Visitor

26.9.11

typographical error

aku ada masalah hidup.

aku kerap typo dan paling kerap berlaku adalah di laman sosial terutama ketika ber-blog-ing dan ber-facebook-ing.

kalau di facebook,kadang kadang aku terpaksa copy balik ape aku tulis dan paste yang baru di ruang komen baru.pastu kena plak delete previous comment.kadang kadang tulis status pun dah macam tak ikhlas sebab dah siap type,sekali eh.silap eja.dah kena baiki balik ayat pastu jadi ayat macam tergantung atau ayat tak kena.

ada masa tu aku bagi komen type 'aritu' tapi jadi 'aroti' dan terus publish.member plak tengah online jugak terus hentam.'aroti'?
bertalu talu kata aku lapar.haha.kelakar.malu pun ada.tapi nasib baik jenis member kutuk gitu aku tak berasa hati.maka,tak sentap sangat la.

tapi bila typo time ber-blog-ing,kadang kadang aku rasa cam loser.aku ni memang jenis kencang tekan keyboard.kadang kadang member opis pun macam kagum sangat dengar aku ketuk keyboard sangat laju.macam wahh.hebat kau buat keje laju gitu.
padahal aku hanya ber-blog-ing.

bila aku siap type satu entry,aku check pastu terus publish gitu je.bila aku view balik entry aku,baru perasan mak aihh.banyaknya typo.macam budak tadika tekan keyboard laptop pun ada.kadang kadang nak tergelak pun ada .sebab ada yang aku tulis nak citer lain bantai tekan huruf lain.pernah jugak aku ter-publish satu perkataan yang aku rasa ramai tak perasan.

aku nak sebut 'sebutir' tapi aku tibai eja terbalik.aku letak 'r' kat 't' dan 't' di 'r'.
aku harap korang faham.aku tak sudi nak type semula.

kadang kadang naik gila aku bila terpaksa edit semula entry yang banyak gila salah eja.teruk sangat nak baca.kalau aku biarkan secara semulajadi,aku bimbang cerita yang aku nak sampai tu tak kesampaian.

bila aku edit plak aku rasa macam tadi la,rasa tak ikhlas.rasa bersalah pun ada.entah ape ape perasaan tu.kalau sebelum ni,aku kerap typo hanya di telefon ketika sms.kalau tak percaya boleh rujuk pada cik rozett aka rock!.

dia antara yang kerap menjadi mangsa typo aku.antara perkataan yang menjadi isu suatu masa dulu adalah 'readymade = readymix'.bukan aku confuse tau,tapi aku salah taip je.peh.jitu betul perasaan malu dalam jiwa tapi sebab aku rasa itu adalah salah satu kelemahan diri,aku redha.


O over K :
macam mana nak kurangkan kesilapan dalam menaip?
peh.rasa nak buang huruf L kat dahi ni.



٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

2 comments:

  1. rasa bersalah sebab aku la antara insan yg kerap jugak menegur salah dan silap typo mu itu...tp dlm sms aku tetap paham....hehe

    hehee...rilex la...people make mistake....lagipun, kadang-kadang benda tu jadi benda yg kelakar....

    ReplyDelete
  2. haha.aku takdek masalah.cuma masalah aku takut aku tak perasan typo aku tu.macam yang aku citer kat atas tu la.terbalik letak huruf.heh.DANGER!

    haha.memang klakar la.

    ReplyDelete

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...