Visitor

19.9.12

Part 1 : Jom Jalan

sunday morning.

jam 10 pagi baru tergerak hati nak pergi kenduri kat cheras.kenduri kawen anak pakcik *pengasuh rifdi dan haifa*.diorang hari jumaat aritu dah gerak ke cheras.maklum le,anak teruna tunggal dia nak kawen.

terus aku siapkan anak-anak,packing beg,kemas rumah.dalam 12.30 tengahari gerak keluar dari rumah.
pergi office dia,pergi topup kredit untuk tab *nak guna gps*,last-last gerak keluar dari jerantut jam 1 jugak.dengan perut laparnya ya Rabbi.bekal roti jela sorang satu.

masuk je ampang,terus aku drive tru mcdonalds.lapar siot tapi tahankan je.lepas tu on gps.sebab berasa diri hebat maka aku tak zoomkan pun gps.sampai dekat roundabout cheras entah camne rupanya aku taktau situ ada exit.dah ke laut perginya driver pergi.teruk jugakla kena bebel dengan beliau.dahla lapar ek.co-pilot tak baca peta dengan baik.memang la kena hambur,ye dop?

aku plak tahankan telinga je la. -_-"

sudahnya stop dekat BHP,bagi dia baca gps tu pulak.skali tengok haifa dah sedap bahan burger happy meal :)



makan jugaklah.lapar gile dah ni.nak tunggu sampai rumah kenduri entah bila jumpa.
hakhakhak.


abang rileks je.tau la dah kenyang kentang.dia dari ampang membawak ke
jalan sesat memang kentang abis kat dia je.

..dan tengok,encek ejang sedang mengkaji jalan situ.

yang ni lagi sronok.
tidur je.

sampai Flat Sri Kota around 4 pm.sempat la makan nasik minyak.nasib baik dah belasah double cheese burger tadi.kalau tak,harus aku buka sila aku hadap makanan dengan rakusnya.

settle makan kitorang bantai lepak dekat rumah yang jadi port pakcik satu family.kebetulan haifa plak berak,maka kena la selesaikan dia dulu.lepas lepak kemain dah macam join rombongan,kitorang pun gerak slow-slow ke area ampang nak carik tempat bermalam.

berkat bantuan google dan bff,jamie maka sampai la aku ke Melawati Times Inn Hotel.
ceh.sesat jugak.sesat nak carik mana lorong ke hotel sebab semua one way.nak muntah aku membaca map oihh.

bilik okayla.rm90 je wehh.kitorang ambik yang ada 2 katil queen.pastu merge sampai anak-anak aku boleh buat gimnastik sorang-sorang atas tu.

google


lepas check in,siapkan budak pulak.kita pergi Tesco Ampang.makan pizza oihh.

balik ingatkan masing-masing akan terbungkang kepenatan lepas tu tertidur rupanya tak.angan-anganku musnah.boleh plak masing-masing terjaga setiap jam.paling hebakk adalah hasya.dia menangis sejam jugak kot.memang nak tercabut lengan aku mendukung beliau.sampai jam 5 am!..fuhhh..

around 7.30 am aku tersedar.tengok tak cukup sorang.mana haifa?

tengok tengok.huh!

buat dah perangai tidur merata!


abang dengan adik masih statik.


so,sekarang tugas aku adalah menunggu diorang bangun tidur plak.
haihh..entah pukul berapa pulak nak gerak ke zoo ni...



٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

2 comments:

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...