Visitor

8.11.10

pizza hut yang outtt!!

ini kisah lastweek ye.
merujuk kes dalam fb jumaat lepas..cewahh.macam besar je kes kan?
kes aku tak puas ati ngan Pizza Hut Kuantan Parade.kalo ikutkan aku malas la nk burukkan keadaan,nak nak time aku dah ujung ujung musim pregnant ni.huhhu..

tp bengang siot.bile ape yang kita order,dah abis stock time kita sedang menunggu.lama plak tu dah menunggu..
pastu dia suruh jugak kita tukar pada menda lain.aku plak yang tak-terpikir-nak-makan-menda-lain ni takdek idea.gitu jugak encek ejang.pastu kena paksa beli meatball.bile kata taknak dia kata kena jugak sebab nanti diorang pnya account akan shot.ok,sebab aku ni kategori manusia yang paham masalah orang,maka setuju jela mak ni kan?

tak lama tu,nak dekat seploh minit waitress datang lagi,tanya.."kak..nak meatball ke chickenball?"
haihhh..pulakkk.."kenapanya?"
..."just nak tanya.."
"tadi dah suggest meat kan?" tengok dia senyap aku sambung lagi.. "cancel jela.."
"tak bleh sebab tengah masak"
"dah masak kenapa nak tanya lagi..". aku tengok awek tu senyap lagi.
encek ejang pun dah buat muka time tu.aku beralah je laa.."okehh.meat jelaaaa"

giler.dinner malam tu memang aku ngan encek ejang hangin je.rasa nak komplen kat manager.

aku pun sambil2 makan,laju je tangan ni snap pic situasi kat situ.memang rasa nak lempang  lempang setiap staf kat situ.

siap makan...encek ejang pun gi kaunter.tengok,shift manager bernama herman ada.okehh..bleh komplen la aku ni..pikir aku sendiri.elok je turn encek ejang nak bayar,dengan muka penuh eksen encik manager tu pun servis dengan baekkk punya.."meja awak??"
cissss..manager pun 2x5x2x14+3456-50% jugakkk.

"awakkk?" sampai arini aku masih tak puas ati bila satu restoran yang amat gah namanya guna kata ganti diri 'awak'.bukan encik ke?

cissss..
memula amik gambar rifdi bagi sejuk ati

pastu amik gambar mereka yang disayangi ini bagi lembutkan ati
pastu opss!.nampak cik mazliza yg paksa tukar meal lalu



mamat trainee yang jadi tugu negara sepanjang masa aku kat pizza hut
encek ejang amik soup sendiri je sebelum order.selowww service.
awek sebelah tengah tensen sebab takdek lgsung org pizza dtg layan
cik tipah,cik leha,cik minah sibuk bergosip dari bekerja

see? sumpah.ni la first time aku buat entry yang sangat keji iaitu mengutuk dan mengkomplen sesebuah agensi.cukup la.pleasee!!


dush!

2 comments:

  1. Pizza Hut ECM pun macam haram jadah....service lambat pastu patutnya diorang tak payah sediakan menu...95% apa yang tulis dalam menu tu semua habiss stock,...kalau nak piza tu,...cheese takde la,...spageti tu udang pulak takde....baik bukak kedai roti canai je,...

    Piza Kuantan Parade pun aku penah kena,...duduk dah dekat 15 minit baru terhegeh2 nak amik order,..semua promosi baru yang iklan kat tv tu mmg selalunya xdek,...

    skali tu aku datang berdua je,..nak piza paling kecik pastu takde,..dia kata memang dah lama takde piza jenis small tu,...pastu aku kata,..."elok bakar je buku menu tu,..." aku memang berbudi bahasa...

    Piza megamall service macam cepat,...tapi penah sekali diorang serve piza dah sejuk kejung,...aku yang manis mulut ni selamba mintak tukar,...bila budak tu buat muka,..aku kata "nak reheat pun takper",....huh!!!! aku dah blacklist dah piza nih,...

    ReplyDelete
  2. selama ni aku xpenah plak rasa mcm bengang sgt ngan pizza sini.biasa yg buat aku bengang pizza temerloh je.
    aku malas nk komplen kt member baik aku je sebab dia tgh pantang.diakan tutor pizza,bleh la aku mintak nama2 yg kuang ajor tu diberi tindakan tatatertib..huhu..

    jahat aku ni kan?sian ejang,dia yg ngidamkan spagetti.smlm aku gi Dislee dpn Plaza tu pn,igtkn ada spagetti,rupanya cuma ada spagetti goreng mamak.dlm menu ada..adoii,,sian laki aku.

    ReplyDelete

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...