Visitor

27.3.14

bad news

  1. sebelum balik kuantan, cikputeh gua berasap jumaat tu.kesian.tuan dia pemalas nak check & refill air.nasib baik tak sampai rosak enjin.kalau tak,menangis la aku mencarik rm800-1k nak repair.huh.
  2. balik kuantan hari sabtu sebab ejang kena kerja sampai 11.30 malam hari jumaat tu.
  3. pergi kenduri aldora,dan afzan tak dapat pergi sebab bapak dia warded.tak jumpa lagi la kawan aku yang sorang tu.
  4. balik rumah mak,mak cerita sedikit masalah dalam keluarga,sedih gila.tahap nak pergi pancung kepala orang.
  5. Najib Razak mengumumkan flight MH370 berakhir di Selatan Lautan Hindi.memang sedih.walaupun masih belum dapat bukti yang kukuh,tapi setakat kajian yang dibuat, terdapat 120 serpihan di lokasi tersebut.wallahu alam.semuanya kerja Allah.mana tau ada keajaiban dariNya sebagai pengajaran semua umat manusia.mana tahu.siapa kita untuk pertikaikan kerja Allah? #prayforMH370.teruskan berdoa.
  6. ada 2 berita kematian.satu pakcik jiran rumah arwah tok di semambu.kedua berita blogger famous-fashionista-hijabista favorite, ami schaheera / owner http://shop.sptnkswthrt.com/ meninggal dunia setelah 4 tahun survive leukimia disease.walaupun tak kenal rapat,tapi masa tau dia meninggal jam 1.29am 26/03/14 tu,aku menangis.menangis baca instagram kawan kawan rapat dia.
hmmm.
nanti aku cerita good news pulak.


4 comments:

  1. -tadi aku dah taip tp blogger kuarkan sign error so tak tau dah send ke belum-

    good news? baby in da house ka?? wiwiwiii

    herm.. pasal blogger tu, aku pun ada baca jugak. dia fight cancer in a positive way kan? husband dia ada upload gambar terakhir dia mintak doakan dia sbb dah susah nak breathing... sob sob... semoga arwah ditmepatkan di tempat yg baik. kita nnt tak tau lagi mcm mana. AL-fatihah...

    ReplyDelete
  2. fieza,

    haip.haip.sekian lama aku tak period,balik kuantan masa aldora kawen tu aku period.nampak sangat aku tak berjaya making a baby lagi.huihuihui..eh.ko plak macam mana?hehehe

    aah.arwah ami memang a fighter.dia boleh survive dengan posotifnya sampai akhir hayat dia.dia tak pernah pun duduk saje tau.ada je aktiviti dia.aku follow je..tp tu la.ajal dia sampai awal.kitA je taktau ajal kita macam mana pulak.

    ReplyDelete

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...