Visitor

1.4.11

3 Doa 3 Cinta

malam tadi aku berpeluang melayan sebuah filem dari Indonesia berjudul '3 Doa 3 Cinta'.wahh.ayat spm kau!


yang buat aku sangat seksaited adalah sebab pelakon dia Nicholas Saputra & Dian Sastera Sastrowordoyo.siap aku sms rock lagi tanya mana tau dia penah tengok ke citer ni.yang pasti aku tertengok iklan,nampak ceritanya agak Islamik dan nampak best je.


sebab anak anak dan bapak dah tido,aku pun bermaharajalela la tengok citer ni sampai habis!..*walaupun ada gak part yang tertinggal sebab kejap kejap haifa merengek,kejap nak jemur kain,kejap goreng telur..heh.


bukan ada apa dengan cinta tau!
cerita ni berlatarbelakangkan bebudak sekolah pondok.ada 3 sahabat baik iaitu Huda (Nicholas), Rian & Syahid.pastu masing masing ada cerita cinta diorang sendiri.


Huda ni nak carik mak dia.so,dia mintak tolong dengan Dona Satelit (Dian) iaitu sorang penyanyi dangdut yang sexy mexy kat funfair.kelakar dowh,Huda ngan Rian siap fly pergi funfair.dahla pakai songkok & kopiah.pastu Huda ni fly pergi Jakarta nak jumpa mak dia.sekali bila dah sampai sana,baru dia tau mak dia dah mati.oh,lupe plak nak citer yang Huda ni murid favorite Kiyai kat pondok tu.siap Kiyai ni nak jodohkan Huda dengan anak dara dia lagi.hehe.tapi ending memang kawen ngan anak Kiyai pun.siap dia pulak yang jadi Kiyai kat pondok tu. 


alah tomei tomei :)
Rian pulak dalam cerita ni cintakan fotografi.dia dapat handycam dari mak dia,pastu terjumpa pulak dengan sorang pemain sinematografi *phew!betul ke eja ni? kat funfair dan nak ikut orang tu balik sebab nak mendalami dunia perfileman.yang bestnya masa mula mula dapat handycam tu,semua menda dia rekodkan termasuk men-skodeng awek kat celah lubang dinding.hahah.


Syahid plak kisahnya pasal kekeluargaan.dia datang dari keluarga yang susah.bapak dia plak sakit tenat kat hospital dan perlukan duit untuk operate.kebetulan ada omputih nak beli tanah sawah bapak dia.bapak dia memang suruh jual sebab nak tampung perbelanjaan operation,tapi omputih tu nak beli murah sangat.so,marahlah si Syahid ni dan dia pun jadi anti dan berdendam dengan omputih tu.maka terjadi la,video tak jadi yang dia rakam guna handycam Rian tadi,konon konon macam nak buat satu gerakan atau serangan kepada kaum Yahudi dan Nasrani.


chapter by chapter
klise citer ni adalah time handycam Rian kena rampas dengan polis dan 3 sahabat tadi ngan Kiyai habis sume masuk jail sebab diorang ingatkan orang orang yang wujud dalam tape dalam handycam tu semua pengganas.ini kes NYTC 11 Sept tu laaa...


ok.konklusinya,citer ni best.tak boring tengok.kalau korang layan,memang macam macam cerita lawak ada.siap ada kisah GAY lagi.yang ni memang aku tak sangka la.sian mamat yang tak semangat main kompang tu.dia la mangsanya.huhu.


cuma aku sedikit frust sebab aku ingatkan dalam citer ni Nicol & Dian jadi kapel ke.rupanya tak..


source : google.


hey :: hah.panjang lebar aku tulis sinopsis arini.hebat dok??




dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

4 comments:

  1. thank u sbb mesej aku,..akupun layan baikkk punye...walaupun ada masa aku sendiri ke jakarta...hahaha....

    heheh....memang lawak la skolah pondok diorang ni,..aku sian budak yg tolong cucikan baju huda,...kiyai ingat dia yg fly pegi funfair...

    eh, nico tu bukan kristian ke??..tapi,si capik pun belakun jadi muslim kan?....

    ReplyDelete
  2. cam bes je cite ni dd. minat dian ngan nicholas ni sejak dorang blakon ade apa dgn cinta. hehe

    ReplyDelete
  3. zett; *wahhh

    haha.yelah..kesian betul budak tu.tu la kalau baju share.nasib baik zaman skolah dulu takdek tragedi pinjam baju member pastu kantoi sebab member.

    aah la.tu yg aku terpikir.rasanya dia kristian..

    ReplyDelete
  4. ciknath;

    yap.sebab tu masa tgk info kat astro rasa macam eksaited kemain nak tengok citer ni..

    ReplyDelete

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...