Visitor

9.10.12

JB Riot Day 2 : Nusajaya All-Day-Long

second day.
#awas.entry kali ni panjang gila.ambik masa 2 days okayhh.

so,lets picture say everything.gambar semua ikut turutan okayhh.*mode penat nak bercerita*

KOTA ISKANDAR.
IM COMING!!!
*biasa tengok dalam #Keluarga Iskandar je*


tapi serius,bangunan di Kota Iskandar semuanya kelas-kelas kau jahhh.bangunan yang unik,cantik,kemas dan heritage.memang terbaek dan pujian diberikan kepada pihak pemaju Cahaya Jauhar.
*kalau siapa tengok #Keluarga Iskandar mesti perasan nama pemaju ni ada dalam penghargaan.

selain tu sistem yang digunakan adalah energy saving.

1. bangunan kebanyakannya pakai kaedah skylight,ada cahaya masuk.confirm bangunan tak payah pakai banyak lampu.jimat letrik.

2. cooling system yang awesome.boleh tak diorang terfikir nak buat satu sistem di mana chilled water dibekukan menggunakan agen glycon.lepas tu bila dah beku diorang buat stok sebagai sumber pendingin dan agih-agihkan kepada semua bangunan.pehh..bijak tak?

3. tempat pengumpulan sampah yang bersistem.dalam setiap bangunan disediakan tempat buang sampah.lepas tu sampah-sampah tu disedut masuk dalam underground pipe ke tempat pengumpulan sampah.sangat kuat ye vacuum t u menyedut sampah.25km/second.haihh..bleh terabut tudung mak jemah!


eh.tadi kata mood penat nak bercerita.tapi kenapa aku masih nak bercerita lagi?..
oh lagi satu.pihak JKR sana sangat melayan kami dengan baik.makan dari pagi membawak ke petang ditanggung beres.maka aku sebagai perempuan yang suka makan,dah tentu tak lepaskan peluang.yiha!


Destinasi 1 : Pejabat Kerajaan
(Lawatan Ke JKR Kota Iskandar)









soto!




Destinasi 2 : Bangunan sekitar Kota Iskandar




baju biru tu wakil Cahaya Jauhar



pintu masuk dewan undangan negeri



al-Quran di bawah kalimah Allah









pokok kurmak

yang nun di sana adalah bangunan abah saya

bangunan Dato' Jaafar
*hehe*

Destinasi 3 : Puteri Harbour


me the giant


Destinasi 4 : yang ditunggu..LEGOLAND!

kipas terbaek













lepas buat aktiviti bebas sebegitu terus flat.nasib baik ada Tutti Fruitti di situ.tanpa segan silu,aku dan encik long arif masuk dan menapau aiskrim tersebut.hahah.

Destinasi 5 : the Heritage.Bangunan Sultan Ibrahim





heaven.terus balik hotel dan krooohhh..krooohhhh.lepas tu bangun pergi makan di restoran Singgah Selalu.siap ada live band okayhhh.



tapi makan 18 orang cecah RM700.
hebat!




٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

No comments:

Post a Comment

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...