Visitor

20.1.10

rifdi #4 : maju lagi anakku!


wahh,tajuk entri sekali lagi dasatt!

lama xciter psl rifdi.anak aku kali ni dh meningkatkan kuasa super saiya prestasi dengan belajar berjalan.harapan sorang ibu & abah,nk sgt tgk anaknya berjalan.sebenarnya,aku dah jadi 'kecik ati',bosan,& kadang2 rasa cam nak lari je kalau org tanya

"ehh,anak ko xjalan lagi??",
"rifdi dh berjalan belum?",
"wehh,anak ko dh lari bape laju dah??"
..woohh,kecoh la.tensen!

bagi budak berusia 1 tahun 1 bulan 3 minggu 2 hari cam dia,mmg ramai dh berjalan dan berlari.no wonder org akan terkejut bila dengar dia belum berjalan lagi sbb refer pd tubuh badan yg agak tough (waaa..err,tgk mak bapak dia la wey),kekuatan fizikal,sifat agresif dari umo 5 bulan lagi..rata2 akan cakap,"ehh,anak ko patutnya dh bleh berjalan laaa..".
hellooo!! anak aku bukan berpenyakit or what.cuma budak2 ni,dia akan wujud kelebihan masing2.ada budak yg tumbuh gigi awal (cam rifdi laa..),ada budak dh pandai berjalan tp gigi xdek lg,ada budak dh bleh bercakap tp xpandai jalan..ALLAH MAHA KUASA,Dia yang menentukan.aku setakat rifdi lambat berjalan.sikit pun aku xrisau.yg aku risau kalau dia xaktif,xnk minum susu,sembelit..baru aku risau.

tp last weekend,aku gembira.rifdi dh bleh berdiri tegak tanpa ade sokongan.baru jer pandai berdiri,isnin bebaru ni tokngah dia cakap dh menapak pun.aku baru nk terangkan nape dahi dia benjol kaler biru air laut..rupanya tokngah dh tau."budak besar tu mmg tengah jatuh bangun"

malam tu,tgh aku lipat kain..dia bawak hanger kain tu berjalan ke depan tv.siap wat u-turn lg.silap betoi..hp time tu aku parking atas almari,kalo x,sure aku recordnya.huhahh..lawak siot.siap dia sengih2 ngade lg..

tengok,semalam (selasa) dh elok bertatih.ALLAH kalo dia nk bagi kekuatan,sekejap je.tp kena bersyukur laa..nak je aku tayangkan depan orang2 yg banyak sgt komen psl rifdi lambat berjalan..ingat lagi,ada yg cakap sbb aku rajin sgt cium kaki anak (ko xdek anak lagi bleh la ckp camtu,tgk ko ada anak nanti..sayangnya ko kt anak camne),tu yg jadi lmbt berjalan tu.hoh,tahyul.tahyul.

ape pn,lantak lahhh.
ape aku pedulik.janji kami sekeluarga sihat,cukup makan pakai,sudahhh.
bukan org lain pn yg tanggung kami anak beranak.oppss,cukup cukup.jgn emo sgt ye puan dD.

::dush!::

notakukukaki : semoga maju lagi anakku.ibu selalu di sisi kamu.gambatte!



2 comments:

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...