Visitor

9.6.15

love my job

“Your work is going to fill a large part of your life, and the only way to be truly satisfied is to do what you believe is great work. And the only way to do great work is to love what you do.”

-Steve Jobs



tahun ni memang terasa betul sibuk sebab peruntukan banyak dapat lepas tragedi banjir tahun lepas. so, baru ni kitorang dapat job dari Perhilitan. kerja belah Taman Negara Pahang. gambar ni masa aku taklimat sebutharga. kerja ada 8 so berbahagi la sesama sendiri.

so after this, bila kerja mula, kerja makan masa 3 bulan di sana. wiiihoo! enjoy sampai terlentang!











gambar dua kat atas ni ada kes. dah setengah jam perjalanan nak balik, member sorang ni baru prasan henpon tertinggal kat site. tak pasal aku 3 org dengan yang lain kena tunggu tepi tebing sebab boatman kata nak bagi bot laju sebab ringan.

setengah jam perjalanan balik. kira ulangalik gitu, sejam kitorang tunggu tepi tebing. dengan hausnya. arghhhhh!!!

ok. i love my job.

4 comments:

  1. seronok gak keje dapat keluar ke sana ke sini kan..
    keroje aku ni terperap je depan pc.. bila tah nak benti keje kosentret tengok kain pulak..

    ReplyDelete
  2. wah bestnyaaaa. nak kerja jps jugak lerr heehhee

    ReplyDelete
  3. fieza chikuru,

    seronok. so far, keje aku dr zaman jkr mcm ni la. sampai ada yg bermalam kt hutan pun ada. kadang kadang seronok sebab keje tak ngadap pc je, tp ponek jgn cite la. balik umah kang sambung buat keje umah pulak. takdan nak rehat. hahahaha.

    ReplyDelete
  4. ezan,

    meh masuk keje sini meh..paling penting, keje belah hulu cam kat jerantut ni. memang kerap la masuk kawasan cenggini.

    ReplyDelete

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...