Visitor

1.6.12

Saujana - Sepohon Kayu


Sepohon kayu daunnya rimbun
Lebat bunganya serta buahnya
Walaupun hidup seribu tahun
Kalau tak sembahyang apa gunanya
Walaupun hidup seribu tahun
Kalau tak sembahyang apa gunanya

Kami berkerja sehari-hari
Untuk belanja rumah sendiri
Supaya Allah menjadi sayang
Kami berkerja hatilah riang
Supaya Allah menjadi sayang
Kami berkerja hatilah riang

Kami sembahyang fardhu sembahyang
Sunat pun ada bukan sebarang
Hidup di kubur yatim piatu
Tinggallah seorang dipukul dipalu
Hidup di kubur yatim piatu
Tinggallah seorang dipukul dipalu

Dipukul dipalu sehari-hari
Barulah ia sedarkan diri
Hidup di dunia tiada bererti
Akhirat di sana sangatlah rugi
Hidup di dunia tiada bererti
Akhirat di sana sangatlah rugi

**

Walaupun nasyid ni kerap didengari,tapi tak salah kalau aku postkan untuk tujuan sedarkan diri sendiri.



belajar menyedari kekhilafan diri.
banyak lagi yang kurang.

(˘_˘")



٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

4 comments:

  1. insap...

    *lagu utk arini la pas ko dh post entry ni..

    ReplyDelete
  2. Aku hari-hari layan Geng Surau..walaupun repeat yang itu-itu jugaklah, aku still suke..haha, ...tapi lagu ni dalam Geng Surau jenis ceria. Best kan?

    ReplyDelete
  3. hudhud;

    dari isnin lepas dah aku dok nyanyi lagu ni.kemain lagi.

    ReplyDelete
  4. aah.yang dalam tu ceria je.tak prasan plak sape yang nyanyikan.

    ReplyDelete

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...