Visitor

12.10.10

Jamuan Raya JKR Jerantut 2010

pada minggu lalu,..ehh.ni nape tibe2 macam nak buat karangan bahasa malaysia darjah 4 plak ni?sila kembali pada asal ye puan dD.


ok.lastweek opis kitorang wat jamuan raya besau-besauan sempena hari raya.*err..motif ayat?

ntah baper kali jamuan ntah.tapi kali ni kitorg buat betul2 last raya yang jatuh hari jemaat bersamaan 29 syawal 1431 @ 08-10-2010.maka ari khamis sebelum tu masing masing dah busy body dah untuk prepare jamuan esok ari.kali ni aku tak dapat join jadi makcik bedah dan konco konconya mengupas kulit bawang,potong bahan bahan masakan,memblender segala bahan bahan kerana kemampuan diri yang sangat rendah.aku hanya mampu dok opis tolong jawab tepon.turun surau pun jap je..jadi tukang tengok.sedih bukan? :,(
percaya laaa..sedih tu hanya lakonan.


ok.sebab rasa mcm tak sabar sabar nak tunjuk gambar,aku rasa better korang tengok sndiri kemeriahan preparation jamuan tu.aku gi siang tu je,malam tak dapat join.hanya encek ejang yang menghadirkan diri.sila la tengok.sila..sila..


lemang pun buat sendiri.tak main la tempah tempah ni

busy kan encek ejang i ni? busy makan aje.

ok.boss hanya perlu memantau sambil bersandar ye

itu baru malam preparation.kita tengok plak pada hari kemeriahan.


tempat makan VIP



sebelum jamuan ada tazkirah dulu

muslimat yang hadir

dept DJ yang bertugas.tak habih habih karok diorang nih

mulakan tugas ye cik puan semua.baju spesel utk jamuan ni.

opss.nampak sangat mak buyong ni rajin bukan dibuat buat

mula sedar diri ini diperhatikan.eheh..malu la i.dah la baju tak ikut tema

ececeh.buat muka malu malu sebab gambar berdua.
encek ejang masih tak abih abih bergambar time makan

encek boss [berbaju pinky] dan para tetamu VIP.

jamuan makan pekerja dan keluarga

sporting betul masing masing sebab pakai baju ghaye

ye..sila layan diri sendiri

meja VIP yang tak putus putus dengan tetamu

eh.sibuk betul mak buyong kat blakang tu.asek bertugas je.

penghujung jamuan.bahagian mari-menapau-pulang-lauk-lauk

sesi mengumpat sampai tertido.




akibat dari kerajinan diri sendiri,petang tu aku tak mampu bangun dari perbaringan atas katil.sakit giler badan aku wohh.amik kau.orang suh ko rest,ko sibuk jugak nak served para VIP dan tetamu..*please la,ayat nak tunjuk rajin
haaa..amik kau!
dush!

1 comment:

  1. baru aku tau naim tu bos ko.... sama2 di JPP dulu..

    ReplyDelete

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...