Visitor

22.10.09

weekend #1 : weekend yang sejuk ;p

last friday (lastweek punya citer ni)
umah aku didatangi bestfren hubby; Alang n wifenya; Yana.diorg sesaje melawat kitorg sementelah penat bershopping barang dapur kt Jerantut ni.diorg ni cikgu n teacher di lipis..smbil2 lepak kt kedai makan layan kuey tiow goreng kerang..kitorg memikir,ape aktiviti kitorg nk buat esok n luse ek..

hmmmm....

"jauh tak chamang tu dari sini?". tnya hubbyku pada alang.
"alahh..kalo ke bentong tu sejam stengah je".jawab alang berbasi basa.
"gi sana nk?lama tak mandi air terjun..fuuuhhhhh~!". en.ejang berimagine jauh.
"ok gak tu..esok pun aku takdek aktiviti.kita gerak pagi la Jang.korg datang umah aku dulu..". Alang dh start excited.
"orite!"..

so,discussion psl chamang stop kt situ je..kira sambung esok laaa..

********************************************

sabtu : 8am - 10am
aku dh tahap gaban mengemas,menggoreng nugget n chicken ball,packing baju anak branak..aku jenguk dlm bilik,tgk bapak ngan anak sama je tidor dr mlm td tak bangun2 lg.ape daaa...kata nk berkelah sgt.Yana dh baper kali sms tnya cmne ngan program.tahan maki je la aku dlm hati..

10.15am~rifdi bangun.siap mandi pagi,aku bg makan rice porridge yg dr awal td aku masak.smbil2 tu mulut aku xhenti2 kejut encik abah rifdi ni bangun.

dan akhirnya~kol 1 tngahari baru hubby bangun.siap2 seme kol 3 gak la gerak terus ke bentong.alang n yana pun gerak sndiri je la..kira jumpa kt sana.

smpi kt karak,aku tgk cuaca mmg mcm nk ujan.tp takpe,positive thinker mcm hubby aku ni teruskan jua perjalanan.dan sesampainya kat bentong,hujan lebat tak hengat..aku pun dh mcm hampa2 sket laa..tapi xpe lagi.hubby kata "janji kita pergi.kita kena tau jugak tempat tu kt mana".huhu~

jam dh kol 5.45pm.tym tu baru aku nmpk signboard ke chamang.pas dh naik bosan tgk signboard ke 4 baru la kitorg jumpe simpang.masuk jauh ke dalam plak.aku dh xseronok..jam dh kol 6ptg.ngan dalam hutannya..iskkhhh...

tp berkat kesabaran hubby aku yg sgt berthinking positive tu,sampai la ikitorg kt air terjun chamang.tym tu hujan dh reda,cuma gerimis mengundang ttp ada..dgn berbekalkan payung Hotlink bersaiz untuk 2 merpati sejoli tu..aku n hubby dapatla gi tgk air terjun dengan jarak dekat.huh~










 


 

alang & yana




hah!kantoi ade gmbr nude..hehe

satu2nya insan yang mandi air tujun tym tu ialah rifdi.gmbr dlm hp..nk upload kena bukak memory card.leceh tul pki hp lama ni..huhuk.nti kna carik kabel la sng.so,d conclusion utk story ni ialah : len kali wat aktiviti kena pegi pagi.bukan petang hari!..wahaha~satu gelak ikhlas tp besar utk suamiku yg makin hensem since dh berambut pendek ni..hahahaha pdn muka tak dapat mandi air tujun!!
dan pastu.aktiviti seterusnya adalah meronda2 di sekitar Vega Mall (frankly,staff kt sini mmg tak friendly langsung!!).balik-kitorg tido kat Jeransang, Lipis (umah alang & yana).huh~

|Current Song|Lullaby - Starsailor |

'_'

2 comments:

  1. hehe.. air terjun chamang- memang cool. Gua pegi 10tahun dulu.
    tapi lepas hujan. warna air cam teh tarik, tapi gua selamba jer mengharung arus deras ke teh tarik'an nya.

    ReplyDelete
  2. 10taun dlu bro?
    woow..lama tu.aku gi aritu pn baru pas ujan.mmg cantik..geram je aku nk terjun.air pn cantik je..eii.akan aku pastikan pasni aku gi lg..hahaha

    ReplyDelete

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...