Visitor

4.9.12

raya yang gembira

jamuan makan memang selalu aku dapat.tak untuk open house,aku dapat jemputan member kahwin.tak open house rumah member,aku attend plak jamuan jabatan dan segala jabatan.*jenis tak suka tolak rezeki*

memang 70% life aku sekarang berkisar tentang makan.sebelum puasa aritu aku dapat rasa badan aku berada dalam komposisi yang sihat.makan malam yang tak seberapa tapi cukup kenyang sampai ke pagi.

tapi sekarang tidak lagi.sejurus selepas raya,aku dapat rasakan segala sudut dan pelipat aku naik mendadak.kain yang dulu ala-ala loose semua dah fit di perut/pinggang.seluar yang aku alter baru ni sebab koyak di lutut (lagi) pun dah terseksa aku nak menyarungnya.

nak berdiet bukan mudah.kurang aku makan maka akan pitam la aku.gelap mata.nak pengsan,ketar badan dan tangan.itu semua akan terjadi kalau aku tak makan.nak makan dalam kuantiti yang sedikit pun tak boleh.memang haru.

T-T

apa yang perlu aku buat sekarang ni?

oh ye.pesanan  penaja,kepada mereka-mereka yang menjual segala produk kesihatan terutama produk pelangsingan badan,anda tak perlu la menjual dan mempromote produk anda di sini.bukan saya tak percaya dengan kebolehan produk anda,tapi sebenarnya saya tak mampu nak beli produk anda yang super mahal tu.banyak menda lagi yang perlu saya fikirkan bab duit ni.anak-anak saya lebih memerlukan.


buntu!







٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

2 comments:

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...