Visitor

25.8.11

turqoise vs mustard

setelah berhari hari buat buat muka meratap sedih depan encek suami tercinta akibat ketiadaan baju raya,tetibe..
err,situasi ni berlaku pada petang hari saat orang sibuk ke Param ye tuan tuan puan puan dan kereta sedang berdoyon doyon di jalan raya :

sang suami : nak pegi butik tu ke? (butik baju raya)
isteri berduka : takpe la.hujan hujan ni,kang lambat plak amik budak
sang suami : jom je la.bila lagi. (sambil terus belok ke kiri masuk simpang butik dan berenti parking baikkk punya belakang butik)
isteri berduka : (terus melompat bahagia)

akhirnya,masuk kedai terus nampak kaftan kaler turqoise yang sangat mengghairahkan sebab mampu menggiurkan aku.ape lagi,dah nampak yang berkenan so aku dengan rakusnya pegi test pastu tayang depan encek ejang.dia kata okay,eh apelagi.terus tak sabar la nak bayar.budak kat kedai tu plak siap tanya,ehh.akak pregnant ke?eh yela dik.ko ingat perut aku ni buncit saje ke?
eh.tipu,aku tak jawab macam tu la.haha.mesti la aku angguk aje.pastu time kat kaunter konon nak bayar tetibe encek ejang sound,skirt ni taknak?
ehh.cantik jugak.aku pun amik size besar sekali dan masuk lagi fitting room.eh.selesa.beli lagi.

baju?
eh.encek ejang ni dah bagi green light,aku pun ape lagi,macam mak datin la dalam kedai tu sebab budak ni tolong suai padankan baju,budak ni pilih baju ni,yang ni pilih baju ni..tapi semua aku tak berkenan,last last beli baju kaftan ngan skirt je.okay la tu.budak tu tanya plak,akak nak tudung tak.eh,akak pakai selendang.akak nak selendang tak?

emm,tak payah la dik.dia ni tokey tudung.chist.potong betul laki aku ni.haha.terus budak tu tekan mesin duit kira baju baju aku.hahah.

tapi perasaan bila dah ada baju raya ni lain la weh.series.macam budak baru dapat baju baru.rifdi dengan haifa pun tak se-selak aku.hehe.



jangan tertipu.baju baju ni semua aku pinjam kat google.heh.

heyyy ::
baju melayu encek ejang dengan rifdi colour mustard.aku plak turqoise.haifa gaun floral.
pehh..memang lari tema!

dush!
kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

4 comments:

  1. hahaha...best apa...raya nanti family dd warna warni la...ceria mcm empunya diri..=)

    ReplyDelete
  2. haha.itu la pasal.meriah la raya taun ni.haha :)

    ReplyDelete
  3. hahaha! cantik baju raye?? siapa kata pregnant2 tak bleh bergaya kan? :D

    ReplyDelete
  4. dalam masa 4 taun ni,sekali baru aku beraya tak pregnant.3 taun tu semua beraya pakai baju pregnant.haha..ibu muda harus bergaya :)

    ReplyDelete

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...