Visitor

28.6.11

campak!

jumaat hari tu aku balik kuantan.sampai rumah MIL,elok je Maharaja Lawak final start.pehh..nasib baik sempat.


masa tu aku cakap kat encek ejang,
"ishhh..teruknya ruam adik (haifa).tebal hah..".sambil aku tunjuk muka ngan leher haifa.
encek ejang buat donno je.
malam tu haifa merengek-rengek je time tido.pastu mengamuk sampai pusing katil.


esok pagi aku baru perasan,ehh...apehal makin teruk ruam ni.terus aku pergi kat bapak mertua aku.
"ayah..ni ruam ke campak ni?"
ayah tengok pastu kata, "campak la ni.cepat carik air kelapa"..aduiii..siannya.
pastu terus aku pikir,spot umah bapak aku la.umah bapak aku ada pokok kelapa.fresh lagi.


petang tu,sebelum balik ke rumah,sempat lagi aku ke Megamall,settlekan bil tepon.pastu makan sebelum pulang sebab lapar gila.pastu mula la sampai umah mak malam.takdek la nak kait kelapa malam malam hari.


ahad tu seharian plak encek ejang kena angkut barang sebab abang dia pindah rumah.takdek lagi la peluang nak suruh dia kait kelapa muda.aku malas nak mintak abah aku kaitkan,..tinggi woo..kesian aku tengok nanti.


lastly,campak haifa surut sendiri je.yang kelakar abah aku siap suapkan air kelapa tak berapa nak muda kat haifa.sampai ternganga-nganga anak aku tu nak lagi air kelapa..tapi syukur jugak,on the way balik Jerantut semalam,encek ejang dapat jugak buah kelapa sebijik RM2.dahla orang tu taknak jual mula mula tu..haisshh.kedekut betul.


takpela.janji haifa dah sihat semula.alhamdulillah..








dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

4 comments:

  1. walaupun luaran dh baik, haifa tak blh amik pape injection dlm mase 2 bulan tau..byk dh kes baby kena jangkitan virus dlm drh yg blh bw maut...huhuh take care..

    ReplyDelete
  2. o,yeke kak ain.thanx 4 the info.dd mmg taktau..nasib baik bulan ni xdek ape2 injection.nextmonth je laa..

    ReplyDelete
  3. kak ain pun br tau..tu pun mak & kakak yg ckp coz anak kakak ipar kawan kak ain br meninggal terkena camtu..selalu klinik gomen tanye dulu ade kena campak tak sblm amik injection tp klinik swasta tak...huhuhuhu...

    note: susahnye nak komen blog dd ni..huhu

    ReplyDelete
  4. hah,takutnya.baik,pasni sebelum amik imune kena bgtau la haifa baru baik campak.

    susah ke nk komen?dia jadi camne?

    ReplyDelete

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...