Visitor

7.2.10

sedih, pedih, jeles, tangis, sakittt!!

ketika ini..aku sdg berseorangan di ruang tamu rumah.
rifdi & abahnya dh terlentang tido dalam bilik..
peluang !!!

minggu ni sbnrnya,aku perlu balik kampung,umah mak sbb pg jumaat tu,mak aku call bgtau cousin rapat aku meninggal dunia jam 5.35pagi.puncanya xdiketahui tp mlm tu mak aku dh btau,arwah koma di KMC,Kuantan.arwah baru balik dr Sabah,dia keje sana.smpi KL,dia btau mak dia (makteh aku) dia demam.kakak arwah gi melawat dia sbb makteh aku suruh sbb makteh aku xsedap ati dgr suara anak dia lain sgt.kakak ni tgk,adiknya kurus giler,pastu badan pn dh biru..terus bawak balik kuantan,trus gi KMC dan kt situ dia masuk ICU n koma.pastu dengar citer,doktor sana suh masuk GH..masuk je ICU sana,terus arwah meninggal.ajalnya kat sana :,(

bergenang airmata aku..dhla malam tu aku dapat tido jam 3 pg..mak aku call 5.40pg trus aku xleh tido..sedih :,(

aku xbalik pn,tp aku dh call makteh aku..bgtau nape aku xbalik.reasonnya,xnk la aku citer kt sini nti korang ckp reason aku xcukup bagus utk xpergi melawat.makteh aku ok,dia pn aku dgr suaranya sgt tenang.maybe sbb ini adalah kematian ketiga dlm familynya pas arwah suaminya dan arwah anaknya yg ke3 dh pergi....

Dan actually,minggu ni adalah minggu reunion sahabat2 MUSTECH aku..iaitu member2 skolah teknik muadzam 98/99 kat cherating.point buat aku sedih sgt adalah sbb aku xpergi dan xjoin!.. :,(  maka,pertambahan emosi sedih bertambah di sini..

ada gak la perasaan frust,marah,jeles,dan byk lg perasaan mazmumah kt sini.kang citer byk lg wat aku jadi jahat lak..

silapnya,satu masa dulu tatkala urusetia2 ni melancarkan reunion..aku sgt teruja pada mulanya.tp semua tu jd ilang biler satu fenomena xelok terjadi antara aku dan sahabat2 rapat ni.antaranya geng2 aku ramai xdpt gi/join/xtau..yg handle ni member2 gak cuma korang perlu faham,biler 'geng' sendiri xdpt turun,maka mood dan semangat tu jadik xkuat.dlm situasi ni,aku bukan salahkan sahabat2 aku tp diri aku sndiri yg dh terpengaruh..itulah kesilapan terbesar aku.

malah keegoan aku utk beli goodies yg disediakan turut mempengaruhi diri sendiri.nasib baik aku tersedar pada saat yg mmg genting giler sbb kata Acot, member yg handle reunion nih,goodies yg aku dpt tu mmg last piece,dan sptutnya milik sorg mamat ni,tp sbb dia wat pasal last minute..acot call dia xangkat,PM xbalas.so,mmg rezeki aku laaa..dapat gak la aku goodies yg bernilai RM70 tu..(reason aku xnk beli memula dulu sbb mahal..tp pastu aku tersedar,tolong la support member).


and today,aku hanya bleh tgk jer sahabat2 aku bergembira dlm FB.jiwa aku??
jangan citer laa,sgt kacauu!dan bile tgk rock tersengih2 gembira dlm pic yg diuploadkan..lagi rasa sedih..smpi ati ko rock!!berani ko sengih2 dlm tu ek..jeles aku tau!..sbb dia je geng aku yg terlepas kt sana..huhu.tu je punca jelesnya..kuangkuangkuang!!
hoho.xpela,at least dia dpt merasa ke'happening'an kt sana..xla mcm aku,tgk je gmbr2 korang smbil wat muka sedih mcm itik lapar..

sedih..sedihh..sedihhh..
dok kt sini plak,rifdi lak xok..since jumaat asek muntah je.makan xbleh,isap susu pn xleh.bukan demam tp maybe xok ngan susu kot.aku asek tukarkan susu je.before this,dia minum Enfagrow but sadly,dia mengalami sembelit.sbb kesian yg amat bile tgk setiap kali membuang air besar atau dlm bahasa saintifiknya,berak..dia mst menangis smpi tahap peluk tengkuk kita seketat2nya..aku pn tukar susu Dumex Dugro.minum susu tu,aku tgk xde perubahan so,aku tukar lagi..minum lak Dutch Lady 123.pastu ada beberapa org member kata susu tu lg la wat budak sembelit.tgk plak rifdi masih mengalami masalah yg sama,aku tukar lg..susu Sustagen.yg ni berak pn masalah lagi,muntah plakk!!adoiii,kesian aku tgk rifdi berkeadaan camtu.

hati sorang ibu..aku yg menangis,aku lak jadi sakit..
dengan masalah2 peribadi aku lg..
macam2 minggu ni..seme perasaan wujud.sedih,pedih,jeles,tangis,sakit...

aku xpandai nk ngadu masalah ngan org.sbb husband aku xsuka.
tp bila aku diam,pendamkan perasaan..camni la aku.jadi sakit dalam jiwa aku ni..
ape aku nk buat????uwaaaa....

notakukukaki : cepatlah blah mood nih!spoil weekend aku tau :,( damn!

::dush!::

5 comments:

  1. hi D...jumpa lak aku blog ko...huhuhuhu...cutenye rifdi...mmg ikut muka ko...psl sembelit tu kn...ko try bg dia mkn buah or jus byk2...biasanya jus blh mbantu kalu sembelit ni...ssh gak kan kalu asik tkr susu jer...xpun try bg yakult ker..mmg bgs utk pghdman...try ler..manatau berbaloi2...

    ReplyDelete
  2. oihh..ko rupanya liza..
    wehh,jom exchange link.aku dh link ko..

    nway,thanx 4 ur advice.

    ReplyDelete
  3. hahahahaha....nti aku link ko ek...

    ReplyDelete
  4. dD,..maafkanlah aku,..salah seorg sahabat ko yg 'terlepas' ke reunion tersebut,.hehee,..
    sebenarnya aku sgt takut utk tersengih-sengih dalam gambar yg di'snap utk kengkawan kita,..tp,..apakan daya,...kegembiraan itu sukar utk gambarkan,..bila sampai sana,...baru aku sedar,...siapa pun kita dulu,...kita tetap makan kat dewan makan yg sama,..kita tetap kena marah dek warden yg sama, kita tetap jln kaki sama-sama ke skool...kitalah yang sama-sama kena tepuk lalat beribu kali dulu,...kita tetap sama wahai dD ku sayang,..hehehhee

    ReplyDelete
  5. huh.kalo aku kecik ati mmg org tu kna pujuk bawak gi makan kt keny rojers..huhuh :P

    hehe..xdela.aku phm.sape yg xhappy dpt jumpa shbt lama,leh berkampung lak tu.kalo kita berdua je jmpa pn aku rasa cam dh happy benar,inikan plak yg dh lama giler xjumpa..

    no prob la beb~

    ReplyDelete

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...