Visitor

12.1.12

9 bulan 7 hari

masih lagi dengan kisah anak-anak dan my third pregnancy.

encek ejang masih lagi dengan jadual waktu keje dan tido yang tak tentu masa.sedar-sedar dengar dia batuk-batuk pulak.ah sudah.jangan la dia demam.kena cepat-cepat carikkan ikhtiar supaya encek suami sentiasa gagah dan perkasa tiap waktu.eh.itu cerita pasal abah.mana kisah anak-anak dan my third pregnancy tadi?..*salah channel*

sebelum abah kepada anak-anak ni batuk,anak-anak dah terlebih dulu terkena virus.mula-mula haifa.lepas tu rifdi.kalau haifa berserta demam selsema.memanjang la waktu tidurnya akan terganggu sebab sejam sekali bangun menangis,merengek.rifdi pulak pantang terjaga nampak takde orang teman kat sebelah mesti nak nangis jugak "ma..ma..tido sini..".sambil tepuk-tepuk sebelah dia.bayangkan aku kena turun naik katil.sakit badan dan segala pinggang kiri kanan.ya Allah.tahankan aje sebab anak-anak punya pasal.

skali haifa dah baik dari demam,rifdi pulak panas badan.tapi rifdi ni versi panas di kala malam tiba.kebetulan nampak iklan Koolfever,dia pun tepuk dahi kata nak jugak.malam tu terus encek ejang pergi beli,sebab nak kurangkan suhu badan selain dari aku lap-lapkan badan dia.pesen rifdi kalau demam,dia mudah muntah.nampak sangat menurun aku.

aku memang tak dapat nak bawak anak-anak ke klinik.stakat ni bagi ubat selsema,batuk dan demam yang sedia ada.kalau masih tak baik lagi,aku nak jugak bawak ke klinik.masa sekarang sangat fit.aku ni pun sebenarnya dah tak larat nak gerak dah tapi kena jugak kuatkan semangat.sakit badan ni menjadi-jadi.tadi pergi klinik,doktor kata gula dalam darah masih tinggi.sebab tak terkawal walaupun aku dah control diet,doktor syorkan aku cucuk insulin.peh.terkena jugak aku.so,bila dah insulin automatikla kena bersalin awal iaitu pada 38 minggu.

38 minggu tu nextweek okay!

so 19hb januari 2012 aka khamis minggu depan,aku dah kena bersalin.paksa!aduh.doakan yang terbaik je la untuk diri sendiri.

so,baki masa yang ada ni aku kena settlekan kerja.selasa tu confirm dah kena ada di kuantan,masuk wad.err..tetibe berdebar.malas nak cakap banyak la.

err..lala.lalalalala.lalalala. : nyanyi lagu twinkle twinkle little star untuk tenangkan hati.


rifdi masa hari pertama panas badan


malam kedua


abang demam dan adik si kaki buli.
boleh ek dia kejar rifdi semata-mata nak tarik koolfever kat dahi?
haih.


muka abang kalau demam memang camni.
layu. T-T


tengok la.
tetap cerdas walaupun hidung bersememeh dengan hingus.




٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

4 comments:

  1. takot tengok perot ko...mtk2 ko besalin time aku blk ktn nnt blh pg tgk...kikiki

    ReplyDelete
  2. Amboi, badan tak naik byk walaupun dh kali ketiga preggy.. Muka tetap maintain bujur sireh.. Jeles den! Den ni makin bulat, anyway.. Sahabatku tersayang.. All the best, maz doakan semua berjalan lancar.. Harap kali ni lagi mudah keluar baby dan tak de sakit langsung, InsyaAllah! Cayyok :D

    ReplyDelete
  3. ray;

    alah.klu ko balik raya cina bleh lg melawat aku.insya Allah.

    ReplyDelete
  4. maz;

    ahahaha.kemain lg bunyi cam maintain je.berat aku bleh turun plak mggu ni.pelik.pelik.

    anyway.thanx beb.

    ReplyDelete

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...