Visitor

21.12.10

ada aku kisah ngan kisah aku? ye,aku kisah..

Quack Quick Updates untuk beberapa hari ni.ohh,agak menyampah membacanya ye sebab nampak macam aku busy giler sejak beranak dua ni.

kisah pertama

ini kalau orang tua tua over 70years baca memang kena baling ngan penyapu la aku ni.since sabtu baru ni,aku dapat aktiviti baru dalam pantang iaitu kuar berjalan.masa tu aku dalam 37 hari lagi.yang meng-suggest-kan aktiviti ini adalah mak aku.mak aku ajak aku gi umah makteh aku kat galing.kata dia,jom la jalan kuar.memeruk dalam umah je.lgpun kata mak aku,aku dah pantang sebulan lebih,dah takdek hal.plak tu pantang zaman sekarang.zaman dah moden,berubat pun dah moden.baiakkk,aku pun mula la ikut mak aku.kuar petang dah senja,balik pulak elok time azan isyak.esoknya plak,aku kuar time yang sama,dan balik lewat sket.kali kedua ni aku balik umah mertua aku.mak mertua aku pun rock jugakk.yang tak rock cuma jiran mak aku la.takpe la.janji aku takdek pape.alhamdulillah..dan seterusnya,lusanya pun aku kuar lagi.tapi kali ni aku terus kuar shopping lagi.muahahaha.

kisah kedua

hari ke 39 aku pantang; finally berjaya jugak aku menyambar baby stroller dan baby cot untuk haifa.syabas kepada diri sendiri.pas amik MyKid haifa kat jpn,encek ejang bawak aku gi ecm.wahh..giler best.rasa nak berlari masuk setiap kedai dalam tu tapi aku sabar banyak banyak.tapi aku beli barang haifa tu bukan la kt ecm.kat situ aku cuma window shopping je.ape kelas aku beli barang kt situ.expensive giler.wohh..aku tak mampu wohh.stroller Maclaren dah ada potongan pun 700++ lagi.haihhh.
lantas aku beli barang barang tu kat tunas manja baby world kt Transit Air Putih.semua barang aku dapat rm400++ je.macam macam aku beli walaupun cap Oh Dear saje.ok la tu.bukan aku nak pakai sampai keturunan ke 7 pun.

kisah ketiga

ok bebeh.arini hari ke 40 i pantang.pepagi dah berurut,otak pun dah cergas.fyi la kan,since aku bawak haifa gi khatan aritu,aku dah tak pantang beria la.aku dah start tak pakai kain batik 24 jam.pehh,lega rasa.ngalahkan mak aku plak.mak aku pakai suar je kt umah.pastu stokin pn dah tak pakai melainkan ari ujan dan benar benar sejuk je.lagi..barut pn dah tak pakai sebab aku gantikan dengan girdle.lebih grip dan lebih simple aku rasa.yang aku still jaga adalah amalan pemakanan,kerja bertungku.minum air akar kayu dan mandi air panas.jamu dan makjun tu bestfren aku la time nih.hoho..tak sabar beb nak tunggu ahad nih.merdeka beb.merdeka.

notakukukaki : haihhh.aku rasa tadi macam aku tulis quick update je.tapi tetap panjang ye?..wakaka

dush!

2 comments:

  1. Takpe Dee. Beli mahal2 pun sayang, baby cepat besar.... asal haifa selesa dah cukup... melainkan ada cadangan utk menambah sorang lagi ;)
    Terkejut jugak mendengar org2 malaysia mengshopping stroller sampai 700++. Mak aii org malaysia mmg mewah... Ingat tak dulu masa aku ajak ko keluar utk shopping sut kerja kat mega mall. berabis sampai seribu.. memang membazir betul bila fikir. aku skg kat ofis pakai t-shirt and jeans jer.. hahahahahah. nak pakai sut lama2 pun tak muat dah...

    ReplyDelete
  2. haha.yela..masa tu beli x hengat ek.biasa la,excited,tgh ada duit lak tu..mesti la rasa nak segala menda.

    yela.rifdi dulu dh ada stroller,tp member bg gift.yg tu xbleh baring,so kena la beli baru.skejap je.taktau la adiknya pakai taun bile pulak..

    ReplyDelete

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...