Visitor

22.8.13

rifdi #49 : 9 Syawal

1 Syawal hari tu rifdi accident right?
dagu dia ada 3 jahit.tiap tiap hari aku kena ambik gambar 'janggut' dia atas permintaan tuan badan sendiri.hoh.

so,lepas seminggu dari kejadian,we all pun bawak dia ke Klinik Kesihatan yang berhampiran.kitorang bawak dia ke Klinik Kesihatan Paya Besar.

suspen sangat.masa tu la dia sayang nak buang 'janggut' dia tu.

masuk bilik.rifdi baring.tu pun dah banyak komplen.sejuk la.takut la.
rilek la beb.ibu pun takut ni.

lepas tu tukang cabut jahit tu plak jenis buat lawak entahmendamenda.sambil angkat katil tinggi.aku dapat bayangkan betapa cuak dan gayatnya rifdi time tu.

pastu ejang datang pegang kepala sebab rifdi dah goyang.
tukang cabut jahit tu pegang je gunting dengan pisau,rifdi dah mula nangis.

alahh,3 kali gunting siap laaa..

aku siap cakap kat rifdi,
"tengok!dagu abang dah tak rosak laaa"..





2 comments:

  1. rara rasa mcm sume org ada parut kat dagu.hehehe,rara pon ada.

    ReplyDelete
  2. eh.rara pun ada jugak ke?mesti nakal kecik kecik dulu ni..heheh

    ReplyDelete

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...