Visitor

6.6.11

antara perangai pelik atau gurauan bodoh paling aku benci

kadang kadang aku fedup dengan perangai pelik kawan kawan dari zaman kecik sampai dah tua bangka la ni.perangai dan amalan bod yang suka sangat dibuat pada kawan yang baik suci murni macam aku ni.pelik jugak,kelakar sangat ke apa yang diorang buat ni?


annoying tahu?


antara perangai pelik atau gurauan bod yang dibuat tapi aku tak bleh terima adalah :


1. sergah kita dari belakang kuat kuat time kita sedang tekun buat sesuatu kerja atau hadap pc atau hadap tv. naik darah atas kepala. terus pening.


sergah pun agak agak la
2. tarik kerusi time kita nak duduk pastu kita pun jatuh terduduk. pastu kalau dalam kelas kena boooo..(--)"


3. gelakkan orang yang jatuh longkang, terjatuh depan khalayak ramai dan menda yang memalukan. tak pikir ke kalau terkena pada diri sendiri? terkena ke bapak kau?..


miow dalam longkang
4. ejek bila kita tersalah cakap. maksud aku kat sini, kadang kadang kita ter-pelat or ter-salah sebut. bukan typo. tu tak termasuk.


5. kita tengah makan/minum hidangan yang kawan kawan tak suka pastu kena komen. contoh kita makan bubur lambuk,diorang pun buat bunyi "eeuuwwww.." atau kata "eii..kita tak suka makan tu.macam muntah kucing". mulut puaka.


eeuwww..
6. tengah bercakap dengan orang laki, pastu terus tibe tibe gosip "haaa..skandal". waklu?abih tu,satu skolah/kolej ni skandal aku ke?


7. gelakkan orang kalau orang tu pakai baju terbalik,  seluar basah, seluar singkat. eh,terserlah macam budak kecik.


8. bergurau tapi memalukan kita/family. pedih woo. macam takdek menda lain nak buat menda gurau. contoh bergurau yang aku paling rasa nak bagi penendang dari belakang adalah bila bergurau pasal rezeki atau anak. "itula..main tak pandai"...peh.pehh.


9. takbleh dengar kita kena puji."eh,cantik baju kau dd". pastu tetibe mencelah "elehh,baju camtu aku dah pakai 5 taun lepas". ada lagi. bila borak pasal barang barang pinggan mangkuk ke hape mesti nak kata barang gitu dah ketinggalan zaman or what. budget bagus. memang jenis suka pancunglah!


10. last, (padahal aku rasa banyak lagi)..asal speaking kena kutuk. wadehell. bila la nak maju dan terror inggeris..?..grrrr...








Anda mengalamni masalah yang sama?
maknanya memang gurauan kat atas tu memang BODoh!


heyyy ::
entry special untuk mereka yang pernah buat perangai pelik serta gurauan bodoh camni kat aku.aku baru pas kena ni.dahla tanak mintak maaf.vavi.

dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

8 comments:

  1. pernah mengalami mslh yg sma.. esp di kala waktu sekolah rendah dlu2. dh msuk skolah menengah jd garang sikit, so pelajar lain takleh nk buli sgt. hehe

    ReplyDelete
  2. hehe..garang pn kena jugak.dh camno?

    ReplyDelete
  3. Aku paling pantang perkara no.5 yang ko sebutkan tu...pasal bab makan, jgn la hina apa orang nak makan. setiap manusia kan punye citarasa tersendiri, watdehel pulak ko nak kutuk2 apa yang kite makan kan?...

    kalau kite semua minat benda yg sama, habis la sumber tersebut kat muka bumi ni..tu pasal Allah jadikan minat kite berbeza2 dan pelbagai...respect la sikit...

    dan aku sokong semua stetment ko kat atas nih.. dari perkara 1 - 10...

    ReplyDelete
  4. ye rock.
    terharu aku bila kau comment panjang di sini.dan terharu jugak sebab ko menyokong segala stetment aku yang benar benar fakta ni.

    aku kdg sakit ati bila tgh mkn menda kita suka pastu org lain kutuk.lagi satu bila kita teguk susu,pastu dia stare dan bunyi..."wekk..nk muntah". aku pernah sound org ckp gitu kt aku.aku kata "tak reti respect orang ke?ke tak pandai?".memang terus dia tak bercakap dengan aku sebab malu.

    ReplyDelete
  5. tu pun jenis komen org tak sekolah...tak reti nak respect org..nanti la ada masa aku pun nak buat entry pasal kes makan ni,...tp rasa macam dah penah buat la,...

    ReplyDelete
  6. buat rock.pastu kau backlink kat entry yang ko penah buat.itu maknanya ko sangat amik berat hal ni sebab tu kau buat entry ni berkali kali..

    ReplyDelete
  7. haih,..aku ingat aku memang penah tulis...tapi tak sure entry yg mana...sama ada aku dah delete atau masih dlm draft... nnti dah cukup idea aku akan kongsikan...

    ReplyDelete
  8. ko check balik la kat edit post tu..hehe..

    ReplyDelete

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...