih stabil.
antara streamyx & wifi?..nanti aku pikirkan.

dan aku juga sgt mengimpikan 1 set SLR cam yg sgt canggih.
supaya aku bleh jadi 'tukang ambik gambar yg teror'..(istilah baru)
xbanyak mana,aku cuma nak camni je..

hoh..cairr~

kalau la ada keturunan kaya raya yg nak wat aku jadi adik angkat,aku nak mintak ni je..hehe~

nasik tambah berkawah : tujuan bukan nk menunjuk,tibe2 rasa cam nk short listkn my gadget & my dream je..huhuk

'_'

18.12.09

cuti2 di opis

bahagianya rasa pagi ni..
ujan renyai2,tgk rifdi & abah dia enak dibuai mimpi..
aku?
kena keje ok.fyi,arini kan cuti satu mesia..cuti Awal Muharam.
Ada audit Isnin ni.
ekceli,aku dh slamat packing brg dh smlm.nk balik kuantan,sbb umah mertua aku wat kenduri cukur jambul cucu baru, Muhammad Alif Hafizi.
tp perkabaran ptg smlm mendesak aku agar melaksanakan tugas di opis arini.
semua staff teknikal terlibat.

aku kena keje di saat family buat kenduri.
wtf.

b.f.f.

best friend forever..
sampai ke tua.paham tak?







Watak : dD (ibu), rifdi (yg sdg menyakat), zara (yg sedang menangis), afzan (mama)
Lokasi : Dapur Rumah Mak Saya, Kuantan
Masa : Raya Aidilfitri (lama dh nk upload,tp xkesampaian)

Paham xmaksudnya?
Maksudnya, sahabat baik yg kita berkawan dr saat kita berhingus (kawan aku yg berhingus,aku takk!),kita bersahabat sehingga akhir hayat kita..walaupun dh beranak pinak,ttp kawan forever.
cam kami ni la~ (^_^)
saat ni,aku tunggu jamie lak lahirkan baby yg bakal menyemarakkan lagi friendship kami.
dan juge sahabat2 daku yg lain.
kita kawan smpi habis keturunan yek~ mmuahhhhh! (o_O)

'_'

15.12.09

XXL??...tidakkkkk

tidakkkkkk...bukan aku yg XXL tu.

arini gi opis berpakaian standard ke site.
suar jeans,kemeja..
tp arini rasa cam fit sket suar levi's aku ni.
aku makin gemuk ke?

aritu hubby dh cakap,
"gi la jogging.."
bukan aku xnak,tp bile cam excited nk jogging,dia tnya balik,
"sape nk jaga rifdi?"
adehhhh...soklan yg matikan mood ingin bersukan.

last2..lepak umah je ngan rifdi.main kejar2,melompat2,makan2,kejar2 balik,peek-a-boo,tido2,ngan ibu abah tido,bergalak je la ngan rifdi..
tu adalah acara sukan aku..

kdg2 teringin nk berbadan kecik mcm dulu..b4 keje jkr.
slim je,dgn berat fit 56kg je.sgt senang carik suar bundle,,(hehe),baju pn bsaiz ala2 je..pastu merempit ngan scoot.~~owhh..indahnya.rasa mcm slalu jadi tumpuan,tatapan jejaka2,auwww~~pasan xbleh blahh..

aku xnk kurus sgt cam zaman skool dulu.hooo,mmg kurus.muka pn kurang cantik (penggunaan perkataan *kurang* perlu ada,maintain cantik)

serius..aku sgt kurus dulu.dgn berat 44-48kg,mainan je tu.mana penah cecah 50kg.makan la selori nasik pn,menten je beb!cam org makan trus kuar nasik kt blakang je.xdek pape efek pn makan bebanyak ni..muka pn kurang cantik (skali lg nk ulang)..

nk bukti??
wagagaga..poyo..

aku di kiri skali tau!

tp skrg~~tidak lg.lengan saja dh buat org seblah takut nk kacau.
belum lg tgk kaki..huhu
berat di sekitar **kg..(67!betul x??)
sgt jauh dr panggang api tu..

nk wat camne.
redha jela.sekurang2nya,aku dh ada 1 anak.
dan paling penting,my hubby menerima diri ini seadanya..
walaupun dia ada gak kutuk2,tp aku tau..dia bergurau manja je tu..
hehehe..

peace!

nasik tambah : suar dh ketat tandanya nk suar baru!

  '_'

14.12.09

diRa fever

Tajuk xbleh blahh..

Aku baru dpt tau jam 12.00 tghari td..
SMS dari rock mengejutkan aku.
"Ko x vote dira ke?.."
Tergamam aku.
Rupanya malam td,Sehati Berdansa telah mengeluarkan sweet kapel, Dira & Ash.
Aku xtengok sbb ada problem sket di rumah.
Tersingkir??
Frust,pasni aku dh xdek sape nk tgk dlm SB.
Walaupun sazzy masih ada,jiwa aku masih SEHATI bersama Dira.
Really admire Dira.

Sbelum ni aku xpuas hati dgn SBmasuk,tp kali ni aku plak yg mintak.
"Pleasssse....buat smula SBmasukkkkkk!"

.........................?

Nasik tambah:len kali,kalo minat vote.kalo x,jgn byk ckp!

'_'

11.12.09

Bunkface - Through My Window

I don't want much
I just want everything
Thought that I could do almost anything
One step in front of the other
Thought that I could do it alone

In the blink of an eye
It's just another day
Telling me why I'll find another way
Got this feeling got me reeling
I can almost start believing

Now there's me and you
And we are not alone
You and me
We are together now
Through my window
I can see there's
More than you
And more than me

Me and you
And we are not alone
Different view
We are together now
Through my window I can see
Our wildest dreams could be so real

I see a spark it starts a fire
Is this the one worth waiting for?
Thought that I could do it without you
Can't exist like this anymore

Now there's me and you
And we are not alone
You and me
We are together now
Through my window
I can see there's
More than you
And more than me

Me and you
And we are not alone
Different view
We are together now
Through my window I can see
Our wildest dreams could be so real

Now there’s me and you, you and me
We are not alone and we are together
Through my window I can see
Our wildest dreams could be so real

By: err..Ramai artis Malaysia yg nyanyi.but me love Bunkface version.sebab?..mmg tahap WORLD!..hehe


(Sgt meminati lagu ni,smpi Rifdi pn suke ;p)


'_'

10.12.09

::my bestfriend wedding::


at last,aku dh dpt savekan pic tym mie kawen.
sbb dlm fb dh ada,so.aku nk share ngan korg lak,our pic sekitar mie's wedding day.

CONGRATS JAMIE!!
loves our great moment since form 2.
miss u guys!

































nice pic!
credit to aman (afzan hubby) for the nice moment.
BFF!

'_'

9.12.09

BANJIR OHH BANJIR~


keje berlambak2..xcukup kaki nk pergi site,xcukup tangan nk wat documentation kt opis.
tp kalo Tuhan bg ko kakitangan yg banyak,baru ko tau persamaan ko ngan raksasa..so,bersyukurlah dgn kurniaan Ilahi pada diri sndiri..

kes aku citer keje byk ni bkn ape.aku nk bagi ALASAN UTAMA sbb nape aku xupdate blog.ni bkn org lain yg terbersin tym bukak blog yg dh berabuk ni,tp ni aku sndiri yg terbersin..(owhhh..sneezing)

btw,5hb dis 2009 bebaru ni aku pulang ke kg halaman sbb my best friend wedding.so,dgn kacaknya aku balik ari sabtu.pas singgah umah mertua aku (sbb dkt ngan umah my bf,jamie) utk touch up ape yg patut,aku pn ke umah jamie.

best..sgt best sbb dpt jumpe zan (my bf gak), jiji & ct.alkisah kt umah pengantin mmg byk sbb excited sgt~nk citer pjg xguna sbb aku xdek pic nk tunjuk.aman,husband zan yg amik gmbr.so,kalo nk tgk bleh la tgk kat facebook aku.. -ngehehehe-

dipendekkan citer,abis kenduri aku balik umah mak aku sbb mak aku ckp,esoknya dia nk gi Pekan,ada sedara mara nk kawen.so,balik la aku ke umah mak.tym tu dh ptg,abah aku ckp 2 mlm baru ni air naik (air pasang),so abah dh parking jauh awal2 sbb kedudukan umah aku yg agak rendah & slalu banjir2 manja tym tengkujuh gini..kira abah standby la tu..

mmg betul pn.tym aku jenguk keta hubby aku kt luar,aku prasan air kat depan dh naik.walaupn stakat 2 inci,tp mmg ketara la nmpknya air ni cam nk naik lg..
slow2,tgk air dh penuh longkang.kira2 jam 9 mlm air dh masuk dapur basah.so,kira kemas2 cam angkat mesin basuh,peti sejuk, & ape2 je yg kira berbahaya kalo kena air banjir..hubby aku laa sbb kt umah ada abah ngan mak aku je.abg aku dgrnya nk balik tgh mlm ni.akak aku taktau citer sbb dia ada kenduri..setel keje aku,aku tidokan rifdi & aku tertido skali..zzzzzzzz

jam 2 pagi.(06-12-2009)
"sayang..bangun.cube tgk air takat mana dh..".kejut hubby aku.
aku celik,bukak tingkap n tgk kt luar.aik?

terus aku ke dapur..wahhhh,air dh penuh dapur tmpt kitorg lepak2 tgk tv.sket lagi nk cecah lantai atas.


aiyoo..cuak dh.tgk akak ipar aku ngan anak2 dia penuh kt ruang tamu.ntah biler smpi pn aku xtau.hehe..yg aku tau,diorg smpi umah naik perahu,abah aku amik kt jalan depan sbb jln ke umah aku dh penuh air.tym tu cpt2 aku kemas bilik,bungkus baju dlm almari,kejut rifdi sbb aku kna angkat tilam aku ke atas katil.aku dh tau,kalo air naik lg,konpem bilik aku yg tenggelam dulu.sejarahnya sbb dulu banjir (taun 2001),bilik aku yg masuk air dulu..
standby dh nk gerak ke Permatang Badak (umah mertua) kalo pape hal.yg penting,selamatkan rifdi..heheh

alhamdulillah,air bertahan jam 5 pg.air dah masuk bilik aku tp xbyk laa.kira2 cam lopak2 air ikut celah lubang lantai papan umah..jam 6pg,baru la kami2 seme dpt tido.walaupun ngan keadaan umah yg dh mcm duduk kat jeti,tp seme under control.ngehehe..

bgn tido,air dh surut tp ttp penuh lg kt dapur.biasa laaa,air pasang mmg laju naik tp slow turun.dh biasa alami keadaan ni,so mcm hubby aku..ni kira first tym la tgk umah aku banjir..hehe siangnya,umah aku mcm taman tema air.meriah giler~~tp smpi jam 6 ptg kira taman tema dh tutup sbb air surut.so,kt sini sdikit sbanyak pic yg dpt aku snap spanjang banjir ni.
*opppsss,mutu cam xcantik sbb pakai cam hp je.Nokia E63 cam dia 2.0Mp jer*

pg2 ari dh meriah depan umah

anak2 jiran tetangga ni

ajim:bangun pg terus turun main air

yg xtahannya,akak aku pg2 dh smpi umah sbb hilman ngan dhiya dh ketar kaki dgr org lain main air.so,akak aku pun balik la dgn bwk bekalan makanan kepada mangsa2 banjir ni..hehe~

anak2 sdara aku yg jakun jumpa perahu

yeyy~main air xkena marah ngan ibuu..

ajim tarik perahu:
cam kuat jer..

suka sgt le dpt main air..

3 sepupu yg spesen
::rifdi,ajim,aqeef::

mangsa banjir~wahaha

nasik tambah : sabo je laaa.~

'_'

2.12.09

YEY! U'VE BEEN TAGGED!! #1

owww..sgt excited bile udhang tag aku.
nape?..sbb aku menanti2kn sgt,sape la nak tag aku.sukanya~~
mekaceh udhang..

so,ngan jujurnya aku jawab ni..hehe ;p

1. adakah anda rasa anda HOT??

HOT!..(cewahh..konfiden je)..

2. apload gambar kegemaran anda...

                 (delete)

3. based pada pic kegemaran tu..ce cite skit ape yg suke sgt ngan pic tu...

sbb tym ni tgh hanimun..ngehehe kt redang.best woo~

4. bilakah kali terakhir makan pizza??

makan kt umah afzan di bangi minggu lepas.mie bawak pizza sbb konon celebrate bday dia.aku lak tapau McD..hihi

5. lagu terakhir anda dengar...

Four To The Floor by Starsailor.sbb lagu ni lagu ringtone aku..baru pas berbunyi,malas nk angkat.kontraktor busuk call..hiii~

6. apa yang sedang anda buat selain menyelesaikan tag ni??

humming lagu Four To The Floor tadi..hehe sbnarnya,tgh buat claim keje kontraktor ni..hehe

7. name manja?selain name sendiri~~manja ke??

manja laa~kalo x,mst xdek org panggil nama tu..

(nk jawab style udhang bleh??)

::hubby:: sayang

::rifdi:: ibu

::family:: ida & ateh (family aku), kak chik & makcik (family mertua)

::kwn2 skool:: dee

::kwn2 sePoly,sePSDC,sekerja:: dD (tercetusnya nama tu bile Onto,classmate tym Dip kat Polisas panggil aku berkali2 smpi dia plak yg suka ngan nama tu.last2 smpi skrg guna nama tu)

8. tag lagi 6 org

nk tag tuan tag ni semula bleh?

1. udhang

2. faizal ahmad (udang)

3. meyya

4. rock

5. wazir

6. ida batman

suka suki nk tambah lg ahli tag :

7. shida

8. ain khalid

9. siapakah org no.1 pada anda?

udhang?dia yg tagged aku..haha..pada aku dia kawan yg baek masa skolah teknik dulu.suka gelak,so mmg happy la.geng ktorg mmg happy (^_^)

10. katakan sesuatu tentang org no.5

nk citer pjg lebar ni.
dia penah keje satu kampeni ngan aku.kenal sbb aku slalu forward email,so knal dlm email la..slalu balas2 email tp lawaknya kalo jumpa kt opis,masing2 cam org xkenal je.hehe..orgnya kreatif,lawak merapu,berimaginasi tinggi & byk mendidik aku dlm mendalami ilmu ska & raggae.pastu xpasal2 ktorg leh kamceng,slalu la lepak2 kalo petang2 seblom balik keje.ngehehe..tp tu la,dia dh kawen.ada anak 2 dh tym tu..melepass!hahaha xdek la..
dan lg (saje nk citer)..ktorg rapat giler smpi pnh tym aku resign,aku nangis sepanjang pjalanan balik umah..haha sedih woo~
tp skrg ni aku lbh rapat ngan wife dia dr dia sndiri..hehe

11. bagaimana plak ngan org no. 4

sahabat sejati aku!!
sahabat since skolah teknik.aku kenal dia dlm dewan makan.hehe..jugek org yg kreatif,lawak merapu tp bernas,pandai lukis..mmg best la kawan ngan dia.xpenah lg lost contact ngan dia ni..knangan paling best ngan dia:ktorg dulu suka tulis surat pjg berjela mcm cerpen.tym tu zmn menganggur..haha.
mmg enjoy!u rock my world!

12.pesanan kepada org no.6

sape dia nih?ngehehe
dia ni dulu kt skolah slalu jeles ngan pooh aku.pesanan aku kt bakal ibu ni,jaga diri elok2,jaga baby dlm perut,jgn nakal2..ok?

nasik tambah:sape nk tag lagi?aku sukaaaa...

'_'

30.11.09

rifdi #3 : NOW YOU'RE 1 YEAR !!

happy birthday Norhaflan Rifdi!
ibu & abah luv u damn much!!

kebetulan 28nov09 ni kami sedang bercuti di Kuantan sbb raya haji.
so..aku pun ajak la kakak aku wat makan2 sket kat umah.
aku gi Secret Recipe..beli kek favorite aku.(oitt..bday sape sebenarnya ni?)

haha..so terjadilah mini birthday party kt umah parents aku..hihi

the Opening : Tuan Haji Jaafar membacakan doa yg TERBAEK untuk keluarga dan seluruh keturunannya..

the Program : kononnya dhiya n hilman tukang pegang rifdi & tiup lilin sama2.
tapi..sbb rifdi ni sgt excited,dia plak tepuk kek..wagagagaga..

& the makan2 tym pun dilaksanakan dgn jayanya..

Happy Birthday-01
Rifdi

Rifdi & Atok Abah

Kak Dhiya yg menjadi org kepercayaan Rifdi
utk tumpang berdukung

makan2: kek & mi sup gearbox
nyam..nyamm..

Abg Hilman yg xleh ilang Rifdi

Birthday boy & abahnya

we're LOVELY family


AND LAST BUT NOT LEAST, MY LIL BIRTHDAY BOY..
NORHAFLAN RiFDi
be a good boy for abah & ibu.
MMMMMUACKKKSS!!!


'_'
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...