Visitor

10.10.12

JB Riot Day 3 : JPO & I'm Home

since hari pertama sampai JB,aku dah sibuk pasal JPO (Johor Premium Outlet) pada peserta rombongan.paling kelass bila aku sebut pulak depan bigboss.

aku cakap,"JD.kalau dah sampai JB ni rugi la kalau tak shopping kat JPO".pehh.tak sangka lepas tu bigboss terpengaruh sekali.siap jadi topik masa makan di jkr kota iskandar lagi.aku dah nampak masa on the way kat highway dah.teruja lebih sebab nampak landmark tepi highway,area Kulaijaya.

masa bigboss tanya bigboss jkr sana,bigboss sana pun jawab.nak cuci mata boleh.setahu saya area situ barang around 500 and above.masa tu rasa air mata mengalir kat pipi. T-T

tapi sebab bigboss nak sedapkan hati anak buah dia ni,so on the way balik ni dia ajak singgah JPO.tapi tak sangka plak masa dah masuk simpang Kulaijaya dia boleh pulak suruh pajero yang aku naik lead kenderaan lain.katanya sebab dd tau jalan ke sana.dia pernah ke sana.

pulak.

nak menangis aku dalam kereta sebab asyik salah jalan je.sesat.masuk entah ke mana-mana.signboard pun takde.aku call ain,mintak tolong bagi hint ke apa ke.tapi dia kata dia pun guna gps.takpe la.at last,aku dapat dengar suara kawan aka sedara aku tu pun aku rasa lega sikit hati ni.

last choice kata aku pada encik drebar,abang mie.lepas ni kalau tak jumpa jugak signboard ke,jalan ke,kita carik jalan keluar.kita balik!

tapi time tu terus jumpa jalan.haih.rezeki.

.
.
.
.

sampai kat sana parking lengang gila.oih.awal lagi rupanya.

masuk Burberry,konon sebab akak opismet aku tu pakai beg Burberry,adik dia bagi.so sebab nak tengok harga tu yang confident gila masuk.sekali tengok purse saje dah 1k.pengsan jap kat situ.oih.kita pergi survey baju.ada blazer,cantik.tengok tag rm4500.00! *pengsan lagi*

pergi lagi another butik.tengok harga masih around riban-riban.memang takde chance la aku nak sopping.naik tingkat atas.kat situ baru la rasa diri ini normal kembali.lepas tu jadi gila pulak dah.gila nampak baju semua cantik-cantik.harga pun takde dah tahap riban.

aku dah sakan memborong baju anak-anak kat poney.pastu bila masuk esprit rasa ala..nape la baju sini pun murah dan cantik.

lepas tu nampak pulak butik Levi's.haruslah aku masuk.yang bestnya time tu ada diskaun dude!biasa-biasa aku tengok harga up from 200 semua dah jadi 139.wahh.memang rasa gila aku duduk dalam tu.nasib la ada dua je design yang sesuai dengan cutting badan dan kaki.kalau tak,banyak pulak jeans yang aku bawak masuk fitting room.ankle skinny tu cun tapi tak sesuai la untuk mak budak macam aku.


aku amik gambar ni tujuan untuk compare mana design yang sesuai.demi curve or slight curve.
tapi tak sangka plak lepas tu jadi gambar poyo.

demi curve

slight curve

and i choose SLIGHT!


lega dah dapat satu barang untuk aku.gila.i owe myself selama 2 tahun untuk levi's baru! *nangis*

lepas tu masuk cotton on pun hampir buatkan aku menjadi gila.nasib baik bigboss call ajak balik.kalau tak,harus aku menggila pulak kat dalam tu.

so,before balik berkumpul dulu depan kedai makan.


maybank kan ada!

sulong-supian-long-kak lizar




lepas tu terus konvoi balik.pitstop adalah di machap untuk lunch dan solat zohor.kat situ baru aku jumpa sambal goreng!oihhh..awesome.makan dengan keli goreng saja pun dah heaven.

kemudian berhenti di masjid bera untuk solat maghrib.lastly kitorang dinner di temerloh.time ni boleh pulak adlin aman ramli dengan wife,emelda rosmila lepak meja sebelah.haha.tapi takde maknanya.masing-masing buat hal sendiri je.

last.aku sampai rumah jam 10.30malam.rifdi yang sambut aku dengan tangan pegang tab.hasya pulak dengar je aku bagi salam terus pandang pintu dan bagi senyuman paling lebar.haifa pulak aku jenguk je kat pintu terus jerit "ibuuuuuu"..

oih.rindu kat anak-anak.after mandi terus baring dengan diorang dan krooiiiihhhhhhhh....

gudbai johor.*sambil pegang dada rasa sebak bila sebut nama negeri tu*



٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

6 comments:

  1. sakan sopping... hehehehe! mmg murah eh.. tu aar klu dlm mesia byk tempat harga mcm jpo tu kan bagus.. :)

    ReplyDelete
  2. yang.. you pakai levis size apa, if you dont mind =). cutting nampak lawa la..

    ReplyDelete
  3. maznie,

    kalau bawak duit banyak lagi sakan agaknya.okayla,memula rasa macam ini bukan taraf diriku.sekali naik tingkat atas baru jumpa tempat taraf diri sendiri.hahaha..

    ReplyDelete
  4. cLoversz,

    u maksudkan jeans yang mana?yg i try dalam fitting room tu ke?actually i pakai size 31 untuk levi's.

    yang i pakai masa beli tu uniqlo.size 35.

    ReplyDelete
  5. nurul;

    hahahaha.sampai lunyai la katakan..

    ReplyDelete

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...