Visitor

27.6.12

Kuching Part 4 : the Pasar & the Cakes

sambungan lagi tanpa perasaan boring!

hari ketiga di Kuching.so,planning hari ni adalah shopping ke Pasar Satok.
aku beli key-chain dan magnetic freezer untuk kawan-kawan.dan untuk anak-anak serta bapak yang ditinggalkan,ada t-shirt dan baju untuk kalian.

penat bershopping berhenti di restoran halal nak try mee kolok dan laksa sarawak pulak.kenyang gile.full perut comel aku ni.

sedap melentok anak dara aku ni.

haipppp!


lepas shopping sampai lebam di Pasar Satok,kami naik teksi ke Water Front.
kitorang naik bot pulak ke Kg. Gersik untuk pergi kilang kek lapis Sarawak.

kurang sopan punya budak

dipelukan

sibuk amik gambar rupanya dah sampai.skejap je.pffttt..

dan kita ke kedai kek lapis ye.tak jadi nak ke kilang sebab masing-masing dah macam belacan basi.eh.ada ye?

sampai seberang

rombongan kak eenaa

ni rombongan pak jakpar

itu sarawak river cruise.nak naik ni kena standby duit banyak sket.

dari seberang sana ke seberang sini cuma 50sen je tambangnya ye :)

pilih kak.pilih kek tu bebanyak.


ini bukan kek ye.ni burger.kehkeh.

ini baru betul kek!

bestnya rilex


siap shopping sampai rumah semua pengsan buat kali ke seterusnya.
malam tu plak ada jemputan dinner di rumah Dato' (pak sedara aiza).pehh..rumahnya ada sebijik Mini Cooper yang dah berabuk okay.yang lain adalah kereta model Lamborghini.
jadi sila bayangkan berapa besar sudut rumah.sampai aku tak sanggup cari hasya yang ada pada abah aku.takut sesat dalam rumah tu.auwwww..



٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

2 comments:

  1. babe ko pegi kuching x bawak en. asben ko erk?? ko nyer cupcake yg lg dua org tu pon ko tggl erk?? ader x cenderahati utk aku dr KUCHING neh....

    ReplyDelete
  2. tak bawak la sbb adik ejang pn kawen masa tu.adik aku 9hb adik ejang plak 10hb.ejang bagi pelepasan dgn syarat bawak yg kecik.hahaha.

    lagipun fulus tak berapa nak cukup support 1 fam la.dah kena berkorban berjauhan.errr..souvenier takde la pulak.hukhuk..

    ReplyDelete

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...