Visitor

22.8.11

rifdi #34 : mainan rifdi

semalam hari ahad adalah hari mengemas rumah sempena raya.
cewah.tak mengemas mana sangat la kalau ada anak anak ni.setakat encek ejang sorang je yang mengemas,jadi takdek la aku rasa penat sangat melainkan penat mengejar rifdi yang banyak sangat mulutnya nakkan itu ini dalam bilik yang sedang dioperate oleh encek ejang.haifa tak bleh nak buat apa sangat la sebab dah ter-duduk dalam baby walker.kalau tak,mesti letih nak tangkap sorang budak,pastu tangkap sorang lagi..last last ikat dua dua budak hyper tu dekat tiang pagar rumah.haha.itu memang idea jahat seorang ibu.

aku just kemas kemas sikit guest room yang macam *heaven* tu.dengan mainan rifdi yang bersepah sepah overload dari bakul mainan,dengan lego yang berterabur tak jadi bangunan..ikan ikan kecik buat fishing, mini machineries, colour pencil, mini toys..yeahhh..rifdi memang banyak mainan.itulah akibat perbuatan suka menangis berguling di khalayak ramai nakkan mainan itu ini,itu ini...fuh.biar la rifdi sorang je yang macam tu.

adik adik yang lain please behave yourself okay.jangan buat perangai sebegitu macam abang.- pesanan ikhlas seorang ibu.*tarik nafas.

siap siap kemas,aku cakap kat rifdi.
okay,mainan besar dalam bakul ni. Angguk.
Lego dalam box ni.dah main,simpan. Angguk.
Yang kecik kecik camni dalam box ni.Jangan sepahkan kalau tak ibu buang bagi lori sampah. Angguk.

Dengar cakap ibu kan?Kalau tak dengar,ibu letak rifdi dalam plastik sampah,ibu kurung dalam bilik ni,nak?
- no,no.no.Anok!! (taknak).

hehe.so,semalam sebagai permulaan dia mintak nak main mainan kecik kecik dia.aku bagi.pastu dia kemas balik,nasib baik pandai.hehe.kena trained selalu ni,kalau tak nanti janji tinggal janji.bersepah sepah.

wonder why rifdi bleh terfikir nak create suasana camni?

siap nak letak batu batu putih buat hiasan tepi jalan
*sebab memang batu tu asal tepi jalan.dia nak sangat.

port bermain

see! mengada ngada

dalam bakul tu penuh mainan dia je.soft toys & segala machineries.
bok tutup kuning tu mainan Lego dia.

muka nakal sorang abang.hehe.bibir pun pecah.

post untuk semua.muah!
dush!
kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

2 comments:

  1. rifdi tidur berselimutkan bendera malaysia ke?...hahha...patut post kat PM pic tu,..gerenti cuti isnin ni approve! heheh

    ReplyDelete
  2. haha.pandai la ko mencadangkan.ini guest room.mana la budak rifdi ni nak tido bilik ni.takut kena kurung dalam bilik ni lagi ada.

    ReplyDelete

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...