Visitor

18.9.14

Khasiat Minyak Zaitun (Olive Oil)

aritu ada member share untuk menambahkan kadar metabolisme dalam badan adalah dengan minum 1 sudu besar olive oil sebelum breakfast.

pagi tadi aku cuba.rasa dia..WOWW!
nak muntah.



tapi sebab baru lepas google khasiat olive oil ni,akan aku kentalkan diri untuk amalkan setiap pagi.mungkin aku try pagi tadi nak muntah.

pagi esok mana tau tiba tiba..waaa.favorite! (sedapkan ati).

maklumlah,lepas aku try satu produk kesihatan yang 'hebat' ni pastu ada masalah macam macam.siap member aku yang menjual produk tu pulak suruh aku stop sebab banyak pulak kes yang sama dengan aku..maka,keputusannya.tak payahla amik supplement macam tu.baik aku teguk olive oil ni je seminggu.

Hasil aku google didapati (ayat cikgu sekolah suka) :


Kelebihan Minyak Zaitun


Minyak zaitun membantu;

> Penghadaman
> Menyerap Kalsium
> Penyerapan Khasiat
> Tekanan Darah Tinggi
> Kawalan Gula Dalam Darah


Minyak zaitun baik untuk;

> Artritis
> Obesiti
> Sakit Tua
> Ibu Menyusu
> Rasa Makanan
> Kesihatan Kulit
> Masalah Jantung
> Sistem Imunisasi
> Perkembangan Janin
> Kaya dengan Antioxidant

Minyak Zaitun mencegah;

> Tumor
> Fibroid
> Kanser
> Sembelit
> Senggugut
> Kitaran Haid Tak Menentu
> Diabetes
> Batu Karang
> Hilang Ingatan
> Pereputan Tulang
> Serangan Jantung
> Pembekuan Darah
> Penyerapan Kolestrol

Minyak zaitun Extra Virgin Olive Oil amat baik untuk kesihatan, antaranya mengawal penyakit kanser dan serangan jantung.



Cara menggunakan:
Minum 2 sudu besar setiap hari semasa perut kosong.
Boleh juga disapu pada kulit, rambut dan sebagainya.





Doakan aku gigih minum minyak ni pagi pagi.

4 comments:

  1. kat rumah mmg pakaikan olive oil utk masak makanan anak.hehehe.kalau pakai minyak biasa.xpuas hati rasanya.

    ReplyDelete
  2. minyak zaitun ni byk khasiat dia. kan ada dalam quran, disebut tentang buah zaitun dan buah tin. kakak ipar aku ada suruh minum minyak zaitun ni untuk mudahkan bersalin. Alhamdulillah, aku dah beli botol sama yang mcm ko pegang ni. tapi tutup botol tu masih berseal lagi. Hahahahahha...

    ReplyDelete
  3. rara,

    woww.masak pakai minyak zaiton.boleh share tak kalau memasak u pakai minyak jenis apa?

    ReplyDelete
  4. fieza.

    kahkahkah..bukak la wey.aku suka letak olive oil ni masa buat salad sayur.manis je rasa.tak sangka kalau makan macam tu je lain plak rasa.tapi lama lama makan,sedap je.boleh la telan.

    ReplyDelete

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...