Visitor

11.2.14

Hello Melaka : Part 3

Part 1
Part 2


target hari ni nak balik.tapi macam tak je lagi.haha.
so,sebab hari ke3 kat melaka jatuh pada hari krismas,maka hari tu kitorang pergi zoo melaka.haih.tak paham aku apa kaitan krismas dengan zoo.

konon lepas pergi zoo melaka nak pergi taman buaya,nak pergi waterpark..
sekali rupanya kitorang duduk kat zoo melaka the whole day tahu! -- pencinta menatang sangat gayanya.

1. Zoo Melaka





kepoh sangat ibu diaorang tuuuu













buat buat baca map




penat gila duduk kat zoo.dahla mula mula kitorang round satu zoo.lepas tu,anak alang nangis nak naik tramp pulak.makanya,round la pulak kali kedua zoo tu dengan tramp.yang lawak sebab haifa tidur masa nak naik tramp,dalam tramp dan sampai sudah second round.naik kereta,dia nangis pulak nak naik tramp.haihh.tak kuasa nak layan.letih badan.cancel semua plan nak pergi main air bagai.balik tidur lagi bagus lah.


2. Asam Pedas Claypot, Kota Laksamana

recommend.
memang best.lauk asam pedas tenggiri atau pari atau daging tetel.memang terbaek wok.



makan kat sini siap kitorang call ana (anak pengasuh rifdi & haifa) lagi sebab dia keje kat melaka.lama gila kot tak jumpa.haha.dia ni rapat dengan ejang since form 4 kott.sebab tu ejang jadi anak angkat ayah ana ni.sebab tu la kitorang rapat dengan pengasuh (makcik pakcik).memang dah macam family sendiri dah.


3. Melaka River Cruise

kalau dah datang Melaka,memang rugi kalau tak naik ni.recommend jugak.memang seronok.sepanjang aku naik cruise ni,memang penuh dengan perasaan teruja.walaupun sakit hati dengar rifdi menangis sepanjang perjalanan.kesnya,terpisah bot dengan harraz (anak alang).alahaiii...

so,lepas makan tadi terus ana bawak kitorang ke sini.lepas tu ana pergi keje.boleh?haha.



ana.
kembar sama tarikh birthday. 6-7-1982.
hahaha.



sepanjang perjalanan tau dia nangis.










best gila..rasa nak naik lagi.haha.


so,esoknya hari ke 4 kitorang balik kuantan.kira lunch dulu kat kedai..err..kedai mana ha?tak dapat nak refresh.arghhh!

so,tamatlah kisah Melaka trip kami.jumpa lagi Melaka.baiii.


2 comments:

  1. hahaha... aku nak tergelak part ko rasa best je naik cruise wlaupun sdg dalam kesabaran dan ketabahan anak menangis...

    ReplyDelete
  2. ha kan?
    nampak sangat aku bersabar dan bertabah.haha.

    ReplyDelete

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...