Visitor

9.1.12

time is running out

saat awal tahun ni ibarat macam hujung tahun.encek ejang selaku incharge bahagian memang sibuk nak siapkan sasaran kerja tahunan (SKT) dan penilaian pekerja.memang masa tu fit.tiap-tiap hari tidur jam 5.30 pagi,bangun jam 8.30 pagi.dan sambung pergi keje.lepas tu petang balik awal claim tidur,baru amik aku kat opis dan amik budak-budak.kehkehkeh.

itu kalau hari cuti.kalau hari kerja pulak malam jam 9.30 mula la keluar ke office beliau.siapkan kerja yang tak habis-habis.sekejap office suruh buat manual macam tahun sebelum ni.tapi sekarang semua nak online.office encek ejang mana ada sediakan kemudahan internet!

kesudahannya,bahagian diorang beli broadband.(tanggung sendiri!)
...eh.nak online sistem pulak bukan laju macam nak upload gambar kat pesbuk atau blogging.
kira-kira purata nak buat penilaian ke atas seorang pekerja adalah 1 jam.itu pun kalau sistem masih berfungsi dengan baik.kalau tetibe sedang syok buat,tetibe sistem error.takpun loading berjam-jam.memang rasa nak maki pc yang tak berdosa tu.
kadang-kadang kerjanya sampai jam 1.00 pagi!tu pun belum tentu diap.sabar aje lah.

itu bahagian dia.aku tak bleh campur la.
bahagian aku..ini dia!

menjaga 2 orang kanak-kanak yang sedang membesar dengan penuh kesabaran,ketelitian dan kesusilaan.
walaupun sebenarnya ke semua yang disebutkan di atas tak pernah dapat dilaksanakan dengan baik.

modal aku kalau jaga budak-budak ni,buatla apa yang korang suka tapi jangan gaduh.contoh terbaik adalah sediakan aiskrim homemade dan bagi mereka makannnnn!




mereka memang suka makan.
tapi takbleh kerap makan camni okay!








٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

2 comments:

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...