Visitor

28.6.12

kegilaan #11 : the Bracelet

aku dari zaman sekolah lagi memang gila gelang.pergi sekolah pun aku pakai gelang.alah,masa tu kan ke gelang hitam sangat in.tapi bagi aku bukan masa tu je,sampai bila-bila pun in.

zaman dulu lebih in bila aku suka gila dengan gelang bijik bijik atau kata lain gelang tok sami buddha tu.aku ada gelang tu pelbagai saiz.selain dari minat suka membeli,aku juga suka menghasilkan gelang.jangan pelik la kalau aku suka pergi kedai barang menjahit dan beli benang kasar bergetah tu dan beli manik dan beads *errr..bukan sama ke?* dan jugak pergi beli bijik-bijik tu kat kedai yang jual getah/klip rambut tu.

sebab tu aku sangat banyak koleksi gelang.bila dah keje dan dah pindah daerah ni,segala gelang tu dah hilang sedikit demi sedikit.sebab hilang aku pun taktau camne.ada pencopet kot.

dan sekarang ni,aku dah kembali menyimpan segala bracelet aku dengan baik.macam-macam jenis ada.eh.bracelet emas mak aku bagi pun ada tapi aku simpan tempat lain.aku tak pakai punnn..

antara gelang yang masih ada dan aktif

favorite.beli di kedai india.

ramai yang sangka gelang ni datang dari Bandung/Beijing.
padahal Mydin Kuantan mari.

dan ini adalah yang terkini,

sarawak mari!




# nextweek birthday i.macam saje bagi hint ajekan?


٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

6 comments:

  1. sama la dgn aku..aku mmg ade collection gelang..tapi nye kn..mostly gelang yg aku beli aku xpakai...tp kalu tgk nafsu utk membeli tu mcm aku nk pakai jek..tp xsalah kot nk beli..sbb tujuan utama adalah nk kumpul gelang...

    ReplyDelete
  2. masa darjah 6 aku pernah buat gelang sendiri pakai benang, pastu kawan2 tgk, diorang pun nak order jugak. maka aku ambik order dan jual kat diorang...
    boleh la buat belanja lepas kempunan nak beli air kotak kat mesin air. ngeh ngeh....

    ReplyDelete
  3. haah, mmg maz ingat lg psl gelang hitam zaman2 kegemilangan kita kat SMTMS, nama je saya ni pengawas... nk larang x berani.. sudahnya, saya pun join pakai la.. dh semua pun pakat pakai.. hahaha! rindu zaman skolah kn?

    ReplyDelete
  4. udhang;

    ye tak salah pn beli sbb menda dh minat.tp rugi la sbb tak pakai.hahaha..

    ReplyDelete
  5. chiku;

    sama la dgn aku.masa abis skolah kanke jadi penganggur terhormat.nak keje remeh2 mak aku xbagi.dudukla buat keje jual gelang handymade,kad beday,blabla...

    ReplyDelete
  6. maz;

    hahah.pengawas pun sama je kalau dah suka..

    ReplyDelete

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...