Visitor

31.1.13

homesweethome #13

jangan ingat dah masuk rumah maka dah takde kerja yang dijalankan ye.wahaha.

kira dah masuk rumah tapi pahat masih berbunyi.itu pepatah lama.pepatah sekarang pulak dah jadi;

"rumah dah siap tapi drill masih berbunyi".

sila maklum.

so,after pindah bulan 11 tahun lepas,aku masih lagi dalam proses mengemas rumah.selagi rumah tak buat kenduri,memang tak settle lagi la kerja-kerja berkaitan.semua aku dengan encek ejang buat slow-slow.slow sangat,sebab tu makan masa hampi 2 bulan nak siap.tu pun tak siap lagi.banyaknya menda nak buat.

lepas pindah.aku kemas sikit-sikit.paling penting kena kemas adalah master room,bilik anak,bathroom,ruang tengok tv & kitchen.paling penting.

antara kerja yang dah settle buat masa ni adalah seperti rajah di bawah.semuanya mengikut turutan.amboi ayat.ko jangan ingat buku teks fizik je boleh bagi ayat sebegitu ye.

1. Bilik kiddos




2. Bilik Pasangan Pengantin Forever (kroih kroihh)
konsep adalah ala-bilik-hotel sebab nak feel macam pengantin baru honeymoon.
krookk..kroookkk..


3. the Curtain

clockwise : master room - kitchen blind - 3rd room - sliding door

4. Deco





6 : Autogate
tapi masih belum auto sebab takde motor lagi.kuikui.


7 : Landskap
konon.puiii.

pokok pinang

pokok kelapa dan pokok bunga.
dalam proses nak tanam sayur-sayuran pulak.

8 : Water Filter


9 : Awning
baru siap semalam.sepenuhnya.haha.



sila fokus pada awning ye.bukan kereta kenari tersebut.
wahaha.






sekarang ni tinggal nak kemas porch je.nak buang kotak-kotak yang tak berkaitan.lepas tu deco deco deco!

banyak lagi tu.hoho.



untuk tidak terus tensen,mari kita berhibur.










٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

6 comments:

  1. cantik wey... nak dtg raya :P heheheeehe.. babe, blog lama ku dah tukar baru.. http://luvfashionistas.blogspot.com yg lama nanti delete ya..

    ReplyDelete
  2. maz;

    sila datang beraya.aku suka ;)

    ReplyDelete
  3. umah baru sangat best,walau letih tapi berbaloi sebab semangat nak deco.
    xper, pelan-pelan kayuh )

    ReplyDelete
  4. seronotnya ada rumah baru. seronok lg kalau ada wang ketul2 boleh bikin apa saja kannn... Hahahaha...

    ReplyDelete

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...