Visitor

7.6.10

my baby now is 19 weeks & 3 days along.144 days to go! ❤❤❤❤


dh masuk 5 bulan dh baby dlm perut.walaupn anak kedua,tp aku ttp excited nk tggu baby kuar.girl ke? muka cam ibu lagi ke?..paling penting..nk kuar camne ni? ibu takut operate..hukhuk..biar mcm abg rifdi dulu,walaupun due date 12/12/2008..tp ibu kena bersalin awal 2 minggu sbb diabetic.tapi alhamdulillah, abg rifdi kuar normal.ada laluan..tp kali ni xtau camner.cuma ibu harap dan doa ibu,semuanya selamat.insya Allah..

kali ni pregnant memang teruk alahannya.dari awal pregnancy,aku asek muntah je.makan pun tak lalu.selera ada tapi makan sikit je.bayangkan,sampai baby dh cecah 4 bulan setengah,berat badan aku tak naik2.berat asal aku 65kg 68kg..tp berat masa 4 bulan setengah tu maintain 69.7kg..hokhok.mak cakap nampak badan aku dh susut tp pada aku xdek maknanya.itu bukan pujian ok.itu merunsingkan aku daa..mana taknya,makan kena berdiet.nanti makan lebih gula plak berlebih2 dlm darah.pastu kalau berat bertambah mendadak lagi teruk aku akan kena.silap2 macam masa pregnantkan rifdi dulu.kena cucuk insulin.OMG! cukup la sekali.tak sanggup dah aku jadi mcm mat minah pet.
tapi bila makan terkawal camni laa..berat tak naik naik.pastu badan tak sihat,pening kepala,terhuyung hayang.pernah satu kali tu,aku pitam kat klinik ibu.cihh..malu betoi.nasib baik tak jatuh pengsan.lagi memalukan.owhh..itu bukan sbb diet makan.itu sebab hari tu kebetulan plak aku diarhea *makan kenduri* segala air dlm badan sudah habis kuar.nk berjalan pun macam berada di gurun..ohh..oh..seksanya time tu.

dan yang terbaru.berat dh ok.so,aku dh tak perlu pergi klinik setiap selang sehari utk nurse pantau.alhamdulillah..tp lastweek aku turun darah lak.tak banyak pun tp petang tu mmg perut aku sakit.balik ofis terus aku suruh encek ejang bawak ke klinik.sampai kt klinik, roller shutter *pintu yg tarik ke bwh ke atas tu yek* dh tutup separuh tp ejang cepat cepat lari ke dlm kata emergency.dengan muka yg agak agak macho time tu,aku masuk klinik dengan hati hati.siap scan doktor cakap takde pape.jantung baby pun normal,tulang peha pun dh nampak..maybe aku terlampau penat.so,dengan baik atinya puan doktor pun bg MC suh duduk umah.berehat,pastikan tak angkat barang berat..paling penting anaknya tu biarla ayahnya yang dukung.ehh..ehh.tengok muka ejang sengih sengih malu depan doktor.kena serah tugas kat dia la pasni..haha.best best...

patut la dh terasa perut ni sakit kiri kanan.anak ibu ni dh bleh menendang.hehe..masa ni best lg kena tendang ngan baby.masuk 9 bulan nanti, baru la tau sakit tak sakit kena tendang sebab time tu otot dh kuat sangat.dh takde nak manja manja mcm time ni..

gambar hiasan ye.

haih.arini kena gi wat BSP.yang ni 4 kali sehari la aku kena berulang alik gi klinik untuk amik darah.tengok kandungan gula banyak mana dlm darah.dari pagi td alhamdulillah, bacaan tak tinggi.tapi kena berhati hati la.err..biasanya hari BSP aku akan minum air suam & mineral je.mana usik air manis manis ni.lepas jam 10 malam nti,baru aku brani usik susu dan gula.paling best dpt minum nescafe ais..ohh..ohh..bestnya.walaupun bukan satu tabiat yang baik,tp aku sangat menginginkannya T_____T bukan mengidam ye.menginginkan..

ok.dh blank dh ni.taktau nk carut ape lg.hahah.

notakukukaki : semalam masa kt umah mak mertua,sempat lagi bermanja mintak buah pauh.wuiyyo,kuning oren kalernya.sangat mengghairahkan..hahah.dapatla 3 bijik sebab tuan punya pokok tu jiran seblah umah,bukan pokok mak pun.cukup la tu ◕‿◕






dush!

2 comments:

  1. dd...aku bc kat forum diorg ckp lau nk ilangkan diabetic, blend peria katak + epal ijo..minum 1x sehari..jgn amik lbh lak..pastu lg 1..blend 1 biji lobak putih, 1 cwn susu rendah lemak, 1/2 cwn air..mnm selama seminggu...try le lau rajin..manatau berkesan...xyah le dok ulang alik ke klinik je kn...hehehh

    ReplyDelete
  2. yg psl peria katak tu aku baru diberitau dgn sorang akak opis ni.tp aku xmkn peria.hekhek..

    tp kalau yg lobak putih tu menarik minat gak.insya Allah.aku akan cube.thanx ek liza.

    ReplyDelete

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...