Visitor

10.10.11

Hero Japan

dalam entry lepas,aku penah bagitau yang betapa aku adalah kipas-susah-mati filem & drama series dari hong kong dan jepun.

sebab nak menunjuk betapa minatnya aku pada mereka ni,sebentar lagi aku nak menunjuk si dia,si dia dan si dia .eh,ada lagi si dia, si dia tu..si dia..yang sangat aku gerami eh gemari dan listkan pulak drama series lakonan mereka mereka yang aku gerami oh no! gemari itewww.

paling aku gerami eh gemari lagi (tak habis habis nak geram ye) ikut ranking.wahh.curlass kau jah! :

Takenouchi Yutaka
(pengsan 40 hari tengok wajah beliau)
Drama lakonan beliau yang aku tak bleh lupa adalah seperti :

  • With Love (1998) : drama jepun pertama yang aku tonton sepenuh hati.aku ingat dia guna nick name Hatta san dan nama awek dalam tu 'Teru Teru Bozu' san.hehe.eh,lagu intro dia pun aku rasa terngiang ngiang lagi kt cuping telinga ni.
  • Long Vacation (1996) : watak utama adalah Takuya Kimura.dia hero tak hero sangat la.
  • Beach Boys (1997) : cerita dia dan Takeshi Sorimachi.aku siap ada dvd lagi tewww.
  • Shotgun Marriage (2001)
Takuya Kimura
(aku penah buat entry pendek pasal dia kat sini)
Yang ni dramanya sungguh banyak antaranya seperti :
  • Long Vacation (1996) : citer ni pun antara citer jepun terawal yang aku tengok.lagu dia best gak kalau tak siap.
  • Beautiful Life (2000) : dalam ni Kimutaku memang sangat stylo sebab dia hairstylist.tak bleh lupa time dia mekapkan mayat awek dia.huhu.sedih.
  • Hero (2001) : yang ni aku ingatingat lupa dah citernya. (-_-)"
  • Good Luck!! (2003) : pilot hensem!
  • Pride (2004) : kisah pemain ice hockey.err..hai halu hensem!

Takashi Sorimachi
yang smart dowhh!
Dia ni jenis pak lawak sket.watak dia biasanya lebih kepada gila gila.tapi tak gila ok!antara drama series feveret dia :

  • Great Teacher Onizuka (1998) : ini dah tentu semua orang tahu.ntah berapa kali tayang kat tivi dah citer ni tapi tetap follow dvd sebab dalam tivi banyak adegan kena potong!GTO kartun pun aku ada okayy!!
  • Beach Boys (1997)
  • Over Time (1999) : lelaki dan perempuan bleh jadi kawan baik ke?..hehe.tangkap cintan jugak akhirnya.(ngata ke diri sendiri)
Filem beliau plak adalah :
---------------------------------------------------------------
ok.itu je hero yang ku kenali dan hero yang ku minati.
tapi aku rasa macam banyak lagi drama series yang aku follow dan best la kalau dilayan.berbeza sangat dengan drama dari korea.aku langsung tak bleh blah melainkan Autumn In My Heart & Winter Sonata sahaja.

ish.tetibe rasa macam nak layan semula citer dari japang ni. :)




٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

6 comments:

  1. Hahaha....aku rasa nak layan GTO pulak...tapi takdek sumber la pulak..dan aku teringin nak buat entry pasal korean drama pulak..haha..dlm peringkat drafting lagi ni..hikhik..

    ReplyDelete
  2. layan GTO?..alamakk.dvd ko kan ada pada aku.hehe :)

    korean drama aku tak bape tau.zaman dulu pnya maybe ada gak yang dilayan,tapi aku taktau tajuk.hehe.

    ReplyDelete
  3. hehe..yeke?..yeke?...nak! (cakap sambil tutup muka...segan nak mintak)

    tunggu entry dari aku itewwww...hekhek..aku pun bkn tau sangat korean drama ni..

    ReplyDelete
  4. yang membuatkan lagi alamakk tu sbb ada org pnjam tak pulang lagi.alah.takutnya..

    ReplyDelete
  5. mmg zaman 90an dulu 3 hero jepun tulah pujaan hati...suka bangat dgn cite with love tu, beautiful life tu amat sedih, gto tu rasa nak kembali ke sekolah n nak takashi sorimachi jd cikgu...ms tu mmg tgh top dgn cerita jepun...lps2 tu baru cite korea masuk

    ReplyDelete
  6. yeahh.itulah hero pujaan hati.hehe.

    ReplyDelete

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...