Visitor

7.6.11

skater!

yo korang! pernah kenal rodney mullen? bam margera? paul rodriguez? tony hawk? 
okay.kalau rasa terlalu universal...korang kenal pa'din? apek?..
(sekadar sebut beberapa nama yang hot di zaman aku)


sape yang dah tau tu aku bagi markah penuh sebab amik tau.
sape yang taktau tu meh aku citer.
ce citer.ce citer.
ecehh.macam la tau sangat pasal skate ni.hehe.


bam margera
dulu, tatkala di zaman jahiliah, aku adalah budak yang kerjanya suka duduk menempek kat Kuantan Plaza aka KP.kat situ macam biasa tengok bebudak ni main skate.eh,dulu mana ada tempat untuk main skate ni.kat situ la paling in sekali.lagipun masa tu komuniti skater sangat sedikit berbanding zaman sekarang.sekarang ada platform kat KBS depan sri dagangan.biasa aku tengok banyak la event kat situ.meriah jugak la tapi sekarang aku dah tak bleh join.nanti anak anak aku cakap ibu dia tak sedar diri ke hape.


aku ingat lagi, dalam taun 1996-1997, masa tu kalau kuar bandar kuantan kalau nampak mamat mamat usung skateboard deck rasa "pehh jack,korang memang damn cool dan owsem.bleh jadi boyfren aku tak?? haha.takdek la sampai macam tu.tapi kira sape ada deck tu kira tergolong dalam orang yang owsem,ohh.smart je tengok deck yang pelbagai tu.




err..aku taklah pandai ber-skating.aku cuma suka tengok je sebab rata rata member time tu skaters.adik aku pun kira group dengan skater dan kebanyakannya kawan aku adalah kawan dia jugak.mungkin sebab tu minat aku pada sukan extreme.aku selalu la layan tape/video skaters luar negara kalau adik aku bawak balik.kengkadang aku siap join lagi geng geng dia tengok kat umah aku.


aku pernah je try main skate tapi memang kelakar habis la.main dengan geng terer,memang buruk la skil aku.tapi paling aku terkenang, member pempuan kamceng aku time tu.dia try gak la naik skate, tapi nak berenti dia tekan muncung deck,..korang pepaham la ape jadi.bedebuk ke depan.tak henti henti geng aku mengekek gelakkan member yang tengah comolot ngan jalan tu.


pasal pakaian, masa tu brand baju dan kasut jangan memain masing masing. Volcom, Vans, Converse (faveret gua), Etnies, DC..pehh.pehh.aku ingat yang ni je sebab aku ada koleksi barangan ni.hehe.banyak lagi barang yang dasatt tapi aku tak beli la.gile kau.pakai kemain lagi,mainnya tak pandai.tapi masa tu yang aku ingat seluar baggy tapi kaki kecik.ha,memang kelakar.


okay.to be frank,aku bukan nak tunjuk aku ni tahu sangat pasal skate.aku ni cuma nak attach video yang dalam simpanan aku ni je.hehe.tapi terpanjang pulak aku bukak citer.muahaha.yang lebih buat aku nak bukak citer panjang lebar ni sebab semalam aku terjumpa member member zaman skate dulu dalam fb.giler kau..berbelas tahun tak jumpa,mana tak riuh rendah bercerita.masing masing dah beranak pinak..lagi rasa banyak menda nak kutuk.yelah,dulu muka masing masing macam takdek perasaan je.muahaha.


dahla.taknak cakap banyak.rajin layan la Rodney Mullen ni.dia memang owsem.


video




best dowhh.kan best kalau teror cam dia.

dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

4 comments:

  1. aku sgt cekap main skate dulu..haha,..tapi main kat PS je la...tony hawk pro skater....aku suke chad muska..bukan kenal pun tp bile tgk preview sblm start game tu rasa mcm dia ni best je...

    pakdin tu rasanye dari zaman kite skolah dulu lagi kan?..tua dah kot orangnye skg ni...

    ReplyDelete
  2. yepp.chad muska.aku pn dh hampir terlupa nama tu.hehe.

    pa'din mmg dah lama.sekarang dh beranak pinak kot tp aku tau la dia dh kawen.hehe.akan datang aku nk bukak kisah jackass plak.ko tau rifdi baru ni mengamuk2 nk tgk dvd tu..dia TERjumpa.terus aku sorok.

    ReplyDelete
  3. fuyooo...dd reti skate...shida dulu minat gle org main skate nieh (zaman dip). xleh tengok lelaki main skate, mesti rasa sangat ohsem n hensem....haha

    sampai kan tau shida punye first love kat budak skate tapi x kesampaian sbb jeling2 n pandang2 jelah mampu...haha

    ReplyDelete
  4. haha.zaman bebudak dulu.zaman tak senonoh lagi..haha.

    woww..ni mesti kalau ternampak rasa berdebar2 mat skate tu kan?..haha.yela,kena la jeling2 dan pandang2..kalau pergi terus approach mau kena tibai ngan deck skate!..haha

    ReplyDelete

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...