Visitor

14.2.13

bulan itu bulan cinta

setahun sudah berlalu, Februari muncul kembali..

jiwang.jangan tak jiwang!

yes.bulan Februari datang kembali.bagi aku,bulan Februari adalah bulan cinta.eh.
apa ko pikir aku berbahagia menyambut valentine?tidak sekali.dulu masa zaman jahiliah ada juga menyertai.kengkonon nak tunjuk ada couple.huih.

dah jumpa encik suami,kengkonon nak jugak try sambut sekali.konon la.beli coklat Van Houten.aku bagi dia,dia bagi aku.kelakar sangat dah rasanya tu.tak cukup gelihati,aku bagi dia baju Converse,sama dengan baju aku.tapi sebenarnya itu bukan untuk valentine,tapi untuk birthday dia.

sebab aku suka bulan Februari sebenarnya adalah kerana Februari adalah birth month encek ejang dan Februari juga adalah bulan anniversary kitorang.ye.sebab tu aku gelarkan Februari adalah bulan cinta!
takde kena mengena langsung dengan valentine.harap maklum dan makngah ye.


20 haribulan ni encek ejang dah masuk umur 31 tahun.wah.dah tarikh akhir kalendar nampaknya.taun depan umur dah terkeluar kalendar (bak kata yuyunz).

22 haribulan pulak tarikh kitorang diakadkan 5 tahun lalu.

23 haribulan pulak tarikh kitorang disandingkan kat rumah mak aku 5 tahun lalu.

24 haribulan pulak tarikh kitorang disambut di rumah mak mertua aku 5 tahun lalu.

jadi bayangkan betapa indahnya Februari 5 tahun lalu?

ditambah pulak cuti kawen selama seminggu lepas tarikh kawen untuk berbulan madu.

sungguh indah Februari 5 tahun lalu!





maka tahun ini,saya berjanji untuk mengindahkan lagi perhubungan kami seperti 5 tahun lalu sampai bila-bila.sampai akhir hayat kami.sampai ke loh mahfudz.sampai mati.

doakan kami.insya Allah.




p/s : dalam kepala dah ada plan nak hadiahkan apa untuk suami.frust sekali tahun lepas.langsung tak dapat bagi ganjaran apa-apa sebab aku dalam pantang! -- bahahahaha *gelak gatei*



dan di bawah adalah gambar-gambar sebelum kawen.
versi throwback omputeh kata.

ngedate dengan baju yang sama.*kononnn*

sehari sebelum bertunang

zaman dah bertunang

dalam pertunangan

dalam pertunangan



kroihh.kroihhh.kroihhhhhhhh.



٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

8 comments:

  1. Muka ko dari dulu dah nampak matang, ejang lak zaman bertunang muka baby face gillewwww! haha

    Errr, ko marah ke?... hehe

    ReplyDelete
  2. menggigil gigil aku tahan marah.bukan aku ke yang babyface?

    ahahahaha..

    ReplyDelete
  3. hi @ddjaafar! i got u!!! =)

    <3,
    sue

    ReplyDelete
  4. cumilnye... shweet... hewhewhew...
    hope aku pun dpt juga masa untuk review back begitu..

    ReplyDelete
  5. long arif,

    AHAKSSS!..timekacih.

    ReplyDelete
  6. fieza;

    insya Allah.better late than never.

    ReplyDelete

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...