Visitor

23.2.11

kegilaan #2 : saya yang ♥ pewangi

arini bangun pagi baca bismillahirahmanirrahim,bukan alhamdulillah.'pelik jugak'.
pas breastfeed haifa,terus aku capai roti yang dah expired malam tadi.standard,roti kalau tak berkulat lagi memang aku makan aje.ni memang petua aku guna since duduk skolah teknik dulu.yela,budak dok asrama,ape yang ada je la.janji perut penuh bleh bawak masuk ke kelas.kalau tak,berlapar la kau dalam kelas kang.kalau stakat berlapar tahan lagi.aku takut kang tengah budak kusyuk dan tawaduk mengadap papan hijau,bunyi perut aku plak akan mengganggu konsentrasi masing masing.tak ke biadap namanya tu? (--)"
lagipun setakat ni takdek plak aku keracunan atau mengalami masalah kesakitan dalam perut bila makan roti yang dah expired cuma sehari.heh.riaknya.tak baik kau takbur macam tu.


eh.dah jauh pulak dengan cerita sebenar.


ok.bila dah siap makan,dah mandi manda,solat..tiba masa kena bersiap nak pegi keja.dah kejut encek ejang tadi,tapi nampaknya agak liat pulak dia nak bangun.aku kejut lagi.sambil tu aku dah siap pakai tudung,baru dia bangun.tu pun aku rasa time dia morning kiss pipi aku tadi,dia masih tidur (sambil berjalan).keh.


eh.bila nak sampai ke cerita sebenar ni?


ok.time aku nak pakai wangian,baru aku sedar.haih?perfume aku dah nak abis?dua pulak tu?
grrrr..macam kena beli baru pulak tu.nak beli apa pulak kali ni?


aku ni sebenarnya orang yang sangat sempoi.dulu,masa skolah,aku langsung tak berminat dengan perfume/cologne/deodorant nih.kalau losyen pun stakat yang jonsen bebi jonsen je.bedak lagi la harammm bertepek kat muka.kalau rasa tetiba macam nak melawa,baru la muka ni bersapu bedak baby johnson tu.cih.cih.naifnya aku masa tu.


bila dah masuk study,aku masih macam tu.cuma ada peningkatan-naik-taraf,aku dah pakai minyak wangi.tu pun bukan yang mahal,tapi masa tu beli kat mydin.ala,perfume seploh hinggit tapi branded.ceh,branded la kan.tapi kalau pakai memang pagi-bau-ori-petang-bau-minyak-attar.hehe.
muka plak dah naik taraf jugak.sebab masa tu praktikal kat tengah panas,yelah.aku ni pelajar civil engineering,kena la redha buat kerja ganas ganas ni.maka,kulit muka sangat terdedah kepada bahaya pancaran matahari.maka,aku dah mula kenal apa itu pencuci muka dan krim muka.tapi bedak masih tak bleh blahh,masih pakai bedak halkum talkum baby johnson lagi.


pastu semakin hari makin membesar.maka,hormon menggatal pun dah terbit dari jiwa dan sanubari.mula la gatal nak berbedak compact,nak berlipstik bagai.muahaha.
bila dah kerja,lagi aku mau berperfume mahal.tak mahal mana la masa tu.tapi aku ingat mas (kawan kamceng aku masa tu) tegur,"eh.ko pakai perfume ape ni hah.bau bapak la bunga bunga cintanya.terasa duduk zaman dulu aje".
eh,betul ke?aku taktau plak effect perfume Avon macam tu.heh.aku beli sebab akak akak duduk meja depan aku suka sangat jual barang pakai buku ni.avon la,cosway la.time tu aku takdek kawan lagi.tapi bila dah ada kawan macam mas,una..baru la aku terfollow diorang.layan perfume bodyshop.eh,harga takla mahal mana jugak masa tu.kira ok la kalau nak dibandingkan dengan branded perfume.'aik?bodyshop bukan brand ke?'.aku pelik lagi.


pastu boring boring pakai bodyshop,aku beli plak escape.eh,masa tu harga bleh tahan lagi.lagipun time tu takdek komitmen pun.maka,bleh la pakai barang mahal mahal ni.pastu aku pakai plak dkny apple,tu pun sebab hantaran kawen.pastu pakai plak hugo boss.eh.dah habis jugak.trus tak beli perfume yang rm150++ nih.


dan sekarang camni laa.pakai bodyshop semula.nak beli yang mahal mahal tu dah terasa macam seksanya nak beli.aku rasa baik la aku beli baju anak anak aku.tapi tu la kan?kalau dah nafsu besar tu,penah pakai pulak tu..memang ada masa nakkkk jugak beli.terbaru aku beli bodyshop dreams unlimited punya.eh,bodyshop pun dah mahal sekarang.aku beli sebab lepas geram selepas pantang haifa baru ni.nak jugak bau yang fresh dan baru.pehh.berair gak mata beli perfume mahal sebegitu.tapi sampai bila nak tahan perasaan?grr..grrr..grrr..(ketar tangan dan hati sebab tahan perasaan).


ini dah nak kering kontang dah 2 botol lagi.eh,jangan kata aku ni tamak,nak banyak perfume duduk umah.bukan.bukan.tapi sebab encek ejang yang selalu kata,'perfume ni kena beli banyak bau.tak bosan'
haa.tu sebab aku beli banyak banyak.muahahaha.eh.aku penah beli one drop perfume.konon sebab sekotak banyak bau.tapi huhu..sorry la pada pengedar one drop ye.jangan sentap.cuma aku tak bleh blah jugak dengan baunya.sebab pada aku,hasilnya sama macam minyak wangi mydin yang aku pakai zaman muda remaja yang naif dahulu.ohh.


antara yang tinggal kini.hukhuk ;,<
left to right : bodyshop dreams unlimited, bodyshop love etc, bodyshop white musk, Anna Sui Secret Wish.


pastu,kalau kat rumah aku cuma pakai losyen aje.cukup lah,janji wangi.mak aku pesan 'duduk umah pun kena wangi.takla sakit kepala abah tengok'.ye,saya mencontohi emak saya.


losyen yang baunya 'ermmm...wangiii'

left to right : johnsons body care dan bodyshop love etc


ok.sebenarnya motif entry adalah untuk mintak hadiah pelempang perfume dkny red apple dari encek ejang.tapi saya tau,itu adalah misi mustahil.sebab dia sendiri pun pakai yang murah je.kata beliau, 'alahh.janji ada macam macam bau dan mudah dibeli.' ok.saya kena redha dengan apa yang dimiliki.haih!


dush!

2 comments:

  1. huhu den punye perfume pun dah abis & kering kontang..kekek...

    ReplyDelete
  2. haaa.maknanya kena beli baru la.haha.

    ReplyDelete

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...