Visitor

20.7.10

rifdi #10 : botak kembali~

[ Amaran : gambar adalah half naked.sila awasi dari pandangan kanak kanak ]

ehh..apa yang terjadi??
ok.kali ni entry spesel untuk sahabat sejati gua.dia asek kusut masai je sekarang.harapnya entry kali ni buatkan ko more calm. *messy ke messi ko sebenarnya nih??*

berbalik pada tajuk asal.petang semalam, yakni selepas amik rifdi kat umah makcik dan tiba di rumah.abah kepada anak aku ni terus memecatkan pakaian anak dia dan bagi main air kat luar umah.pada tanggapan aku, abah dia ajak rifdi temankan tukar air akuarium, takpun teman siram pokok..so, aku ni terus ke dapur,cam biasa..letak segala pakaian dalam washing machine, basuh pinggan mangkuk yang ada dalam sinki, buat keje umah..blablabla..

tetiba, instinct gua yang mulus ni terasa nak gi depan.tengok aktiviti anak beranak.
rupanya : uwaaaaa....

kepala anakku disodok!!!

aku ingatkan abah dia nak potong sikit je.
rupanya hamik kauu..nombor 3!!

apa ni bah..tak mintak persetujuan ibu punnn..


dah tak indie kan??
T___T sobs..sobs

tapi anak ibu tetap kiut.
owhh..makin kiut la plak --"

kan? kiutt kan??
*___*

bulat yang kiutt

....saya redha.

okeh.cukup cukup la tu.

dan itulah kisah sebenarnya.rifdi dah botak kembali ~~
dan atas sebab ni jugek, ibu jadi sedih. abah kata abah buat ni sebab bosan orang asek cakap rambut anaknya panjang.termasuk ibu sendiri yang cakap camtu. --"
jadi abah putuskan nak botakkan kepala anaknya.
ehhh?

tu la,sebenarnya abah salah paham.ibu tego rifdi rambut panjang bukan kata abah tak amik berat penampilan anak dia, tapi ibu just tegur "panjang dah rambut rifdi" sama dengan puji, akhirnya dah panjang rambut anak ibu ni.ingat senang ke nak tunggu panjang.


takpe la rifdi..rambut panjang ke, pendek ke..rifdi tetap anak ibu yang sangat kiut dan bijak.
pasni rambut akan panjang semula jugakk!!...


rock : semoga ko terhibur dannnn...
jangan marah aku sebab letak gambar rifdi lagi..heheh :)

2 comments:

  1. pertama,...harap2 ejang mesin rambut rifdi tidak menggunakan mesin elektrik,...hishhh, dgn air bagai kat situ,..nmpak agak merbahaya bagi kanak2 dan dewasa...

    kedua,...alaaaaa..along makin cute ler,... (terdera rasanya perasaan ini,...)

    ketiga,...entry ini membuatkan i tersenyum terseretttt....hahhaaa

    ReplyDelete
  2. pertama : mesin hanya menggunakan charge elektrik.bleh dibawa ke mana2 dan boleh diguna di mana2.kalau xdek bateri baru pakai elektrik..
    terima kasih kerana sangat caring terhadap suami dan anakku..hehe :)

    kedua : ....maafkan daku.tp ko suka kan??hehe

    ketiga : senyum.terasa bahagia aku dgr.aku ni dari semalam mood sedih je.jangkitan virus ko ni bleh menular melalui blog ke??

    ReplyDelete

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...