Visitor

4.7.15

Lumut - Day 1

*entry pekasam*

hampir sebulan aku dengan ejang nak gila carik kereta sewa untuk holiday kali ni. rata rata rm250 / day.. rasa tak berbaloi sangat sebab nak guna 3 hari. nanti habis duit untuk sewa je, minyak tak isi. T-T

last choice, pinjam kereta Sentra pian, member jkr. boleh tahan sendat jugakla seat belakang sebab sumbat aku, mak aku, pastu rifdi dengan haifa. tapi tu pun dah cukup selesa kalau dibandingkan dengan si puteh aku. hehe. gila macam tin sardin.

so far, semua dah settle. tempat bermalam macam biasa la, Swiss Garden. tapi kali ni Swiss Garden Damai Laut. so, isnin gerak dari jerantet. mak abah aku dah datang umah aku siap bermalam lagi.

sepanjang perjalanan tu, entah berapa kali stop. biasa la, ada budak. jap nak kencing, jap nak beli air. bukan takat budak, sama je dari cucu sampai atok dia. hehe.

so, last check point adalah di Menara Condong Teluk Intan sebab nak lunch. jadilah, menyambil naik atas menara. eh, aku tak sangka aku gayat rupanya. haha. aku naik atas tu asek nak pegang dinding je. anak aku siap bleh berlari. takbleh blah betul.

tingkat 3. tapi kat luar tingkat 7!
aku snap dari tingkat atas. menggigil tangan n oii.

gambar dia ada. gambar aku sikit pun dia taknak amikkan.
merajuk la gini!







lepas naik menara tu, pergi expo kat sebelah pulak.




okay . nanti sambung pulak. hehe.

2 comments:

  1. Tulis lagi please.. aku pun tgh mencari idea nak p mana berjalan ngn ibu bapa mertua..

    ReplyDelete
  2. ok..ok..aku sambung haha

    ReplyDelete

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...