Visitor

13.11.10

my new born baby princess

hoho..alhamdulillah.semuanya berjalan .lancar.

khamis 11-11-2010 baru ni, aku gi HTAA Kuantan.kononnya nak admit wad sebab doktor dari Klinik Kesihatan Jerantut dah keluarkan surat suruh bersalin gak 12-11-2010.suppose baby dah cukup 40minggu,so doktor taknak la ada masalah.aku pun gi la ke HTAA dengan ditemankan encek ejang,mak ngan rifdi.time tu dah nak masuk kol 11pg,perut lak lapar giler.pagi tu aku sempat makan jemput pisang 2 ketoi je.

masa tu aku gi kat Wad Bersalin Berisiko Rendah.just untuk check up.sekali jam 12.30tghari tu,doktor check tengok jalan dah terbukak 4cm.aku pn cam konpius pn ada.yelah,sakit pun tak.dah la datang situ pakai melawa semacam.orang lain dh berkain batik,tggu masa je gaya.siap siap check,aku antara orang terawal kena angkut ke labour room.

masa aku masuk tu aku tengok jam dah pukul 2 ptg.

duduk dalam tu,terasa kecut perut pun ada sebab sampai 3-4 orang doktor datang check kedudukan kepala baby.pastu diorang tak puas ati sebab baby sangatlah besar.doktor sempat jugak la pesan kat aku,kalau sakit bagitau.dan kalau bleh jangan teran lagi.

jam 3ptg aku dh start sakit.macam macam ayat aku baca.ayat Kursi,surah 4 Qul,ayat permudahkan segala urusan,doa makan,ehh..tu tipu.baca selawat,mengucap 2 kalimah syahadah..alhamdulillah.segala doa dan ayat tu aku dapat ingat dan baca dengan baik.sebab aku malu kalau aku banyak menjerit atau mengeluh.sakitnya YA ALLAH,hanya Tuhan yang tahu.3.30 tu aku dh rasa macam sakit sangat.nurse ngan doktor yang tadi kata jangan teran tu seme kata ok..sila teran sekarang sebab diorang kata aku sangat terseksa.baby sangat besar ok..dengan kuasa Allah S.W.T..sekuat hati aku meneran..akhirnya kol 4ptg keluarla baby yang seberat 3.7kg tu dari rahim ibu yang sangat lemah ni..pastu aku dengar nurse jerit.."pink!pink!".

oooo..alhamdulillah.baby girl rupanya.diorang seme letak baby atas perut,suruh aku pegang untuk sentuhan pertama..alahaiiii..comelnya.SUBHANALLAH..

pastu cam biasa la,kena jahit dulu mana bahagian yang dah terkoyak tu.time tu pun azab jugak.sakitnya..aduhh.nasib la pastu dapat bekalan segelas air milo.memang kpenatan abis.segala tenaga all out!..pehh.lama jugak la aku duduk dalam tu.pas Maghrib baru aku dapat masuk wad.fuhh..lega rasa.baby pn alhamdulillah,xdek masalah.so,dapat la bermalam bersama malam tu.teringat jugak kat Rifdi tapi mungkin sebab dah ada peneman yang sorang ni,maka ilangla rasa rindu tu..

Jumaat.dalam kol 3.30ptg,akhirnya aku dapat jugak discharge.ohh,alhamdulillah..lega hati dapat balik umah mak.dapat jumpa encek ejang,rifdi,mak ,abah..wahhh...leganya.harap pasni semua berjalan dengan lancar.baby pun pandai breastfeed..so far,aku sangat bersyukur time ni.semoga Allah sentiasa melindungi dan merahmati kami sekeluarga hendaknya.Amin.

oppss..lupe.selamat berpantang untuk diri sendiri!
dAN selamat berpantang 101hari untuk encek suami yang amat disayangi dan dihormati..encek ejang!






dush!

2 comments:

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...